অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
মিনিস্ত্রী ওফ দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী নুপী এমপ্লোইশিংবু সেল্ফ দিফেন্স সেন্সিতাইজ তৌহনবগী ৱার্কশোপ
01 MAY 2024 4:44PM by PIB Imphal
মিনিস্ত্রী ওফ দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী জোইন্ত সেক্রেতরী অমসুং ইন্তরনেল কমপ্লেন্তস কমিত্তীগী চিয়রপর্সন শ্রীমতী অনুরাধা এস. চাগতিনা সুশ্রী মোনালিসা দাশ জে.এস., অমসুং শ্রীমতী সুচিতা গুপ্তা, এস.এ.গা লোয়ননা মিনিস্ত্রী ওফ দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী নুপী এমপ্লোই পুম্নমক অমসুং বিগ্যান ভবন এনেক্স কমপ্লেক্সতা মথৌ তৌরিবা সি.আই.এস.এফ. ওফিসরশিংগা লোয়ননা সেল্ফ-দিফেন্স তেক্নিকশিং য়াওনা নুপীগা মরী লৈনবা ইসুশিংদা সেসন অমা পাংথোকখ্রে। কমিত্তীগী অতোপ্পা মেম্বরশিংগা লোয়ননা কমিত্তীগী এক্সতর্নেল মেম্বর সুশ্রী বৈশালি ধুতসু শরুক য়াখি। সুশ্রী ধুত স্ত্রীবাল ফাউন্দেসনগী সি.ই.ও.নি। মহাক ভেতরান সেল্ফ-দিফেন্স ইন্সত্রক্তর অমনি অমসুং তাইকুন্দো মার্সিয়েল এর্তসতা ৪শুবা দান ব্লেক বেল্ত ফংলবা অমনি।
কমপ্রেহেন্সিব সেসনদা বেসিক তেক্নিকশিং, ফিভমগী ওইবা এৱারনেস, পঞ্চশিং, ব্লোকশিং, অমসুং অতোপ্পা সেল্ফ দিফেন্স তেক্নিকশিং কবর তৌখি। সুশ্রী ধুতনা সেল্ফ-কেয়রবু প্রায়োরিতাইজ তৌবগী মরুওইবদা অকনবা ৱাফম থমখি অমদি নুপী খুদিংমকপু এক্সরসাইজ অমসুং সেল্ফ-দিফেন্স ত্রেনিংদা নুমিৎ খুদিংগী য়ামদ্রবদা মিনিৎ ১০ কায়থোক্নবা পুক্নিং থৌগৎখি।
স্কিলশিং অসিনা নুপীশিংবু মশা ঙাকথোকচবা ঙমহনবদা নত্তনা অতোপ্পশিংবু সপোর্ত তৌবা অমসুং প্রোতেক্ত তৌবসু ঙমহল্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।

Ministry of Development of North-East Region
Workshop on sensitization of Women Employees of Ministry of Development of North Eastern Region on “ Self Defence
01 MAY 2024 4:44PM by PIB Delhi
Joint Secretary, MDoNER, Smt Anuradha S. Chagti Chairperson of the Internal Complaints Committee along with Ms Monalisa Dash JS, Smt Suchita Gupta, SA held a session with all women employees of the Ministry of Development of North Eastern Region and CISF officers posted in Vigyan Bhawan Annexe complex on women related issues including self-defence techniques. The external member of the committee Ms Vaishali Dhoot was also in attendance along with other members of the committee. Ms Dhoot is CEO of Streebal Foundation. She is a veteran Self-Defence Instructor and 4th DAN Black Belt Achiever in Taekwondo Martial Arts.
The comprehensive session covered basic techniques, situational awareness, punches, blocks, and other self defense techniques. Ms. Dhoot emphasized the importance of prioritizing self-care and encouraged every woman to dedicate at least 10 minutes daily to exercise and self-defense training.
She highlighted that these skills not only ensure personal safety but also enable women to support and protect others.