ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଠାରେ ଜାମ୍ମୁ - କାଶ୍ମୀରର ସୁରକ୍ଷା ପରିସ୍ଥିତି ଉପରେ ଏକ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ସମୀକ୍ଷା ବୈଠକ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଯାଇଛି
ଜାମ୍ମୁ ଡିଭିଜନରେ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରଭୂତ୍ୱ ଯୋଜନା ଏବଂ ଶୂନ୍ୟ ଆତଙ୍କବାଦ ଯୋଜନା ଜରିଆରେ କାଶ୍ମୀର ଉପତ୍ୟକାରେ ହାସଲ ହୋଇଥିବା ସଫଳତାକୁ ଦୋହରାଇବାକୁ ଏଜେନ୍ସିଗୁଡ଼ିକୁ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛନ୍ତି
ଅଭିନବ ଉପାୟରେ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କ ବିରୋଧରେ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଗ୍ରହଣ କରି ଉଦାହରଣ ସୃଷ୍ଟି କରିବାକୁ ମୋଦୀ ସରକାର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ
ମିଶନ ମୋଡରେ କାମ କରିବା ଏବଂ ସମନ୍ୱିତ ଢଙ୍ଗରେ ତ୍ୱରିତ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ ସମସ୍ତ ଏଜେନ୍ସିକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛନ୍ତି
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଜାମ୍ମୁ- କାଶ୍ମୀରରେ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ରହିଛି, ସାମ୍ପ୍ରତିକ ଘଟଣା ଦର୍ଶାଉଛି ଯେ ଆତଙ୍କବାଦ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସଂଗଠିତ ଆତଙ୍କବାଦୀ ହିଂସାରୁ କେବଳ ଛଦ୍ମ ଯୁଦ୍ଧରେ ପରିଣତ ହେବାକୁ ବାଧ୍ୟ ହୋଇଛି, ଆମେ ଏହାକୁ ମୂଳପୋଛ କରିବାକୁ ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ସୁରକ୍ଷା ଏଜେନ୍ସିମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ସମନ୍ୱୟ, ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ଅଞ୍ଚଳ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ଏବଂ ସେହି ଅଞ୍ଚଳର ସୁରକ୍ଷା ଭଳି ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ନୀତି ସମ୍ପର୍କରେ ଦୋହରାଇ ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ଜାମ୍ମୁ - କାଶ୍ମୀରରୁ ଆତଙ୍କବାଦର ମୂଳୋତ୍ପାଟନ ପାଇଁ ସରକାର କୌଣସି ଉପାୟ ଛାଡ଼ିବେ ନାହିଁ
ଜାମ୍ମୁ - କାଶ୍ମୀରରେ ଲୋକସଭା ନିର୍ବାଚନରେ ରେକର୍ଡ ସଂଖ୍ୟକ ଭୋଟର ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ବେଳେ ଏହା ସଫଳ ଭାବେ ସମ୍ପନ୍ନ ହୋଇଥିବାରୁ ସୁରକ୍ଷା ଏଜେନ୍ସି ଏବଂ ଜାମ୍ମୁ - କାଶ୍ମୀର ପ୍ରଶାସନକୁ ପ୍ରଶଂସା କଲେ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ
16 JUN 2024 5:11PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଠାରେ ଜାମ୍ମୁ -କାଶ୍ମୀରର ସୁରକ୍ଷା ପରିସ୍ଥିତି ଉପରେ ଏକ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ସମୀକ୍ଷା ବୈଠକରେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିଛନ୍ତି । ଏହି ବୈଠକରେ ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ପରାମର୍ଶଦାତା ଅଜିତ ଡୋଭାଲ, ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ଲେଫ୍ଟନାଣ୍ଟ ଗଭର୍ଣ୍ଣର ମନୋଜ ସିହ୍ନା, ସେନାମୁଖ୍ୟ ଜେନେରାଲ ମନୋଜ ପାଣ୍ଡେ, କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ସଚିବ, ଗୁଇନ୍ଦା ବ୍ୟୁରୋର ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ, ସେନା ମୁଖ୍ୟ (ଅଧିକାରପ୍ରାପ୍ତ) ଲେଫ୍ଟନାଣ୍ଟ ଜେନେରାଲ ଉପେନ୍ଦ୍ର ଦ୍ୱିବେଦୀ, ସିଏପିଏଫର ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ, ଜାମ୍ମୁ - କାଶ୍ମୀରର ମୁଖ୍ୟ ଶାସନ ସଚିବ, ଜାମ୍ମୁ – କାଶ୍ମୀରର ଡିଜିପିଙ୍କ ସମେତ ବରିଷ୍ଠ ସେନା ଅଧିକାରୀମାନେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।
ଜାମ୍ମୁ ଡିଭିଜନରେ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରଭୂତ୍ୱ ଯୋଜନା (ଏରିଆ ଡୋମିନେସନ ପ୍ଲାନ୍‌) ଏବଂ ଶୂନ୍ୟ ଆତଙ୍କବାଦ ଯୋଜନା (ଜିରୋ ଟେରର ପ୍ଲାନ୍‌) ଜରିଆରେ କାଶ୍ମୀର ଉପତ୍ୟକାରେ ହାସଲ ହୋଇଥିବା ସଫଳତାକୁ ଦୋହରାଇବାକୁ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ ସୁରକ୍ଷା ଏଜେନ୍ସିଗୁଡ଼ିକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ସରକାର ଅଭିନବ ଉପାୟରେ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କ ବିରୋଧରେ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଗ୍ରହଣ କରି ଏକ ଉଦାହରଣ ସୃଷ୍ଟି କରିବାକୁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ଶାହ ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ସମସ୍ତ ସୁରକ୍ଷା ଏଜେନ୍ସିମାନଙ୍କୁ ମିଶନ ମୋଡରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ଏବଂ ସମନ୍ୱିତ ଢଙ୍ଗରେ ତ୍ୱରିତ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛନ୍ତି ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଜାମ୍ମୁ - କାଶ୍ମୀରରେ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ରହିଛି । