প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না হীত ৱেবকা মরী লৈনবা ফীভমশিংগীদমক শেম শারিবশিং য়েংশিনখ্রে
পি.এম.না লৈঙাক পুন্না চঙশিনবগী মথৌ তাবা ৱাফম থমখি; লায়েংশঙশিংদা মতিক চানা শেম শাবগা লোয়ননা মীয়ামদা পাক শন্না খঙহনবগী মরুওইবা ৱাফমসু থমখি
পি.এম.না লাক্কদৌরিবা অশাবা থারুক্কী ফোর্কাস্ত অমদি লৈফম থোকপা চাংদগী হেন্না শারবা য়াবগী ৱাফমশিংগী মরমদা শম্লপ্পা ৱাফম থমখি
পি.এম.না হকশেলগী লমদা শেম শারিবশিংসু য়েংশিনখি
তঙায় ফদবা IEC / এৱ্যার্নেস মচাকশিং – মরুওইনা লম লমগী লোন্দা, ফম্পাক পুম্নমক্কী খুত্থাঙদা মতম চানা য়েন্থোকপগী মরুওইবা ৱাফম থমখি
হকশেল মন্ত্রালয় অমসুং NDMA না থোকপা এদভাইজরীশিং লম-লমগী লোন্দা হন্দোক্কদৌরি অমসুং পাক শন্না য়েন্থোক্কদৌরি
11 APR 2024 9:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাক্কদৌরিবা অশাবা থারুক্কী মতাঙদা শেম শারিবশিং য়েংশিন্নবা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে‍।
প্রধান মন্ত্রীগী মফমদা লাক্কদৌরিবা অশাবা ঈশিং নুংশিৎগী থারুক (এপ্রিলদগী জুন ফাওবা) অসিগী ফোর্কাস্ত য়াওনা এপ্রিলদগী জুন, ২০২৪ ফাওবগী অইং অশাগী ওইরক্কদবা ফীভম, লৈবাক্কী মফম অয়াম্বদা, মরুওইনা ময়ায় ভারত অমসু নোংচুপ পেনিন্সুলর ভারতকী মফমশিংদা চাং ৱাংনা, লৈফম থোকপা চাংদগী হেন্না শারক্কদৌরিবা অসিগী মতাঙদা শম্লপ্পা ৱাফম থমখি‍।
হকশেলগী লমদা মথৌ তাবা হিদাক লাংথকশিং, ইন্ত্রাভেনস ফ্লুইদশিং, আইস পেক, ORS অমসুং থক্নবা ঈশিংগী মতাঙদা শেম শারিবশিং য়েংশিনখি‍।
তঙায় ফদবা IEC / এৱ্যার্নেস মচাকশিং – মরুওইনা লম লমগী লোন্দা, তেলিভিজন, রেদিও অমসুং সোসিএল মীদিয়ানচিংবা ফম্পাক পুম্নমক্কী খুত্থাঙদা মতম চানা য়েন্থোকপগী মরুওইবা ৱাফম থমখি‍। জেনেরেল মীখলগা মপা চাননা ২০২৪দা লৈফম থোকপা চাংদগী হেন্না শাগদবা মরম্না, MoHFW অমসুং NDMA না থোকপা এদভাইজরীশিং লম-লমলগী লোলশিংদা হন্দোকপা অমসুং পাক শন্না য়েন্থোকপগী তঙায় ফদে হায়বা ৱাফম খন্নখ‍ি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈঙাক্না মপুং ওইনা চঙশিনবগী মরুওইবা ৱাফম থমখি‍। কেন্দ্র, স্তেত অমসুং দিস্ত্রিক্তকী থাক্কী লৈঙাক্কী মশা পুম্নমক লোয়ননা তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিংনা খোঙজেল মান্ননা থবক তৌমিন্নবগী মথৌ তাই হায়না মহাক্না হায়খি‍। প্রধান মন্ত্রীনা লায়েংশঙশিংদা মতিক চানা শেম শাবগা লোয়ননা মীয়ামদা পাক শন্না খঙহনবগী মথৌ তাবসু ফোঙদোকখি‍। মহাক্না লম্মৈ চাকপশিং থুনা খঙদোকপা অমসুং মুত্থৎপগী মথৌ তাবা ৱাফমসু থমখি‍।
প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী তু পি.এম., হোম সেক্রেতরী, ইন্দিয়ন মেতিওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত (IMD), অমসুং নেস্নেল দিজাস্তর মেনেজমেন্ত ওথোরিতীগী ওফিসিএলশিংনা মীফম অদুদা শরুক য়াখি‍।

Prime Minister's Office
PM reviews preparedness for heat wave related situation
PM stressed upon whole of Government approach; also highlighted importance of awareness creation along with adequate preparation in hospitals
PM briefed about forecasts for upcoming hot weather season and likelihood of above normal maximum temperatures
PM also reviewed preparedness of Health sector
Timely dissemination of essential IEC / awareness material - esp in regional languages, through all platforms - stressed
Advisories issued by Health Ministry and NDMA to be translated into regional languages and disseminated widely
11 APR 2024 9:18PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired a meeting to review preparedness for the ensuing heat wave season.
Prime Minister was briefed about the temperature outlook for the period from April to June, 2024 including the forecasts for the upcoming hot weather season (April to June), the likelihood of above normal maximum temperatures over most parts of the country, especially with high probability over Central India and western peninsular India.
Preparedness in the health sector was reviewed in terms of essential medicines, intravenous fluids, ice packs, ORS and drinking water.
The timely dissemination of essential IEC / awareness material especially in regional languages through all platforms such as television, radio and social media was stressed upon. Since a hotter than normal summer is expected in 2024, which coincides with the General Elections, it was felt that the Advisories issued by MoHFW and NDMA be translated into regional languages and disseminated widely.
Prime Minister stressed upon the whole of Government approach. He said that all arms of the government at Central, State and District levels and various Ministries need to work on this in synergy. Prime Minister also stressed upon awareness creation along with adequate preparation in hospitals. He also highlighted the need for quick detection and putting out forest fires.
The Principal Secretary to PM, Home Secretary, officials from Indian Meteorological Department (IMD), and the National Disaster Management Authority participated in the meeting.