উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
মহিলা কৰ্মচাৰীসকলক আত্মৰক্ষাৰ বিষয়ে সজাগ কৰাৰ সন্দৰ্ভত কৰ্মশালা উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ
01 MAY 2024 4:44PM by PIB Guwahati
ড’নাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ যুটীয়া সম্পাদক শ্ৰীমতী অনুৰাধা এছ. আভ্যন্তৰীণ অভিযোগ সমিতিৰ অধ্যক্ষ চাগতিৰ লগতে শ্ৰীমতী মনালিছা দাস জে এছ, শ্ৰীমতী সুচিতা গুপ্তা, এছ এৰ সৈতে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ সকলো মহিলা কৰ্মচাৰী আৰু নিযুক্ত চি আই এছ এফৰ বিষয়াসকলক লৈ আত্মৰক্ষা কৌশলকে ধৰি মহিলাৰ সৈতে জড়িত বিষয়সমূহৰ ওপৰত বিজ্ঞান ভৱনৰ এনেক্স কমপ্লেক্স এখনি কৰ্মাশাল আয়োজন কৰা হয়৷ সমিতিৰ আন সদস্যসকলৰ লগতে সমিতিৰ বাহ্যিক সদস্য শ্ৰীমতী বৈশালি ধূটো উপস্থিত থাকে। শ্ৰীমতী ধূট স্ত্ৰীবল ফাউণ্ডেশ্যনৰ চিইঅ’। তেওঁ এগৰাকী অভিজ্ঞ আত্মৰক্ষা প্ৰশিক্ষক আৰু টাইকোৱাণ্ডো সমৰ কলাৰ ৪ৰ্থ ডান ব্লেক বেল্ট লাভ কৰোঁতা।
এই বিস্তৃত পৰ্বত মৌলিক কৌশল, পৰিস্থিতি সজাগতা, পান্স, ব্লক আৰু অন্যান্য আত্মৰক্ষা কৌশলৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা হয়। শ্ৰীমতী ধূটে আত্মৰক্ষা কৌশলক অগ্ৰাধিকাৰ দিয়াৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰতিগৰাকী মহিলাক দিনটোত কমেও ১০ মিনিট সময় ব্যায়াম আৰু আত্মৰক্ষাৰ প্ৰশিক্ষণৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰে।
তেওঁ আলোকপাত কৰে যে এই দক্ষতাসমূহে কেৱল ব্যক্তিগত সুৰক্ষা সুনিশ্চিত কৰাই নহয়, মহিলাসকলক আনক সহায় আৰু সুৰক্ষা প্ৰদান কৰিবলৈও সক্ষম কৰে।

Ministry of Development of North-East Region
Workshop on sensitization of Women Employees of Ministry of Development of North Eastern Region on “ Self Defence
01 MAY 2024 4:44PM by PIB Delhi
Joint Secretary, MDoNER, Smt Anuradha S. Chagti Chairperson of the Internal Complaints Committee along with Ms Monalisa Dash JS, Smt Suchita Gupta, SA held a session with all women employees of the Ministry of Development of North Eastern Region and CISF officers posted in Vigyan Bhawan Annexe complex on women related issues including self-defence techniques. The external member of the committee Ms Vaishali Dhoot was also in attendance along with other members of the committee. Ms Dhoot is CEO of Streebal Foundation. She is a veteran Self-Defence Instructor and 4th DAN Black Belt Achiever in Taekwondo Martial Arts.
The comprehensive session covered basic techniques, situational awareness, punches, blocks, and other self defense techniques. Ms. Dhoot emphasized the importance of prioritizing self-care and encouraged every woman to dedicate at least 10 minutes daily to exercise and self-defense training.
She highlighted that these skills not only ensure personal safety but also enable women to support and protect others.