AYUSH
Ministry of Ayush to organize Sensitization Program for General Insurance Companies and Ayush Hospital Owners
26 MAY 2024 1:17PM by PIB Delhi
To foster a deeper understanding and collaboration between the insurance sector and provide affordable Ayush healthcare to all citizens, Ayush Hospitals & healthcare providers, the Ministry of Ayush, Government of India is organising a sensitisation program specially designed for Executive leadership teams of General Insurance Companies and owners of Ayush Hospitals.
The programwill take place at on 27thMay 2024, at All India Institute of Ayurveda, New Delhi.The program intends to not just enhance the accessibility and affordability of Ayush treatments for the public, ultimately promoting holistic health and wellness across the nation, but also facilitate in the empanelment of public and private Ayush hospitals for insurance coverage in India.
The program will discuss the regulatory framework and policy support needed to mainstream Ayush treatments in health insurance schemes and facilitate a dialogue between key stakeholders to address both challenges and opportunities. Other key issues of discussion are - Insurance coverage in Ayush Sector, Standard Treatment Guidelines (STG) & ICD Codes for Insurance Sector, Penetration of Ayush in Insurance Sector, Ayush Hospital’s Prospective, Achievements and Success Stories of AIIA, On boarding of Ayush hospitals on ROHINI platform, Empanelment of Ayush hospital for insurance coverage.
Vaidya Rajesh Kotecha, Secretary, Ministry of Ayush, Prof. Bejon Kumar Misra, Chairman, Core Group of Experts for Insurance, Ministry of Ayush, Dr. Kousthubha Upadhyaya, Adviser, Ministry of Ayush, Dr. A. Raghu, DDG, DGHS, Mr. Rajeev Vasudevan, AyurVaid Hospital, Prof. Anandaraman P. V., Shri Mukund Kulkarni Head Health, Dr. Alka Kapoor, DMS, AIIA, Sh. YoganandaTadepalli, CTO, IIBI &Mr Segar Sampathkumar, GIC will be the key speakers.

ଆୟୁଷ
ସାଧାରଣ ବୀମା କମ୍ପାନୀ ଏବଂ ଆୟୁଷ ହସ୍ପିଟାଲ ମାଲିକଙ୍କ ପାଇଁ ସଚେତନତା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ କରିବ ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
26 MAY 2024 1:17PM by PIB Bhubaneswar
ବୀମା କ୍ଷେତ୍ର ମଧ୍ୟରେ ଏକ ଗଭୀର ବୁଝାମଣା ଏବଂ ସହଯୋଗ କୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଏବଂ ସମସ୍ତ ଜନସାଧାରଣ, ଆୟୁଷ ଡାକ୍ତରଖାନା ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପ୍ରଦାନକାରୀଙ୍କୁ ସୁଲଭ ଆୟୁଷ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପ୍ରଦାନ କରିବା ପାଇଁ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସାଧାରଣ ବୀମା କମ୍ପାନୀର କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ନେତୃତ୍ୱ ଦଳ ଏବଂ ଆୟୁଷ ହସ୍ପିଟାଲର ମାଲିକଙ୍କ ପାଇଁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଭାବରେ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ସମ୍ବେଦନଶୀଳତା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ କରୁଛି ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ୨୭ ମଇ ୨୦୨୪ରେ ଅଖିଳ ଭାରତୀୟ ଆୟୁର୍ବେଦ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀଠାରେଅନୁଷ୍ଠିତହେବ | ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ କେବଳ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପାଇଁ ଆୟୁଷ ଚିକିତ୍ସାର ଉପଲବ୍ଧତା ଏବଂ ସାମର୍ଥ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ନୁହେଁ, ଶେଷରେ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ସୁସ୍ଥତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ନୁହେଁ, ବରଂ ଭାରତରେ ବୀମା କଭରେଜ୍ ପାଇଁ ସରକାରୀ ଏବଂ ବେସରକାରୀ ଆୟୁଷ ଡାକ୍ତରଖାନାଗୁଡିକର ତାଲିକାକରଣରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହେବ |
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବୀମା ଯୋଜନାରେ ଆୟୁଷ ଚିକିତ୍ସାକୁ ମୁଖ୍ୟ ସ୍ରୋତରେ ସାମିଲ କରିବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ନିୟାମକ ଢାଞ୍ଚା ଏବଂ ନୀତି ସହାୟତା ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରାଯିବ ଏବଂ ଉଭୟ ଆହ୍ୱାନ ଏବଂ ସୁଯୋଗର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ପ୍ରମୁଖ ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଆଲୋଚନା କୁ ସୁଗମ କରାଯିବ । ଆଲୋଚନାର ଅନ୍ୟ ପ୍ରମୁଖ ପ୍ରସଙ୍ଗଗୁଡ଼ିକ ହେଲା- ଆୟୁଷ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବୀମା କଭରେଜ୍, ମାନକ ଚିକିତ୍ସା ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା (ଏସଟିଜି) ଏବଂ ବୀମା କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ଆଇସିଡି କୋଡ୍, ବୀମା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆୟୁଷର ପ୍ରବେଶ, ଆୟୁଷ ହସ୍ପିଟାଲର ସମ୍ଭାବନା, ଏଆଇଆଇଏର ସଫଳତା ଏବଂ ସଫଳତାର କାହାଣୀ, ରୋହିଣୀ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଆୟୁଷ ହସ୍ପିଟାଲରେ ଚଢ଼ିବା, ବୀମା କଭରେଜ୍ ପାଇଁ ଆୟୁଷ ହସ୍ପିଟାଲକୁ ତାଲିକାଭୁକ୍ତ କରିବା।
ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସଚିବ ବୈଦ୍ୟ ରାଜେଶ କୋଟେଚା, ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ବୀମା ପାଇଁ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ କୋର ଗ୍ରୁପର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ପ୍ରଫେସର ବେଜୋନ କୁମାର ମିଶ୍ର, ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଉପଦେଷ୍ଟା ଡ. କୌସ୍ତୁଭା ଉପାଧ୍ୟାୟ, ଡିଜିଏଚଏସର ଡିଡିଜି ଡାକ୍ତର ଏ ରଘୁ, ଆୟୁର୍ବେଦ ହସ୍ପିଟାଲର ରାଜୀବ ବାସୁଦେବନ, ଶ୍ରୀ ଆନନ୍ଦରମଣ ପି.ଭି., ଶ୍ରୀ ମୁକୁନ୍ଦ କୁଲକର୍ଣ୍ଣି, ଡିଏମଏସ, ଏଆଇଆଇଏର ଡିଏମଏସ ଡ. ଜିଆଇସି ଶ୍ରୀ ସେଗର ସମ୍ପଦ ସେଗର ସମ୍ପଦ କୁମାର ଏସଏସମୁଖ୍ୟ ବକ୍ତା ଭାବେ ଯୋଗଦେବେ।