Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan officially takes charge of Ministry of Agriculture and Farmers welfare
Ministers of State Shri Ramnath Thakur and Shri Bhagirath Choudhary also take charge
11 JUN 2024 3:09PM by PIB Delhi
Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan today took charge of the Ministry of Agriculture and Farmers Welfare. Speaking with media on the occasion, Shri Chauhan said he is happy to say that the first decision taken by the Prime Minister yesterday was in the interest of the farmers. He said the Prime Minister has resolved to double the income of farmers and the government will take every possible step for the welfare of farmers. The Minister also added that the NDA government has been committed for farmers’ welfare for past ten years and his Ministry will continue to work for achieving the goals.
After taking over charge, the Minister visited various offices in the Ministry and interacted with staff at various levels including cleanliness workers. He exhorted them to work as a team for achieving the government vision for welfare of farmers and work in cooperation with each other. He also visited Krishi integrated command and control center in the Ministry and saw facilities to review the agriculture scenario within the country including crop production and drought preparedness.
Later, he held a meeting of senior officials of the Ministry and underscored the need for transparency in Ministry functioning. He also handed government manifesto for welfare of farmers and rural development and called upon everyone to work towards its fulfilment. Shri Chauhan asserted that PM Narendra Modi is a visionary leader and called upon the officials to work on a roadmap for achieving goals set up in the manifesto. He said improving upon the lives of Annadata should be the mission of Ministry.
Shri Ramnath Thakur and Shri Bhagirath Choudhary also took charge as Ministers of State in the Ministry of Agriculture and Farmers Welfare. The hon’ble Ministers were welcomed by Secretary, Department of Agriculture & Farmers’ welfare Shri Manoj Ahuja, Secretary, DARE Shri Himanshu Pathak and other senior officials of the Ministry.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী শিবরাজ সিংহ চৌহান্না ওফিসিয়েল্লি ওইনা এগ্রীকলচর অমসুং ফার্মর্স ৱেলফেয়র মন্ত্রালয়গী চার্জ লৌখ্রে
রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রামনাথ থাকুর অমসুং শ্রী ভাগিরথ চৌধরীসু চার্জ লৌখ্রে
11 JUN 2024 3:09PM by PIB Imphal
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী শিবরাজ সিংহ চৌহান্না ঙসি ওফিসিয়েল্লি ওইনা এগ্রীকলচর অমসুং ফার্মর্স ৱেলফেয়র মন্ত্রালয়গী চার্জ লৌখ্রে। থৌরম অসিদা মেদীয়াদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী চৌহান্না হায়খি মদুদি ৱাফম অসি ফোংদোকপদা মহাক নুংঙাইবা ফাওই মদুদি প্রধান মন্ত্রীনা ঙরাং লৌখিবা অহানবা ৱারেপ অদু লৌমীশিংগী ইন্তরেস্ততা ওইখি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রীনা লৌমীশিংগী শেন্থোক শরুক অনি ওইহন্নবা ৱারেপ লৌখি অমদি সরকারনা লৌমীশিংগী য়াইফনবগীদমক পায়খৎপা য়াবা পুম্নমক পায়খৎকনি। মন্ত্রীনা মসিমসু মখা তাখি মদুদি এন.দি.এ. সরকারনা হৌখিবা চহি তরাদগী লৌমীশিংগী য়াইফনবগীদমক ৱাফম থম্লি অমসুং মহাক্কী মন্ত্রালয়না পান্দম অসি ফংনবগীদমক মখা তানা থবত তৌগনি।
চার্জ লৌরবা মতুং মন্ত্রীনা মন্ত্রালয়দা তোঙান তোঙানবা ওফিসশিংদা চৎতুনা য়েংশিনখি অমদি শেংদোক চামথোকপগী থবক তৌরিবশিং য়াওনা তোঙান তোঙানবা থাকশিংদা লৈরিবা স্তাফশিংগা ৱারী শান্নখি। মহাক্না লৌমীশিংগী য়াইফনবগীদমক সরকারগী ভিজনবু মপুং ফাহন্নবগীদমক মখোয়বু তিম অমা ওইনা থবক তৌনবা অমসুং অমনা অমগী কোওপরেসনদা থবক তৌনবা অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না মন্ত্রালয়দা কৃশি ইন্তেগ্রেতেদ কমান্দ অমসুং কন্ত্রোল সেন্তরসু য়েংশিনখি।
তুংদা মহাক্না মন্ত্রালয়গী মকোকথোংবা ওফিসিয়েলশিংগী মীফম অমা পাংথোকখি অমসুং মন্ত্রালয়গী থবক থৌরমদা ত্রান্সপরেন্সীগীদমক মথৌতাবদা অকনবা ৱাখম থমখি। মহাক্না লৌমীশিংগী য়াইফনবা অমসুং রুরেল দেবলপমেন্তগীদমক সরকারগী মেনিফেস্তোসু খুৎশিন্নখি অমসুং পুম্নমক্কী মফমদা মসিবু মপুং ফানা পাংথোক্নবগী মায়কৈদা থবক তৌনবা ফোংদোকখি। শ্রী চৌহান্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী অসি তুংগী উবা ঙম্বা লুচিংবা অমনি অমসুং মেনিফেস্তোদা য়াওরিবশিং পান্দমশিং ফংনবগীদমক রোদমেপ অমদা থবক তৌনবা ওফিসিয়েলশিংদা খংহনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি অন্নদাতাগী পুন্সী ফগৎহবা অসি মন্ত্রালয়গী মিশন ওইগদবনি।
শ্রী রামনাথ থাকুর অমসুং শ্রী ভাগিরথ চৌধরীসু এগ্রীকলচর অমসুং ফার্মর্স ৱেলফেয়র মন্ত্রালয়দা রাজ্য মন্ত্রী ওইনা চার্জ লৌখ্রে। ইকায় খুম্নরবা মন্ত্রীশিংবু এগ্রীকলচর অমসুং ফার্মর্স ৱেলফেয়র বিভাগকী সেক্রেতরী শ্রী মনোজ অহুজা, সেক্রেতরী, দি.এ.আর.ই. শ্রী হিমানশু পাথক অমসুং মন্ত্রালয়গী অতোপ্পা মকোকথোংবা ওফিসিয়েলশিংনা তরাম্না ওকখি।