Ministry of Defence
7th India-Indonesia Joint Defence Cooperation Committee meeting held in New Delhi
Defence Secretary & Secretary General of MoD, Indonesia agree to enhance collaboration in areas of defence industry, maritime security & multilateral cooperation
03 MAY 2024 3:45PM by PIB Delhi
Defence Secretary Shri Giridhar Aramane and Secretary General of the Ministry of Defence, Indonesia, Air Marshal Donny Ermawan Taufanto, M.D.S. co-chaired the 7th India-Indonesia Joint Defence Cooperation Committee (JDCC) meeting in New Delhi on May 03, 2024. During the meeting, both sides expressed satisfaction at the expanding scope of defence cooperation between the two countries. The progress made on various bilateral defence cooperation initiatives deliberated in meetings of Working Groups on Defence Cooperation and Defence Industries Cooperation was also reviewed by the co-chairs.
In addition, the dignitaries identified means to enhance existing areas of collaboration especially in the field of defence industry ties, maritime security and multilateral cooperation.
During the visit, the Secretary General visited the DRDO headquarters in New Delhi as well as TATA Advanced Systems and L&T Defence facilities in Pune. He also held deliberations with other Indian defence industry partners like Bharat Forge, Mahindra Defence & Mazagon Dock Shipbuilders Limited and discussed ways to enhance defence industrial capabilities by cooperation in research & joint production. He also called on the Chief of Defence Staff General Anil Chauhan during the visit.
The Secretary General is on a visit to India from May 02-04, 2024. He laid a wreath and paid homage to the fallen heroes at National War Memorial, New Delhi.
India and Indonesia have a Comprehensive Strategic Partnership and have arrived at a shared vision of the Indo-Pacific. In current times, this partnership is characterised by closed cooperation in bilateral and multilateral arena, including frequent high-level interactions. Indonesia is an important partner in India’s Act East Policy and the Indo-Pacific region.

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସପ୍ତମ ଭାରତ - ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ ଯୁଗ୍ମ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସହଯୋଗ ସମିତି ବୈଠକ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଉଦ୍ୟୋଗ, ସାମୁଦ୍ରିକ ନିରାପତ୍ତା ଏବଂ ବହୁପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସଚିବ ଏବଂ ଇଣ୍ଡୋନେସିଆର ବୈଦେଶିକ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ମହାସଚିବ ସହମତି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି
03 MAY 2024 3:45PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସଚିବ ଶ୍ରୀ ଗିରିଧର ଅରମାନେ ଏବଂ ଇଣ୍ଡୋନେସିଆର ପ୍ରତିରକ୍ଷାମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ମହାସଚିବ ଏୟାର ମାର୍ଶାଲ ଡୋନି ଏର୍ମାୱାନ୍ ତୌଫାଣ୍ଟୋ, ଏମଡିଏସଙ୍କ ସହ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ୩ ମେ’ ୨୦୨୪ରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଠାରେ ସପ୍ତମଭାରତ - ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ ଯୁଗ୍ମ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସହଯୋଗ ସମିତି (ଜେଡିସିସି) ବୈଠକଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା । ଏହି ବୈଠକରେ ଉଭୟ ପକ୍ଷ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷାକ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗର ବ୍ୟାପକ ପରିସରକୁ ନେଇ ସନ୍ତୋଷ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ । ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସହଯୋଗର କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ଗୋଷ୍ଠୀ ଏବଂ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଉଦ୍ୟୋଗ ସହଯୋଗବୈଠକରେ ବିଚାରବିମର୍ଶ ହୋଇଥିବା ବିଭିନ୍ନ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସହଯୋଗପଦକ୍ଷେପର ଅଗ୍ରଗତି ଉପରେ ମଧ୍ୟ ସହ- ଅଧ୍ୟକ୍ଷମାନେ ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ ।
ଏହା ସହିତ, ବିଶେଷ କରି ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଉଦ୍ୟୋଗ ସମ୍ପର୍କ, ସାମୁଦ୍ରିକ ନିରାପତ୍ତା ଏବଂବହୁପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗର ବିଦ୍ୟମାନ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାପାଇଁ ଉପସ୍ଥିତ ବିଶିଷ୍ଟ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଉପାୟ ଚିହ୍ନଟ କରିଥିଲେ ।
ଏହି ଗସ୍ତ ସମୟରେ , ମହାସଚିବ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀସ୍ଥିତ ଡିଆରଡିଓ ମୁଖ୍ୟାଳୟ ସହପୁଣେରେ ଥିବା ଟାଟା ଆଡଭାନ୍ସଡ୍ ସିଷ୍ଟମ୍ ଏବଂ ଏଲ୍ ଆଣ୍ଡ୍ ଟି ଡିଫେନ୍ସ ଫାସିଲିଟିଜ୍ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ । ସେ ଭାରତ ଫୋର୍ଜ, ମହିନ୍ଦ୍ରା ଡିଫେନ୍ସ ଆଣ୍ଡ ମଝଗାଓଁ ଡକ୍ସିପ୍‌ବିଲ୍ଡର୍ସ ଲିମିଟେଡ୍ ଭଳି ଅନ୍ୟ ଭାରତୀୟ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଉଦ୍ୟୋଗ ସହଯୋଗୀଙ୍କ ସହଆଲୋଚନା କରିବା ସହ ଗବେଷଣା ଓ ମିଳିତ ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଉଦ୍ୟୋଗର ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ଗସ୍ତ ସମୟରେ ସେ ଚିଫ୍ ଅଫ୍ ଡିଫେନ୍ସ ଷ୍ଟାଫ୍ ଜେନେରାଲ ଅନିଲ ଚୌହାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟଭେଟିଥିଲେ ।
ଇଣ୍ଡୋନେସିଆର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ମହାସଚିବ ୨୦୨୪ ମେ’ ମାସ ୦୨ ରୁ୦୪ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାରତ ଗସ୍ତରେ ଆସିଛନ୍ତି । ସେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧସ୍ମାରକୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିବା ସହ ସହିଦ ବୀରମାନଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣକରିଥିଲେ ।
ଭାରତ ଏବଂ ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ବ୍ୟାପକ ରଣନୈତିକ ଭାଗିଦାରୀ ରହିଛିଏବଂ ଏହା ଭାରତ - ପ୍ରଶାନ୍ତ ମହାସାଗରର ଏକ ଭାଗୀଦାର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରେ ପହଞ୍ଚିଛି। ସାମ୍ପ୍ରତିକ ସମୟରେ, ଏହି ଭାଗିଦାରୀ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ଏବଂ ବହୁପାକ୍ଷିକ କ୍ଷେତ୍ରରେଘନିଷ୍ଠ ସହଯୋଗ ଦ୍ୱାରା ପରିଚିତ, ଯେଉଁଥିରେ ବାରମ୍ବାର ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ଆଲୋଚନାଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ । ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ ଭାରତର ଆକ୍ଟ ଇଷ୍ଟ ପଲିସି ଏବଂ ଭାରତ - ପ୍ରଶାନ୍ତମହାସାଗରୀୟ ଅଞ୍ଚଳରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଂଶୀଦାର ।