Ministry of Information & Broadcasting
National Geographic's Billy and Molly: An Otter Love Story to be the opening film at 18th Mumbai International Film Festival
Billy & Molly explores the boundless depths of love and the profound bond between human beings and nature
13 JUN 2024 1:57PM by PIB Mumbai
Mumbai, 12th June 2024
National Geographic's documentary, Billy and Molly: An Otter Love Story, will kick off the screenings at the 18th Mumbai International Film Festival (MIFF) in Mumbai. MIFF is scheduled to be held from 15th June 2024 to 21st June 2024 in Mumbai. The opening film will be screened simultaneously in Delhi, Kolkata, Chennai and Pune on 15th June. The film will also be screened during the Red Carpet event in Delhi on 17th June, Chennai on 18th June, Kolkata on 19th June, and Pune on 20th June.
Billy and Molly: An Otter Love Story (English – 78 mins) directed by Charlie Hamilton James is a heartwarming story about a man who forms an unlikely friendship with a wild otter while living in a remote Shetland Islands. This captivating documentary explores the enchanting shores of Scotland's Shetland Islands through a heartwarming journey of an orphaned otter named Molly. When Molly washes up against Billy and Susan's secluded jetty, she finds herself embraced by their care and affection. As Billy becomes entranced by Molly's playful nature, a profound bond forms between them, igniting a tale of love and longing against the rugged backdrop of the Shetlands.
In this film, viewers witness the transformative power of companionship as Billy finds solace and purpose in nurturing Molly back to health and preparing her for life in the wild, exploring the complexities of love and the unyielding connection between man and nature.
While the film will be screened on 15th June at 2.30 pm at National Museum of Indian Cinema (NMIC), Pedder Road in Mumbai, the venues at New Delhi, Chennai, Kolkata and Pune are Siri Fort Auditorium, NFDC Tagore Film Centre, Satyajit Ray Film and Television Institute (SRFTI) and National Film Archive of India respectively where the film will be screened simultaneously at the same time (June 15, 2:30 PM)
About the Director
Charlie Hamilton James is a renowned wildlife filmmaker whose works have won him a News and Documentary Emmy for One Life. He made his directing debut with My Halcyon River, followed by his documentary miniseries I Bought a Rainforest which depicts his adventures in the Amazon after buying land there.
About 18th MIFF
MIFF, recognized as the oldest and largest film festival for non-feature films in South Asia, marks its 18th year of celebrating the art of documentary, short fiction, and animation films. Initiated in 1990 and now organized under the aegis of the Ministry of Information & Broadcasting, Government of India, MIFF has evolved into an international event drawing cine-enthusiasts from across the globe.
This year’s celebration will also be a special one because there are more than 38 countries participating, with 1018 entries and multiple parallel screenings being held in Delhi, Kolkata, Pune and Chennai, covering the entire canvass of the country.
While there are over 300 films being screened this year, the 18th MIFF will also host more than 25 engaging masterclasses and panel discussions with industry luminaries such as filmmakers Santosh Sivan, Audrius Stonys, Ketan Mehta, Shaunak Sen, Richie Mehta, and Georges Schwizgebel among others. Moreover, the festival will offer a range of workshops, including the inaugural animation crash course and VFX pipeline workshop, providing valuable insights into the world of filmmaking.

ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନ୍ୟାସନାଲ ଜିଓଗ୍ରାଫିକ୍ର ‘ବିଲି ଆଣ୍ଡ ମୋଲ୍ଲି : ଆନ୍ ଅଟର ଲଭ୍ ଷ୍ଟୋରୀ’ ୧୮ତମ ମୁମ୍ବାଇ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ମହୋତ୍ସବରେ ଉଦ୍‌ଘାଟନୀ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ହେବ
ପ୍ରେମର ଅସୀମ ଗଭୀରତା ଏବଂ ମଣିଷ ଓ ପ୍ରକୃତି ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ନିବିଡ଼ ବନ୍ଧନକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରିଛି ଫିଲ୍ମ 'ବିଲି ଏବଂ ମୋଲ୍ଲି'
13 JUN 2024 1:57PM by PIB Bhubaneswar
ମୁମ୍ବାଇରେ ହେବାକୁ ଥିବା ୧୮ତମ ମୁମ୍ବାଇ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଫିଲ୍ମ ମହୋତ୍ସବ (ଏମ୍‌ଆଇଏଫ୍‌ଏଫ୍‌)ରେ ନ୍ୟାସନାଲ ଜିଓଗ୍ରାଫିକର ବୃତ୍ତଚିତ୍ର ‘ବିଲି ଆଣ୍ଡ ମୋଲ୍ଲି: ଆନ୍ ଅଟର ଲଭ୍ ଷ୍ଟୋରୀ’ ର ସ୍କ୍ରିନିଂ ଆରମ୍ଭ ହେବ । ୧୫ ଜୁନ୍ ୨୦୨୪ରୁ ୨୧ ଜୁନ୍ ୨୦୨୪ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୁମ୍ବାଇରେ ଏମଆଇଏଫଏଫ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ । ଜୁନ୍ ୧୫ରେ ଦିଲ୍ଲୀ, କୋଲକାତା, ଚେନ୍ନାଇ ଏବଂ ପୁଣେରେ ଏକା ସାଙ୍ଗରେ ଏହି ଉଦ୍‌ଘାଟନୀ ଫିଲ୍ମ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେବ । ଜୁନ୍ ୧୭ରେ ଦିଲ୍ଲୀ, ଜୁନ୍ ୧୮ରେ ଚେନ୍ନାଇ, ଜୁନ୍ ୧୯ରେ କୋଲକାତା ଏବଂ ଜୁନ୍ ୨୦ରେ ପୁଣେରେ ରେଡ୍ କାର୍ପେଟ୍ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଏହି ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେବ ।
ଚାର୍ଲି ହାମିଲଟନ୍ ଜେମ୍ସଙ୍କ ନିର୍ଦ୍ଦେଶିତ ବିଲି ଆଣ୍ଡ ମୋଲ୍ଲି : ଆନ୍ ଅଟର ଲଭ୍ ଷ୍ଟୋରୀ (୭୮ ମିନିଟ୍ ଅବଧିର ଇଂରାଜୀ ଫିଲ୍ମ) ହେଉଛି ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ବିଷୟରେ ଏକ ହୃଦୟସ୍ପର୍ଶୀ କାହାଣୀ ଯିଏ ଦୁର୍ଗମ ସେଟ୍‌ଲାଣ୍ଡ ଦ୍ୱୀପପୁଞ୍ଜରେ ରହୁଥିବା ବେଳେ ଏକ ଜଙ୍ଗଲୀ ଅଟର ସହିତ ଏକ ଅପ୍ରତ୍ୟାଶିତ ବନ୍ଧୁତା ସୃଷ୍ଟି କରିଥାନ୍ତି । ଏହି ଆକର୍ଷଣୀୟ ବୃତ୍ତଚିତ୍ରରେ ସ୍କଟଲାଣ୍ଡର ସେଟ୍‌ଲାଣ୍ଡ ଦ୍ୱୀପପୁଞ୍ଜର ଆକର୍ଷଣୀୟ ଉପକୂଳକୁ ମୋଲ୍ଲି ନାମକ ଜଣେ ଅନାଥ ଓଟରର ହୃଦୟସ୍ପର୍ଶୀ ଯାତ୍ରା ମାଧ୍ୟମରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି । ଯେତେବେଳେ ମୋଲ୍ଲି ବିଲି ଏବଂ ସୁସାନଙ୍କ ଏକାନ୍ତ ଘାଟରେ ନିଜକୁ ଆବିଷ୍ମାର କଲା , ସେତେବେଳେ ସେ ନିଜକୁ ସେମାନଙ୍କର ଯତ୍ନ ଏବଂ ସ୍ନେହରେ ବାନ୍ଧି ହୋଇ ଯାଇଥିବା ଜାଣିବାକୁ ପାଇଲା ।
