প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বেলজিয়মগী প্রধান মন্ত্রী অলেজেন্দর দি ক্রুগা ৱারি শানখ্রে
লৈবাক অনিগী মরীশিং মখা তানা ফগৎহন্নবা লম্বীশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখি
অহানবা ওইনা নিক্লিয়ার ইনর্জি সম্মিৎ মাইপাক্না পাংথোকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী দি ক্রু থাগৎপা ফোঙদোকখি
লৈবাক অনিনা দরকার ওইবা লমদমগী অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফমশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখি
26 MAR 2024 4:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বেলজিয়মগী প্রধান মন্ত্রী অলেজেন্দর দি ক্রুগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে।
হন্দক ব্রুসেলদা অহানবা ওইনা নিক্লিয়ার ইনর্জি সম্মিৎ মাইপাক্না পাংথোকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী দি ক্রু থাগৎপা ফোঙদোকখি।
লুচিংবা অনিনা ভারত অমসুং বেলজিমগী মরক্তা লৈনরিবা অফবা মরীশিং অমুক হন্না য়েংশিনখি। ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, ক্লিন তেক্নোলোজিশিং, সেমিকন্দক্তরশিং, ফার্মাসিউতিকেলশিং, গ্রিন হায়দ্রোজেন, আই.তি, দিফেন্স, হিথাংফমশিং অমসুং অতোপ্পা হিরমশিং য়াওনা লৈবাক অনিগী মরীশিং মখা তানা ফগৎহন্নবা লম্বীশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখি।
হৌজিক বেলজিমনা য়ুরোপিয়ান কাউন্সিলগী প্রসিদেন্ত ওইরিবা অসিগী মখাদা ইন্দিয়া-ই.য়ু স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ মখা তানা ফগৎহন্নবা লুচিংবা অনিনা অমুক হন্না থাজবা পীনখি।
লমদম-লমদমগী অমসুং মালেমগী ওইরক্লিবা ফিবমশিং মখোয়না খন্নখি। নোংচুপ এসিয়া লমদমদা শান্তি অমসুং সেকুরিতি হঞ্জিল্লক্নবা অমসুং রুসিয়া-য়ুক্রেন মুক্নবগী মতাংদা মতেং পীনবগী তঙাইফদবা অদু মখোয়না য়ানখি।
মখা তানা পাউ ফাউনবা হায়না লুচিংবশিংনা য়ানখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi speaks with the Belgian Prime Minister Alexander De Croo
The leaders discussed ways to further strengthen bilateral ties
PM congratulated PM De Croo on successful hosting of the First Nuclear Energy Summit
The two leaders exchanged views on regional and global issues of mutual interest
26 MAR 2024 4:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with Mr. Alexander De Croo, Prime Minister of Belgium.
PM congratulated PM De Croo on recent successful hosting of the First Nuclear Energy Summit in Brussels.
Both leaders reviewed the excellent relations between India and Belgium. They discussed ways to further strengthen the bilateral partnership in diverse sectors including trade, investment, clean technologies, semiconductors, pharmaceuticals, green hydrogen, IT, defence, ports, among other others.
The two leaders affirmed commitment to further bolster the India – EU Strategic Partnership under the ongoing Belgian Presidency of the Council of the European Union.
They exchanged views on regional and global developments. They agreed upon the need to enhance cooperation and support for early restoration of peace and security in the West Asia region and Russia- Ukraine conflict.
The two leaders agreed to remain in touch.