হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
জেনেভাদা পাংথোকপা ৭৭শুবা ৱার্ল্দ হেল্থ এসেমব্লিদা ভারতনা নোরৱে, য়ুনিসেফ অমসুং পি.এম.এন.ঐচগা খুৎশম্নদুনা নুপীশিং, অঙাংশিং অমসুং ইনখৎলক্লবশিংগী হকশেলগী তোখায়বা থৌরম পাংথোকখ্রে
য়ুনিয়ন হেল্থ সেক্রেতরিনা হায়খি নুপীশিং, অঙাংশিং অমসুং ইনখৎলক্লবশিংগী হকশেল অমসুং নুংঙাইনা হিংনবা ভারতনা থবক কয়া মপুংফানা পায়খৎলে
ইনখৎলক্লিবা চহি কাংলুপকী মীওইশিংদা খঙহন্নবা ই-পাউগী চুনবা পাম্বৈশিং শীজিন্নবগী তঙাইফদবা অদু থমখি
30 MAY 2024 3:50PM by PIB Imphal
জেনেভাদা পাংথোকপা ৭৭শুবা ৱার্ল্দ হেল্থ এসেমব্লিদা ভারতনা য়ুম্বু ওইদুনা নোরৱে, য়ুনিসেফ অমসুং পি.এম.এন.ঐচগা খুৎশম্নদুনা নুপীশিং, অঙাংশিং অমসুং ইনখৎলক্লবশিংগী হকশেলগী তোখায়বা থৌরম পাংথোকখ্রে। থৌরম অসিগী মরুওইবা পান্দমদি চাবোকপী, পোকপতা ঙাইরিবা অঙাং, অঙাং অমসুং ইনখৎলক্লিবশিংগী হকশেল অমসুং নুংঙাই-য়াইফনবগী লমদা শেন থাদনবা খন্ন-নৈনবা অমসুং অনৌবা পুথোকপা থবকশিং খন্নবনি। তোঙান-তোঙানবা মীওই কাংলুপশিংগী দরকার ওইবশিং ফংহনবা ঙম্নবা মখা তানা শেন থাদবা হেনগৎহনবা, থৌশিলশিং শেমদোক-শেমজিনা তৌনবা তকশিন্নবা থৌরম অসিনা পান্দম থমখি।
ইনখৎলক্লিবা মীওই কাংলুপকী হকশেলদা থৌরম অসিনা মীৎয়েং থমখি অমসুং হিরম অসিদা শেন হেন্না থাদবগী তঙাইফদবা য়াওনা ইনখৎলক্লিবশিংগী হকশিংগী তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা ৱা ঙাংখি। য়ুনিয়ন হেল্থ সেক্রেতরি শ্রী অপুর্বা চন্দ্র অমসুং ভারতকী মীহুৎকাংবুগী লুচিংবা অসিনা হিরম অসিগী মতাংদা থবক কয়া পায়খৎপগী মতাংদা ফোঙদোকখি।
মহাক্না হায়খি নুপীশিং, অঙাংশিং অমসুং ইনখৎলক্লবশিংগী হকশেল অমসুং নুংঙাইনা হিংনবা ভারতনা থবক কয়া মপুংফানা পায়খৎলে। ভারতকী রিপ্রদকতিপ এন্দ চাইল্দ হেল্থ-১ অমসুং রিপ্রদকতিপ এন্দ চাইল্দ হেল্থ-২গী থবকশিং অমসুং ইনখৎলক্লবশিংগী হকশেলগীদমক পায়খৎলিবা রাস্ত্রিয়া কিশোর শ্বাস্থ্যা করয়াক্রমগী মতাংদা মহাক্না ফোঙদোকখি।
ইনখৎলক্লিবা চহি কাংলুপকী মীওইশিংদা খঙহন্নবা ই-পাউগী চুনবা পাম্বৈশিং শীজিন্নবগী তঙাইফদবা অদু ভারতনা থমখি। থৌরম অমদা থৌরাং তৌবা অমসুং থবক ওইনা পাংথোকপা মতমদা নহারোলশিং মরুওইবা মরীলৈনবা কাংলুপ অমা ওইহন্নবগী মতাংদা খন্নখি।
থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন হেল্থ মিনিস্ত্রিগী এদিসনেল হেল্থ সেক্রেতরি হেকালি জিমোমি, য়ুনিয়ন হেল্থ মিনিস্ত্রিগী এদিসেনেল সেক্রেতরি অমসুং মেনেজিং দিরেক্তর(এন ঐচ এম) অরাধানা পাতনাইক অমসুং য়ুনিয়ন হেল্থ মিনিস্ত্রিগী অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।

Ministry of Health and Family Welfare
India hosts side event on Women, Children and Adolescent Health in collaboration with Norway, UNICEF, UNFPA and PMNCH at the 77th World Health Assembly at Geneva
Union Health Secretary outlines India's commitment to implement proactive actions for Women’s, Children’s and Adolescents’ health and wellbeing
Emphasized on the need for utilizing right communication strategies to convey to the adolescent audience group
30 MAY 2024 3:50PM by PIB Delhi
During the ongoing 77th World Health Assembly, India hosted a side event on Women, Children and Adolescent Health in collaboration with Norway, United Nations Children’s Fund (UNICEF), United Nations Population Fund (UNFPA) and Partnership for Maternal, Newborn and Child Health (PMNCH). The purpose of the event was to share emerging evidence and discoveries, fostering dialogue on pivotal opportunities for investment in maternal, newborn, child, and adolescent health and well-being. It aimed to advocate for continued and augmented investment, prompting policy adjustments and their ramifications across diverse stakeholders and sectors, while prioritizing the needs of various population groups.
The focus of the event was on adolescent health and various speakers spoke for various aspects of adolescent health including the need to invest more on this issue. Shri Apurva Chandra, Union Health Secretary and Head of the Indian delegation emphasized on the progress made on this topic and the initiatives taken in this regard.
He outlined India's commitment to implement proactive actions for Women’s, Children’s and Adolescents’ health and wellbeing. He highlighted India’s Reproductive and Child Health (RCH) – I, RCH – II initiatives and the Rashtriya Kishor Swasthya Karyakram which stressed on adolescent health. The rolling out of TeleManas was also mentioned as a key initiative taken by India.
India also emphasized on the need for utilizing right communication strategies to convey to the adolescent audience group. The involvement of youth group representative was also discussed as important stakeholder for planning and implementation of any programme.
Ms. Hekali Zhimomi, Addl. Secretary, Union Health Ministry; Ms. Aradhana Patnaik, Addl. Secretary and Managing Director (NHM), Union Health Ministry and other senior officials of the Union Health Ministry were present on the occasion.