Ministry of Mines
Mining Sector Registers Record Production in FY 2023-24
Significant Growth in Production of Key Minerals and Aluminium Metal
03 MAY 2024 4:32PM by PIB Delhi
The index of mineral production for the month of March 2024 was 156.1, which is 1.2% higher as compared to the level in the month of March 2023. The index for the entire FY 2023-24 has increased by 7.5% over FY 2022-23. Some of the non-fuel minerals showing positive growth during the month of March 2024 as compared to the corresponding month of the previous year are Copper Concentrate, Gold, Manganese Ore, Diamond, Graphite, Kyanite, Sillimanite, Limeshell, Limestone, Magnesite, etc.
Iron ore and Limestone together account for about 80% of the total MCDR mineral production by value. Production of these key minerals in the country has exhibited high growth in FY 2023-24 as per provisional figures. The production of iron ore at 277 million metric ton (MMT) in FY 2023-24 has broken the production record of 258 MMT achieved in FY 2022-23, with a 7.4% growth. Showing a similar trend, limestone production has also surpassed the production record of 406.5 MMT achieved in FY 2022-23, increasing by 10.7% to 450 MMT in FY 2023-24.
In the non-ferrous metal sector, production of primary Aluminium metal in FY 2023-24 has broken the production record of FY 2022-23. Primary aluminium production increased from 40.73 lakh ton (LT) in FY 2022-23 to 41.59 LT during FY 2023-24, at 2.1% growth rate.
India is the 2nd largest Aluminium producer, 3rd largest lime producer and 4th largest iron ore producer in the world. Healthy growth in production of iron ore and limestone in FY 2023-24 reflect the robust demand conditions in the user industries viz. steel and cement. Coupled with the high growth in Aluminium, these growth trends point towards strong economic activity in user sectors such as energy, infrastructure, construction, automotive and machinery.

মাইন্স মন্ত্রালয়
FY 2023-24দা মাইনিং সেক্তরনা রেকোর্দ ওইনা প্রদক্সন তৌবগী রেজিস্তর তৌখি
মরু ওইবা মিনরেলশিং অমসুং এলুমিনিয়ম মেতল পুথোকপদা চাউনা গ্রোথ লৈখি
03 MAY 2024 4:32PM by PIB Imphal
মার্চ 2024গী মিনরেল প্রদক্সনগী ইন্দেক্ত অসি 156.1 ওইখি মসি মার্চ 2023গী লৈখিবা লেবেলগা চাংদম্নবদা 1.2% হেন্না ৱাংখি। অপুনবা FY 2023-24গী ইন্দেক্স সি FY 2022-23দা 7.5% হেনগৎলকখি। মার্চ 2024 মনুংদা মমাং চহিগী চপ মান্নবা থা অসিগা চাংদম্নবদা পোজিতিন গ্রোথ উৎখিবা নন-ফ্যুএল মিনরেল খরা অদুদি কোপ্পর কনসেন্ত্রেৎ, গোল্দ, মেঙ্গানিজ ওর, দাইমন্দ, গ্রাফাইৎ, ক্যানাইৎ, সিল্লিমেনাইৎ, লাইমশেল, লাইমস্তোন, মেগনেসাইৎ অসিনচিংবনি।
আইরন ওর অমসুং লাইমস্তোন্না পুন্না MCDRগী অপুনবা মিনরেল প্রদক্সনগী ভেল্যুগী 80%গী চাংদা লৈ। লৈবাক অসিদা মরুওইবা মিনরেলশিং পুথোকপা অসি প্রোবিজনেলগী মশিংগী মতুং ইন্না FY 2023-24 দা য়াম্না হেনগৎলক্লি। FY 2023-24দা আইরন ওরগী পুথোকপা অসি 277 মেত্রিক তন মিলিয়ন (MMT) ওইদুনা, FY 2022-23দা পুথোকখিবা 258 MMTগী রেকোর্দ অদু 7.4% হেনগৎতুনা থুগাইখ্রে। চপ মান্নবা ত্রেন্দ অমা উৎলদুনা, লাইমস্তোন পুথোকপা অসি FY 2022-23দা পুথোকখিবা 406.5 MMTগী রেকোর্দ অদুদগী হেনখ্রে। মসি FY 2023-24দা 450 MMTদা 10.7% হেনগৎখ্রে।
নন-ফেরস মেতল সেক্তরগী ওইনা FY 2023-24দা প্রাইমারি এলুমিনিয়ম মেতল পুথোকপা অসি FY 2022-23গী প্রদক্সন রেকোর্দ থুগাইখি। প্রাইমারি এলুমিনিয়ম প্রদক্সন অসি FY 2022-23দা 40.74 লাখ তন (LT) ওইরম্বদগী FY 2023-24দা 41.59 LT ওইদুনা 2.1%গী গ্রোথ রেৎ লৈখি।
ভারত অসি মালেমগী অনিশুবা খ্বাইদগী চাউবা এলুমিনিয়ম পুথোকপা লৈবাক, অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা লাইম পুথোকপা লৈবাক অমসুং মরিশুবা খ্বাইদগী চাউবা আইরন ওর পুথোকপা লৈবাক ওইরি। FY 2023-24দা আইরন ওর অমসুং লাইমস্তোনগী পুথোকপদা হেনগৎলকপা অসিনা য়ুজর ইন্দস্ত্রীশিং হায়বদি স্তীল অমসুং সিমেন্তদা মপাঙ্গল কনবা দিমান্দগী ফিভম উৎলি। এলুমিনিয়মদা অৱাংবা চাংদা হেনগৎলকপগা লোয়ননা, হেনগৎলকপগী ত্রেন্দশিং অসিনা ইনর্জী, ইনফ্রাস্ত্রকচর, কন্সত্রক্সন, ওতোমোতিব অমসুং মেছিনরীগুম্বা শীজিন্নরিবা সেক্তরশিংদা মপাঙ্গল লৈবা শেন্মিৎলোনগী থৌওং লাক্কনি তাক্লি।