ইলেক্সন কমিসন
ঐখোয় মীয়াম অমতা ওইবা ৱাখল্লোনগা লোয়ননা অমসুং গনতন্ত্রগী কাংখোঙ উংহন্দুনা ১৮শুবা লোক সভাগী ভোৎ থাদবা লোইশিনখ্রে
ভোৎ থাদবা অসি চাউনা মাইপাক্নবা হোৎনবদা শরুক য়াখিবা ভোত্তরশিং, রাজনিতি দলশিং, পোল্লিংগী ওফিসিএলশিং অমসুং মীওই খুদিংমক ই.সি.আইনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
01 JUN 2024 6:11PM by PIB Imphal
ঙসি ভারতনা পুৱারি অমা শেমখ্রে। এপ্রিল ১৯দা অহানবা তাঙ্কক্কী ভোৎ থাদবা হৌখি অমসুং তাঙ্কক ৭ থোক্নবা চৎথদুনা ঙসি সাধারন মীখল ২০২৪গী ভোৎ থাদবা লোইশিনখ্রে। ১৮শুবা লোক সভা শেম্নবগীদমক ভারতকী ভোত্তরশিংনা মখোয়গী ভোৎ থাদবগী হকশিং শীজিন্নখি। মখোয়গী লাইনিং, কাংলুপ-ফুরুপ, শেন-থুম অমসুং লাইরিক-লাইশুগী ফিবমগী খেন্নবা লৈতনা ভারতকী ভোত্তরশিংনা অমুক হন্না ভোৎ থাদখি। তশেংনা মাইপাকপা অসি ভারতকী ভোত্তরশিংনি।
সি.ই.সি শ্রী রজিব কুমারগা লোয়ননা ই.সিশিং শ্রী গ্যানেস কুমার অমসুং দোক্তর সুখবির সিংহ সন্ধু অমসুং ই.সি.আইগী ইমুং-মনুংনা শিংনবা কয়া মায়োক্নদুনা পোল্লিং স্তেসনশিংদা লাক্তুনা ভোৎ থাদখিবা ভোত্তরশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি। কম্মিসন্না থম্মোয় শেনবা ভোত্তর খুদিংমক থাগৎলি। মখোয়না থৱায় য়াওনা শরুক য়াদুনা, ভোত্তরশিংনা ভারতকী সংবিধান শেম্লম্বশিংগী থাজবা অমুক হেনগৎহল্লে। গনতন্ত্রগী থবক অসিদা মীয়াম হুপ্না শরুক য়াবা অসিনা ভারতকী গনতন্ত্রগী চৎন-লোনচৎশিং অমসুং থৌনা অদু অমুক হন্না মপাঙ্গল হাপ্লে।
লৈবাক শীনবা থুংনা ভোত্তরশিং শান্তি ওইনা অমসুং হরাও-তয়াম্না ভোৎ থাদবা য়ানবা ফিবম শেমখিবগীদমক ই.সি.আইনা সেকুরিতি ফোর্সশিং য়াওনা মীখলগী থবক তৌখিবা ওফিসিএলশিং থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মখোয়না নোংজু-নুংশা, লম্বী-থোংগী অৱাবা, লো অমসুং ওর্দরগী ফিবম কয়া মায়োক্নখি।
ভারতকী মীখলশিংগী মরুওইবা শরুক অমা ওইরিবা রাজনিতি দলশিং অমসুং মীরেপশিংশু কম্মিসন্না থাগৎপা ফোঙদোক্লি। মখোয়না লৌখিবা থৌদাংগীদমক কম্মিসন্না প্রিন্ত, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং দিজিতেল মেদিয়া থাগৎপা ফোঙদোক্লি। নিয়ম চুম্নবা মীখলশিং পাংথোকপদা মেদিয়া অসি মরুপ অমনি হায়না মতম পুম্নমক্তা কম্মিসন্না খল্লি।
চহি ১০০ শুরবা অহলশিং, হকচাংগী ফিবম মীমান্নদ্রবশিং অমসুং ত্রান্সজেন্দরশিংনা ভোৎ থাদবগী মরুওইবা অসিনা গনতন্ত্র মাঙলোমদা পুখৎলক্নবা মীওই কয়া মরুওইনা নহারোলশিংদা ইনোৎ পীরে। ভারতকী তুংগী মীরোলশিংগী ভোত্তরশিংনা মীখলগী থবকশিংদা হেন্না শরুক য়াগনি হায়না ই.সি.আইনা থাজবা থম্লি।
ভারতকী গনতন্ত্র মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ভোত্তরশিং, রাজনিতি দলশিং, মীরেপশিং, মীখলগী ওফিসিএলশিং অমসুং সেকুরিতি ফোর্সশিংনা মীখল মনুংদা পাংথোকখিবা থবকশিংগীদমক ইকায়খুম্নবা উৎচরি অমসুং থাগৎচরি। গনতন্ত্রগী কাংখোঙ উংহল্লিবা ঐখোয় মীয়ামগী অপুনবা থবকশিং থাগৎপা ফোঙদোকচরি।

Election Commission
We, the people echo in unison and keep the wheels of democracy spinning as voting for the 18th Lok Sabha election ends
ECI extends profound gratitude to voters, political parties, polling machinery and everyone involved in making voting a stellar success
01 JUN 2024 6:11PM by PIB Delhi
India has made history today. Starting on the 19th of April with commencement of voting in phase 1 and spread over 7 phases, polling for General Election 2024 concluded today. Indian voters have given their most cherished right to vote for the constitution of the 18th Lok Sabha. Indian democracy and Indian elections have again done the magic. The great Indian voters, irrespective of their caste, creed, religion, socio-economic and educational background have done it once again. The real winner, indeed is the Indian voter.
Chief Election Commissioner Shri Rajiv Kumar along with Election Commissioners Shri Gyanesh Kumar and Dr. Sukhbir Singh Sandhu and ECI family are deeply humbled by the voters, who made it to the polling station overcoming many challenges and dilemmas they might have. The Commission, with all sincerity, wishes to place on record its thanks and appreciation to all voters. Through their emphatic participation, the voters have risen to the trust reposed by the founders of the Indian constitution, when they handed over the power of suffrage to the ordinary Indian. The massive participation in the democratic exercise reaffirms the democratic ethos and spirit of India.
ECI also expresses its gratitude to the entire election machinery including security forces for their dedication and commitment in providing smooth, peaceful and festive environment to voters across the country, braving tough weather, logistical challenges like tough terrains and managing law and order in a diverse demography.
The Commission also thanks all political parties and candidates which are a critical pivot of the Indian elections.
Commission is also thankful to the print, electronic and digital media for their contribution. The Commission has always considered media as an ally for a free and fair elections.
The importance of votes cast by centenarians, elderly, persons with disabilities, and transgenders are an inspiration to many, especially the youngsters
who will take forward the democracy further. ECI aspires that India’s next generation voters will take this participation to even greater heights.
The collective efforts of voters, political parties, candidates, election personnel and security forces during polling have strengthened Indian democracy, deserving great respect and appreciation. We, the people have kept the wheels of democracy spinning, thanks to collective efforts.