Ministry of Development of North-East Region
DoNER holds 4th meeting of the Task Force for the Development of Tourism in North East
25 APR 2024 5:07PM by PIB Delhi
The 4th meeting of the Task Force for the Development of Tourism in North East was held in New Delhi today. Present in the meeting were the officials of all the North Eastern States-Assam, Arunachal Pradesh, Meghalaya, Manipur, Mizoram, Nagaland, Sikkim and Tripura. The other stakeholders were NITI Aayog, Ministry of Civil Aviation, Ministry of Micro, Small & Medium Enterprise, Ministry of Textile, Ministry of Tourism, Ministry of Culture, Ministry of Information & Broadcasting and private partners.
The task force discussed the strategies along with the action plan for the comprehensive and sustainable development of tourism in the North East Region through engagements with stakeholders including those in the private space.
Earlier, in pursuance of decisions taken in the meeting of the Consultative Committee for the Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) in September, 2022, the constitution of a Task Force for the development of Tourism in North Eastern Region, was proposed. Accordingly, a Task Force has been constituted on 20th October, 2023 under the M/o DoNER with representatives from concerned Ministries, State Governments and other stakeholders.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
DoNERনা অৱাং নোংপোক্তা তুরিজম চাউখৎহন্নবা তাস্ক ফোর্সকী 4শুবা মীফম পাঙথোকখ্রে
25 APR 2024 5:07PM by PIB Imphal
ঙসি নই দিল্লীদা অৱাং নোংপোক্তা তুরিজম চাউখৎহন্নবা তাস্ক ফোর্সকী 4শুবা মীফম পাঙথোকখ্রে। মীফম অদুদা অৱাং নোংপোক্কী রাজ্যশিং- অসাম, অরুনাচল প্রদেশ, মেঘালয়, মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ, সিক্কিম অমসুং ত্রিপুরাগী ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াখি। অতৈ স্তেকহোল্দরশিং অদুদি নিতি আয়োগ, সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়, মাইক্রো, স্মোল এন্দ মেদিয়ম এন্তর্প্রাইজ মন্ত্রালয়, তেক্সতাইল মন্ত্রালয়, তুরিজম মন্ত্রালয়, কলচর মন্ত্রালয়, ইনফোর্মেসন এন্দ ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয় অমসুং প্রাইবেৎ পার্তনরশিংনি।
তাস্ক ফোর্স অসিনা প্রাইবেৎ স্পেসকী স্তেকহোল্দরশিং য়াওনা স্তেকহোল্দরশিংগা এঙ্গেজমেন্ত তৌদুনা অৱাং নোংপোক লমদমদা তুরিজমগী কম্প্রিহেন্সিব অমসুং সস্তেনেবল দিবেলপমেন্তকীদমক এক্সন প্লানগা লোয়ননা স্ত্রেতেজীশিং অদু খন্নখি।
মমাংদা, সেপ্তেম্বর, 2022দা অৱাং নোংপোক চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয় (MDoNER)গী কন্সলতেতিব কম্মিতীগী মীফমদা লৌখিবা ৱারেপশিং অদুগী মতুং ইন্না অৱাং নোংপোক লমদমদা তুরিজম দিবেলপমেন্তকীদমক তাস্ক ফোর্স অমা শেম্নবা ৱাফম পুখৎখি। মসিগী মতুং ইন্না, ওক্তোবর 20, 2023দা M/o DoNERগী মখাদা তাস্ক ফোর্স অমা মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিং, রাজ্য সরকারশিং অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা শেমখি।