শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেনবা চহি (FY) 2023-24গী নেৎ দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সন (প্রোভিজনেল) অসিনা কেন্দ্রগী বজেৎ এস্তিমেৎতগী লুপা করোর লাখ 1.35 হায়বদি 7.40% হেনখ্রে
FY 2023-24গী নেৎ দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সন (প্রোভিজনেল) অসি রাইভাইজ এস্তিমেৎতগী লুপা করোর 13,000 হেনখ্রে
FY 2023-24গী গ্রোস দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সন (প্রোভিজনেল) অসি লুপা করোর লাখ 23.37 ওইদুনা ইয়র-ওন-ইয়র (Y-o-Y)দা 18.48%গী গ্রোথ রেজিস্তর তৌখ্রে
FY 2023-24গী নেৎ দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সন (প্রোভিজনেল) অসি লুপা করোর লাখ 19.58 ওইদুনা Y-o-Yদা 17.70%গী গ্রোথ লৈখ্রে
FY 2023-24দা পীখিবা রিফন্দশিংগী এগ্রিগেৎ লুপা করোর লাখ 3.79 ওইখি
21 APR 2024 1:01PM by PIB Imphal
শেনবা চহি (FY) 2023-24গী ওইনা দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সনগী প্রোভিজনেল ফিগরনা মমাংগী শেনবা চহি হায়বদি FY 2022-23দা নেৎ কল্লেক্সন লুপা করোর লাখ 16.64 ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা লুপা করোর লাখ 19.58 ওইদুনা 17.70% হেনগৎলে হায়না উৎখ্রে।
FY 2023- 24গী য়ুনিয়ন বজেৎতা দাইরেক্ত তেক্স রিভেন্যুগী বজেৎ এস্তিমেৎ (BE) অসি লুপা করোর লাখ 18.23দা লেপখি মসি রিভাইজ তৌখি অমসুং রিভাইজ এস্তিমেৎ (RE)না লুপা করোর লাখ 19.45 ওইখি। প্রোভিজনেল দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সন (রিফন্দশিংগী নেৎ) অসিনা BEদগী 7.40% অমসুং REদগী 0.67% হেনখি।
দাইরেক্ত তেক্সশিংগী (রিফন্দশিংগী এদজস্ত তৌদ্রিঙৈ মমাংদা) গ্রোস কল্লেক্সন (প্রোভিজনেল) অসি FY 2023-24দা লুপা করোর লাখ 23.37 ওইদুনা FY 2022-23দা লুপা করোর লাখ 19.72 ওইখিবা গ্রোস কল্লেক্সনদগী 18.48%গী গ্রোথ লৈ উৎখি।
FY 2023- 24দা গ্রোস কোর্পোরেৎ তেক্স কল্লেক্সন (প্রোভিজনেল) অসি লুপা করোর লাখ 11.32 ওইখি অমসুং মমাংগী চহিদা লুপা করোর লাখ 10 গী গ্রোস কোর্পোরেৎ তেক্সতগী 13.06%গী গ্রোথ লৈখি উৎখি। FY 2023- 24গী নেৎ কোর্পোরেৎ তেক্স কল্লেক্সন (প্রোভিজনেল) অসি লুপা করোর লাখ 9.11 ওইখি অমসুং মমাংগী চহিগী লুপা করোর লাখ 8.26 ওইখিবা নেৎ কোর্পোরেৎ তেক্স কল্লেক্সনদগী 10.26%গী গ্রোথ লৈ উৎখি।
FY 2023- 24দা গ্রোস পর্সনেল ইনকম তেক্স কল্লেক্সন(STT য়াওরগা) (প্রোভিজনেল) অসি লুপা করোর লাখ 12.01 ওইখি অমসুং মমাং চহিগী লুপা করোর লাখ 9.67 ওইখিবা গ্রোস পর্সনেল ইনকম তেক্স কল্লেক্সন(STT য়াওরগা)দগী 24.26%গী গ্রোথ লৈ উৎখি। FY 2023- 24দা নেৎ পর্সনেল ইনকম তেক্স কল্লেক্সন(STT য়াওরগা) (প্রোভিজনেল) অসি লুপা করোর লাখ 10.44 ওইখি অমসুং মমাং চহিগী লুপা করোর লাখ 8.33 ওইখিবা নেৎ পর্সনেল ইনকম তেক্স কল্লেক্সন(STT য়াওরগা)দগী 25.23% গী গ্রোথ লৈ উৎখি।
FY 2022-23দা ইস্যু তৌখিবা লুপা করোর 3.09গী রিফন্দশিংগা য়েংনবদা 22.74%গী গ্রোথ লৈ উৎলদুনা FY 2023-24দা লুপা করোর লাখ 3.79গী রিফন্দশিং ইস্যু তৌখি।

Ministry of Finance
Net Direct Tax collections (provisional) for Financial Year (FY) 2023-24 exceed Union Budget Estimates by Rs. 1.35 lakh crore i.e. by 7.40%
Net Direct Tax collections (provisional) for the FY 2023-24 exceed Revised Estimates by Rs. 13,000 crore
Gross Direct Tax collections (provisional) for FY 2023-24 stand at Rs. 23.37 lakh crore registering a growth of 18.48% Year-on-Year (Y-o-Y)
Net Direct Tax collections (provisional) for the FY 2023-24 stand at Rs. 19.58 lakh crore marking a growth of 17.70% Y-o-Y
Refunds aggregating to Rs. 3.79 lakh crore issued in FY 2023-24
21 APR 2024 1:01PM by PIB Delhi
The provisional figures of Direct Tax collections for the Financial Year (FY) 2023-24 show that Net collections are at Rs. 19.58 lakh crore, compared to Rs. 16.64 lakh crore in the preceding Financial Year i.e. FY 2022-23, representing an increase of 17.70%.
The Budget Estimates (BE) for Direct Tax revenue in the Union Budget for FY 2023- 24 were fixed at Rs. 18.23 lakh crore which were revised and the Revised Estimates (RE) were fixed at Rs. 19.45 lakh crore. The provisional Direct Tax collections (net of the refunds) have exceeded the BE by 7.40% and RE by 0.67%.
The Gross collection (provisional) of Direct Taxes (before adjusting for refunds) for the FY 2023-24 stands at Rs. 23.37 lakh crore showing a growth of 18.48% over the gross collection of Rs. 19.72 lakh crore in FY 2022-23.
The Gross Corporate Tax collection (provisional) in FY 2023-24 is at Rs. 11.32 lakh crore and has shown a growth of 13.06% over the gross corporate tax collection of Rs. 10 lakh crore of the preceding year. The Net Corporate Tax collection (provisional) in FY 2023- 24 is at Rs. 9.11 lakh crore and has shown a growth of 10.26% over the net corporate tax collection of Rs. 8.26 lakh crore of the preceding year.
The Gross Personal Income Tax collection (including STT) (provisional) in FY 2023- 24 is at Rs. 12.01 lakh crore and has shown a growth of 24.26% over the Gross Personal Income Tax collection (including STT) of Rs. 9.67 lakh crore of the preceding year. The Net Personal Income Tax collection (including STT) (provisional) in FY 2023-24 is at Rs. 10.44 lakh crore and has shown a growth of 25.23% over the Net Personal Income Tax collection (including STT) of Rs. 8.33 lakh crore of the preceding year.
Refunds of Rs. 3.79 lakh crore have been issued in the FY 2023-24 showing an increase of 22.74% over the refunds of Rs. 3.09 lakh crore issued in FY 2022-23.