Election Commission
Directorate of Income Tax (Investigation), Delhi, sets up 24X7 Control Room and toll-free Mobile Number 9868168682 in connection with the General Elections to Lok Sabha, 2024
The vigil through Control Room will help to check suspicious movement/distribution of cash, bullion and other valuables within the NCT of Delhi
Control Room will be functional during the entire period of Model Code of Conduct in Delhi
20 MAR 2024 5:27PM by PIB Delhi
The Income Tax Department, under its commitment to assist the Election Commission of India in curbing the role of black money in elections, encourages the residents to contribute to the process of ensuring clean and fair General Elections to Lok Sabha, 2024.
To achieve this goal, Directorate of Income Tax (Investigation), Delhi has made several arrangements to keep a vigil on the movement of unaccounted cash, bullion & other valuables, likely/suspected to be used for electoral purposes, during the Model Code of Conduct within the NCT of Delhi.
Among other measures, the Directorate has opened a 24X7 Control Room at Civic Centre, New Delhi, and has also issued a Toll-free Number where any person can communicate with and give any information to the Income Tax Department regarding suspicious movement/distribution of cash, bullion & other valuables etc within the NCT of Delhi, in connection with the General Elections to Lok Sabha, 2024. Details of the Control Room are as under:
Room No. 17, Ground Floor, C- Block, Civic Centre, New Delhi-110002 Toll Free Number: 1800112300
Landline Numbers: 011-23232312/31/67/76 Toll-free Mob. Number: 9868168682
Residents can contact the Toll-Free Number, and callers to the Control Room need not disclose any personal details, such as name or other details of identity. What is vital is that the information received is credible and actionable.
The Control Room shall be functional during the entire period of Model Code of Conduct in Delhi, i.e, from the date of announcement of General Elections 2024, till the same are over in Delhi. In the spirit of free & fair elections, the citizens are requested to extend their help by sharing relevant information with the Directorate on the above-mentioned numbers, in respect of NCT of Delhi. The identity of the informant shall be kept secret.

ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ
୨୪ ଘଣ୍ଟିଆ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କକ୍ଷ ଖୋଲିଲା ଦିଲ୍ଲୀ ଆୟକର (ତଦନ୍ତ) ନିର୍ଦ୍ଦେଶାଳୟ
ଲୋକସଭା ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ ୨୦୨୪କୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କକ୍ଷ ସହିତ ନିଃଶୁଳ୍କ ମୋବାଇଲ ନମ୍ବର 9868168682 କଲା ଜାରି
କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ରୁମ୍ ଦିଲ୍ଲୀ ଜାତୀୟ ରାଜଧାନୀ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସନ୍ଦେହଜନକ ଗତିବିଧି/ନଗଦ, ସୁନା ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ମୂଲ୍ୟବାନ ସାମଗ୍ରୀ ବଣ୍ଟନକୁ ରୋକିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ
ଦିଲ୍ଲୀରେ ଆଦର୍ଶ ଆଚରଣ ବିଧିର ସମଗ୍ର ଅବଧିରେ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ରୁମ୍ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ରହିବ
20 MAR 2024 5:27PM by PIB Bhubaneswar
ନିର୍ବାଚନରେ କଳାଧନର ଭୂମିକାକୁ ରୋକିବାରେ ଭାରତୀୟ ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗଙ୍କୁ ସହାୟତା କରିବା ପାଇଁ ଆୟକର ବିଭାଗର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଅନୁଯାୟୀ, ୨୦୨୪ ଲୋକସଭା ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନକୁ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଏବଂ ନିରପେକ୍ଷ କରିବା ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଯୋଗଦାନ କରିବାକୁ ନାଗରିକଙ୍କୁ ଉତ୍ସାହିତ କରୁଛି ।
ଏହି ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ଆୟକର ନିର୍ଦ୍ଦେଶାଳୟ (ତଦନ୍ତ) ଦିଲ୍ଲୀ ଜାତୀୟ ରାଜଧାନୀ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆଦର୍ଶ ଆଚରଣ ବିଧି ସମୟରେ ନିର୍ବାଚନ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ବ୍ୟବହୃତ ହେଉଥିବା ବେହିସାବ ନଗଦ ଟଙ୍କା, ବହୁମୂଲ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ମୂଲ୍ୟବାନ ଜିନିଷର କାରବାର ଉପରେ ନଜର ରଖିବା ପାଇଁ ଅନେକ ବ୍ୟବସ୍ଥା କରିଛି ।
ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପଦକ୍ଷେପ ମଧ୍ୟରେ, ନିର୍ଦ୍ଦେଶାଳୟ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ସିଭିକ୍ ସେଣ୍ଟରରେ ଏକ ୨୪ ଘଣ୍ଟିଆ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କକ୍ଷ ଖୋଲିଛି ଏବଂ ଏକ ଟୋଲ୍ ଫ୍ରି ନମ୍ବର ମଧ୍ୟ ଜାରି କରିଛି ଯେଉଁଠାରେ କୌଣସି ବ୍ୟକ୍ତି ଲୋକସଭା ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ ୨୦୨୪ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ଦିଲ୍ଲୀ ଜାତୀୟ ରାଜଧାନୀ ମଧ୍ୟରେ ନଗଦ ଟଙ୍କା, ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ମୂଲ୍ୟବାନ ଜିନିଷର ସନ୍ଦେହଜନକ କାରବାର / ବଣ୍ଟନ ଇତ୍ୟାