ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
গ্রীন হাইদ্রোজেন অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জী মেন্যুফেকচরিং প্রোজেক্তশিং পুক্নিং থৌগৎনবা IREDAগী GIFT সিতী ওফিস
নেস্নেল গ্রীন হাইদ্রোজেন মিসনগী মখাদা পান্দমশিং ফংনবা পাম্বৈ অসি ইনর্জী স্তোরেজ তৌবনা ওইরি: ৱর্ল্দ ফ্যুচর ইনর্জী সম্মিৎ 2024দা IREDA CMD
18 APR 2024 10:37AM by PIB Imphal
গান্ধীনগরগী GIFT সিতীদা ইন্দিয়ন রিন্যুএবল ইনর্জী দিবেলপমেন্ত এজেন্সী লিমিতেদ (IREDA) না ফোরেন করেন্সীশিংদা দিনোমিনেৎ তৌবদা দেত ওপ্সনশিং ফংহন্নবা স্পেসিএলাইজ ওইরবা ওফিস অমা হাংদোকখ্রে। মসিনা নেচরেল হেদজিং অমসুং গ্রীন হাইদ্রোজেন অমসুং রিন্যুএবল ইনর্কী মেন্যুফেকচরিং প্রোজেক্তশিংগীদমক শেল চংবা চাউনা হন্থহনবদা মতেং পাংগনি। লৈবাক্কী হেন্না গ্রীন ওইবা তুংলমচৎকী মাইকৈদা চংশিনবা খোঙচৎতা শরুক তমগদবা স্ত্রেতেজিক ইনিসিএতিব অসি এপ্রিল 17, 2024দা অবু ধাবিদা পাঙথোকখিবা ৱর্ল্দ ফ্যুচর ইনর্জী সম্মিৎ 2024কী “ফ্যুচর গ্রোথ ওপুর্চুনিতীজ ফোর লোং দ্যুরেসন ইনর্জী স্তোরেজ”গী মতাংদা পেনেল দিস্কসন অমদা IREDAগী চিয়রপর্সন অমসুং মেনেজিং দিরেক্তর, শ্রী প্রদিপ কুমার দাসনা ফোঙদোকখিবনি।
IREDAগী CMDনা নেস্নেল গ্রীন হাইদ্রোজেন মিসনগী 2030 ফাওবদা হাইদ্রোজেন প্রদক্সন মিলিয়ন মেত্রিক তনস পর এনম (MTPA) 5 হেনবগী অচৌবা তার্গে* ফংনবা হোৎনবদা ইনর্জী স্তোরেজনা লৌরিবা মরু ওইবা থৌদাং অদুগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না স্তোরেজ তেক্নোলোজীশিং চাউখৎহন্নবা মরু ওইবা লম কয়ামরুমসু থমখি।
CMDনা ইনর্জী স্তোরেজ সোলুসনশিংগী মমল হন্থহন্নবা অমসুং পর্ফোমেন্স ফগৎহন্নবা রিসর্স অমসুং দিবেলপমেন্তকী থবকশিং হেনগৎহনবগী তঙাই ফদবা অদুদা অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না ইনর্জী স্তোরেজ তেক্নোলোজীশিং মায় পাক্না শীজিন্ননবা সপ্লাই চেন নেৎৱার্ক মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পোলিসীশিং পায়খৎপগী তঙাইফদবা অদুগী মতাংদা পনখি। কম্পিতিতিব অমসুং মওং চুম্বা ফাইনান্সিএল সোলুসনশিং পীনবনা ইনর্জী স্তোরেজ প্রোজেক্তশিংদা ইনভেস্তমেন্ত পুক্নিং থৌগৎলগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
2047 ফাওবগী স্তোরেজ মথৌ তাবগী রোদমেপ অমা শেম্বা, তেক্নোলোজী-এগ্নোস্তিক স্তোরেজ তেন্দরশিং, অমসুং বেত্তরী মেন্যুফেকচরিং অমসুং পাম্প স্তোরেজ হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্তশিংগীদমক সরকারনা তেংবাং ফংহনবগী খোঙথাংশিং য়াওনা ভারতনা মাইকৈ অসিদা থবক পায়খৎলি। সেন্ত্রেল ইলেক্ত্রিসিতী ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়ানা লুপা করোর লাখ ৩.৫ হেনবা ইনভেস্তমেন্তগা লোয়ননা 2030-32ফাওবদা 400 গিগাৱাত-আৱর্দ (GWh)কী ময়াদা স্তোরেজ মথৌ তাই হায়না প্রোজেক্ত তৌরি।
কম্পিতিতিব রেৎশিংদা অনৌবা তেক্নোলোজীশিংগীদমক ইন্নোভেতিব প্রদক্তশিংগী প্রোবিজন শেম্বগী খুত্থাংদা রিন্যুএবল ইনর্জী ফাইনান্সিংদা IREDA না মাংজিল থাদুনা লাক্লি অমসুং ভারত্তা ইনর্জী স্তোরেজ তেক্নোলোজীশিংগী দিপ্লোইমেন্তদা মতেং পাংনবা লেপ্পী।

Ministry of New and Renewable Energy
IREDA's GIFT City office to boost Green Hydrogen and Renewable Energy Manufacturing Projects
Energy Storage key to achieving targets under National Green Hydrogen Mission: IREDA CMD, at World Future Energy Summit 2024
18 APR 2024 10:37AM by PIB Delhi
Indian Renewable Energy Development Agency Ltd. (IREDA) has opened an office in GIFT City, Gandhinagar, which will specialize in providing debt options denominated in foreign currencies. This will facilitate natural hedging and significantly reduce the financing costs for Green Hydrogen and Renewable Energy Manufacturing projects. The strategic initiative which would contribute to the country's journey towards a greener future was highlighted by Chairperson & Managing Director of IREDA Shri Pradip Kumar Das, during a panel discussion on “Future Growth Opportunities for Long Duration Energy Storage”, held at the World Future Energy Summit 2024 in Abu Dhabi on April 17, 2024.
The IREDA CMD emphasized the critical role that energy storage will play in achieving the National Green Hydrogen Mission’s ambitious target of over 5 million metric tons per annum (MTPA) Hydrogen production by 2030. He highlighted several key priorities for advancing storage technologies.
The CMD stressed the need to enhance research and development efforts to reduce cost and improve performance of energy storage solutions. He spoke of the necessity of implementing policies that strengthen the supply chain network, for achieving the successful deployment of energy storage technologies. Providing competitive and tailored financial solutions will encourage investment in energy storage projects, he added.
India has taken active steps in this direction, which include the formulation of a storage requirement roadmap up to 2047, technology-agnostic storage tenders, and supportive government interventions for battery manufacturing and pumped storage hydropower projects. The Central Electricity Authority of India projects a storage requirement of nearly 400 gigawatt-hours (GWh) by 2030-32, with an estimated investment exceeding Rs. 3.5 lakh crores.
IREDA has been at the forefront of renewable energy financing through the provision of innovative products for emerging technologies at competitive rates and is committed to support the deployment of energy storage technologies in India.