ଯେତେବେଳେ ବିଲି ମୋଲ୍ଲିର ଚଞ୍ଚଳ ସ୍ୱଭାବରେ ମନ୍ତ୍ରମୁଗ୍ଧ ହୋଇ ଗଲା, ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ଗଭୀର ବନ୍ଧନ ସୃଷ୍ଟି ହୁଏ, ଯାହା ସେଟଲ୍ୟାଣ୍ଡର କଠିନ ପୃଷ୍ଠଭୂମିରେ ପ୍ରେମ ଏବଂ ଇଚ୍ଛାର କାହାଣୀ ଜାଗ୍ରତ କରେ ।
ଏହି ଚଳଚ୍ଚିତ୍ରରେ ଦର୍ଶକ ମାନେ ବନ୍ଧୁତ୍ ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ ଶକ୍ତିକୁ ଦେଖିବେ, କାରଣ ଏଥିରେ ବିଲି ମୋଲ୍ଲିଙ୍କୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ଏବଂ ତାଙ୍କୁ ଜଙ୍ଗଲ ଜୀବନ ସହିତ ଖାପ ଖୁଆଇବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା, ପ୍ରେମର ଜଟିଳତା ଏବଂ ମଣିଷ ଏବଂ ପ୍ରକୃତି ମଧ୍ୟରେ ଅତୁଳନୀୟ ସମ୍ପର୍କକୁ ଅନୁସନ୍ଧାନ କରିବାରେ ସାନ୍ତ୍ୱନା ଏବଂ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେଉଛି ।
ଜୁନ୍ ୧୫ତାରିଖ ଅପରାହ୍ନ ୨ଟା ୩୦ରେ ମୁମ୍ବାଇର ପେଡର ରୋଡ୍‌ସ୍ଥିତ ନ୍ୟାସନାଲ ମ୍ୟୁଜିୟମ୍ ଅଫ୍ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ସିନେମା (ଏନ୍‌ଏମ୍‌ଆଇସି)ରେ ଏହି ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେବାକୁ ଥିବା ବେଳେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ, ଚେନ୍ନାଇ, କୋଲକାତା ଏବଂ ପୁଣେରେ ଯଥାକ୍ରମେ : ସିରି ଫୋର୍ଟ ଅଡିଟୋରିୟମ୍‌, ଏନ୍‌ଏଫ୍‌ଡିସି ଟାଗୋର ଫିଲ୍ମ ସେଣ୍ଟର, ସତ୍ୟଜିତ୍ ରାୟ ଫିଲ୍ମ ଆଣ୍ଡ ଟେଲିଭିଜନ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ (ଏସ୍‌ଆର୍‌ଏଫ୍‌ଟିଆଇ) ଏବଂ ନ୍ୟାସନାଲ୍ ଫିଲ୍ମ ଆର୍କାଇଭ୍ ଅଫ୍ ଇଣ୍ଡିଆରେ ଏହି ଚଳଚ୍ଚିତ୍ରକୁ ଏକାସାଙ୍ଗରେ ( ଜୁନ୍ ୧୫, ଅପରାହ୍ନ ୨.୩୦)ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରାଯିବ ।
ନିର୍ଦ୍ଦେଶକଙ୍କ ବିଷୟରେ
ଚାର୍ଲି ହାମିଲଟନ୍ ଜେମ୍ସ ଜଣେ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ବନ୍ୟପ୍ରାଣୀ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ନିର୍ମାତା, ଯାହାଙ୍କୁ ‘ୱାନ୍ ଲାଇଫ୍ ‘ରେ ତାଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ଏକ ନ୍ୟୁଜ୍ ଏବଂ ଡକ୍ୟୁମେଣ୍ଟାରୀ ଏମି ପୁରସ୍କାର ମିଳିଥିଲା । ସେ 'ମାଇଁ ହାଲସିଓନ୍ ରିଭର’ ଜରିଆରେ ନିର୍ଦ୍ଦେଶନା ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଏହା ପରେ ତାଙ୍କର ଡକ୍ୟୁମେଣ୍ଟାରୀ ମିନିସିରିଜ୍ ‘ଆଇ ବଟ ଏ ରେନଫରେଷ୍ଟ୍‌’ ରିଲିଜ୍ ହୋଇଥିଲା, ଯେଉଁଥିରେ ଆମାଜନରେ ଜମି କିଣିବା ପରେ ସେଠାରେ ତାଙ୍କ ଦୁଃସାହସିକ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ଦର୍ଶାଯାଇଛି ।
୧୮ତମ ଏମଆଇଏଫଏଫ ସମ୍ପର୍କରେ
