ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
ভাৰতৰ নিৰ্বাচন আয়োগে ১৮ নং লোকসভালৈ নৱ-নিৰ্বাচিত সদস্যসকলৰ তালিকা ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিক অৰ্পণ কৰে
06 JUN 2024 6:44PM by PIB Guwahati
মুখ্য নিৰ্বাচন আয়ুক্ত শ্ৰী ৰাজীৱ কুমাৰৰ লগতে নিৰ্বাচন আয়ুক্তদ্বয় শ্ৰী জ্ঞানেশ কুমাৰ আৰু ড° সুখবীৰ সিং সন্ধুৱে আজি (৬ জুন, ২০২৪) বিয়লি ১৬:৩০ বজাত ভাৰতৰ মাননীয় ৰাষ্ট্ৰপতি ডাঙৰীয়াণীক সাক্ষাৎ কৰে। তেওঁলোকে জনপ্ৰতিনিধি আইন, ১৯৫১ৰ ৭৩ নং অনুচ্ছেদ অনুসাৰে ভাৰতৰ নিৰ্বাচন আয়োগে জাৰি কৰা অধিসূচনাৰ প্ৰতিলিপি ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীক অৰ্পণ কৰে। ইয়াত সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ পিছত ১৮ নং লোকসভালৈ নিৰ্বাচিত সদস্যসকলৰ নাম সন্নিৱিষ্ট আছে।
ইয়াৰ পিছতে, মুখ্য নিৰ্বাচন আয়ুক্ত, নিৰ্বাচন আয়ুক্তদ্বয় আৰু আয়োগৰ উচ্চপদস্থ বিষয়াসকলে ২০২৪ৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ সফল পৰিচালনাৰ পৰিসমাপ্তি উপলক্ষে ৰাজঘাটলৈ গৈ জাতিৰ পিতাৰ আশীৰ্বাদ বিচাৰে।

Election Commission
Election Commission of India submits list of newly elected members to the 18th Lok Sabha to the President of India
06 JUN 2024 6:44PM by PIB Delhi
Chief Election Commissioner Shri Rajiv Kumar along with Election Commissioners Shri Gyanesh Kumar and Dr Sukhbir Singh Sandhu, called on the Hon’ble President of India at 1630 hrs today (June 6, 2024). A copy of the notification issued by the Election Commission of India in terms of Section 73 of the Representative of People Act 1951, containing the names of elected members to the House of People, following General Elections to the 18th Lok Sabha was submitted by them to the President.
Afterwards, Chief Election Commissioner, both the Election Commissioners and senior officers of the Commission went to Rajghat to seek blessings of the Father of the Nation after successful conduct of the General Elections 2024.