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସାମ୍ପ୍ରତିକ ଘଟଣାରୁ ଜଣାପଡ଼ୁଛି ଯେ ଆତଙ୍କବାଦ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସଂଗଠିତ ଆତଙ୍କବାଦୀ ହିଂସା ଭଳି କାର୍ଯ୍ୟରୁ କେବଳ ଛଦ୍ମ ଯୁଦ୍ଧରେ ପରିଣତ ହେବାକୁ ବାଧ୍ୟ ହୋଇଛି । ଏହାକୁ ମଧ୍ୟ ମୂଳପୋଛ କରିବାକୁ ଆମେ ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ ବୋଲି ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ସୁରକ୍ଷା ଏଜେନ୍ସିମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ସମନ୍ୱୟ, ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ଅଞ୍ଚଳ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ଏବଂ ସେହି ଅଞ୍ଚଳର ସୁରକ୍ଷା ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ନୀତିକୁ ଦୋହରାଇ ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଜାମ୍ମୁ - କାଶ୍ମୀରରୁ ଆତଙ୍କବାଦର ମୂଳୋତ୍ପାଟନ ପାଇଁ ସରକାର କୌଣସି ଉପାୟ ଛାଡ଼ିବେ ନାହିଁ ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ , ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରୟାସ କାଶ୍ମୀର ଉପତ୍ୟକାରେ ବହୁତ ସକାରାତ୍ମକ ଫଳାଫଳ ଆଣିଛି ଏବଂ ଆତଙ୍କବାଦ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଘଟଣାରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ହ୍ରାସ ଘଟିଛି । କାଶ୍ମୀର ଉପତ୍ୟକାକୁ ପର୍ଯ୍ୟଟକଙ୍କ ରେକର୍ଡ ପ୍ରବାହ ହେବା ଆଇନଶୃଙ୍ଖଳା ପରିସ୍ଥିତିରେ ଉନ୍ନତି ହୋଇଥିବା ପ୍ରତିଫଳିତ ହେଉଛି ବୋଲି ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି । ଜାମ୍ମୁ - କାଶ୍ମୀରରେ ଲୋକସଭା ନିର୍ବାଚନରେ ରେକର୍ଡ ମତଦାନ ହୋଇଥିବାବେଳେ ଏହା ସଫଳ ଭାବେ ସମ୍ପନ୍ନ ହୋଇଥିବାରୁ ସୁରକ୍ଷା ଏଜେନ୍ସି ଏବଂ ଜାମ୍ମୁ - କାଶ୍ମୀର ପ୍ରଶାସନକୁ ଶ୍ରୀ ଶାହ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah chairs a high-level review meeting on security scenario in Jammu and Kashmir in New Delhi today
Union Home Minister directs agencies to replicate the successes achieved in Kashmir valley through Area Domination Plan and Zero Terror Plan in Jammu division
Modi government is committed to set an example by cracking down on terrorists through innovative means
Home Minister directs all agencies to work in a mission mode and ensure quick response in a coordinated manner
Union Home Minister says, fight against terrorism in Jammu and Kashmir is in its decisive phase
Shri Amit Shah emphasises on seamless coordination amongst the security agencies, identifying vulnerable areas and addressing the security concerns of such areas
Reiterating Zero Tolerance Policy against Terrorism under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Home Minister says, Government will leave no stone unturned in rooting out terrorism from Jammu and Kashmir
Union Home Minister appreciates security agencies and J&K administration for successful conduct of Lok Sabha elections, which witnessed record voters’ participation in Jammu and Kashmir
16 JUN 2024 5:11PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah chaired a high-level review meeting on security scenario in Jammu and Kashmir in New Delhi today. The meeting was attended by National Security Advisor Shri Ajit Doval, the Lieutenant Governor of J&K Shri Manoj Sinha, Chief of Army Staff General Manoj Pande, Union Home Secretary, Director, Intelligence Bureau, Senior Army Officers including Chief of Army Staff (Designate) Lt. General Upendra Dwivedi, Director General of CAPFs, Chief Secretary, DGP of J&K and other senior officers.
Union Home Minister directed security agencies to replicate the successes achieved in Kashmir valley through Area Domination Plan and Zero Terror Plan in Jammu division. Shri Shah asserted that Prime Minister Shri Narendra Modi-led government is committed to set an example by cracking down on terrorists through innovative means. Shri Amit Shah directed all security agencies to work in a mission mode and ensure quick response in a coordinated manner.
Union Home Minister said that the fight against terrorism in Jammu and Kashmir is in its decisive phase.
Shri Amit Shah emphasised on seamless coordination amongst the security agencies, identifying vulnerable areas and addressing the security concerns of such areas. Reiterating Zero Tolerance Policy against Terrorism under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Home Minister said that the government will leave no stone unturned in rooting out terrorism from Jammu and Kashmir.
Union Home Minister said that efforts of Government of India have yielded great positive results in Kashmir Valley with significant reduction in terror related incidents. He noted that the improvement in law-and-order situation is reflected in record flow of tourists in Kashmir Valley. Shri Shah appreciated security agencies and J&K administration for successful conduct of Lok Sabha elections, which witnessed record voter turnout in Jammu and Kashmir.