ଦକ୍ଷିଣ ଏସିଆରେ ଅଣ-ଫିଚର ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ପାଇଁ ସର୍ବପୁରାତନ ଏବଂ ବୃହତ୍ତମ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ମହୋତ୍ସବ ଭାବରେ ସ୍ୱୀକୃତିପ୍ରାପ୍ତ ଏମଆଇଏଫଏଫ ଏହାର ବୃତ୍ତଚିତ୍ର, କ୍ଷୁଦ୍ର କଳ୍ପନା ଅଧାରିତ ଫିଲ୍ମ ଏବଂ ଆନିମେସନ୍ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର କଳାର ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରିବାର ୧୮ ତମ ବର୍ଷ ପାଳନ କରୁଛି । ୧୯୯୦ ମସିହାରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ବର୍ତ୍ତମାନ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ତତ୍ତ୍ୱାବଧାନରେ ଆୟୋଜିତ ହେଉଥିବା ଏମଆଇଏଫଏଫ ଏକ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପରିଣତ ହୋଇଛି ଯାହା ସାରା ବିଶ୍ୱର ସିନେପ୍ରେମୀଙ୍କୁ ଆକର୍ଷିତ କରିଛି ।
ଚଳିତ ବର୍ଷର ଉତ୍ସବ ମଧ୍ୟ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଉତ୍ସବ ହେବ, କାରଣ ଏଥିରେ ୩୮ରୁ ଅଧିକ ଦେଶ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରୁଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ଦିଲ୍ଲୀ, କୋଲକାତା, ପୁଣେ ଏବଂ ଚେନ୍ନାଇରେ ୧୦୧୮ ଟି ପ୍ରବେଶ ଏବଂ ଏକାଧିକ ସମାନ୍ତରାଳ ସ୍କ୍ରିନିଂ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବାକୁ ଯାଉଛି, ଯେଉଁଥିରେ ଦେଶର ସମଗ୍ର କ୍ୟାନଭାସକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି ।
ଚଳିତ ବର୍ଷ ୩୦୦ରୁ ଅଧିକ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେଉଥିବା ବେଳେ ୧୮ତମ ଏମଆଇଏଫଏଫରେ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ନିର୍ମାତା ସନ୍ତୋଷ ଶିବନ, ଅଡ୍ରିୟସ୍ ଷ୍ଟୋନିସ୍‌, କେତନ ମେହେଟ୍ଟା, ଶୌନକ ସେନ୍‌, ରିଚି ମେହେଟ୍ଟା ଏବଂ ଜର୍ଜେସ୍ ସ୍ୱିଜଗେବେଲଙ୍କ ଭଳି ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ଶିଳ୍ପ ଜଗତର ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ବ୍ୟକ୍ତିବିଶେଷଙ୍କ ସହ ୨୫ରୁ ଅଧିକ ଆକର୍ଷଣୀୟ ମାଷ୍ଟରକ୍ଲାସ ଏବଂ ପ୍ୟାନେଲ୍ ଆଲୋଚନା ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ । ଏହାବ୍ୟତୀତ ଏହି ମହୋତ୍ସବରେ ଉଦ୍‌ଘାଟନୀ ଆନିମେସନ୍ କ୍ରାସ କୋର୍ସ ଏବଂ ଭିଏଫଏକ୍ସ ପାଇପଲାଇନ କର୍ମଶାଳା ସମେତ ଅନେକ କର୍ମଶାଳା ଉପଲବ୍ଧ ହେବ, ଯାହା ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ନିର୍ମାଣ ଜଗତ ବିଷୟରେ ମୂଲ୍ୟବାନ ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରିବ ।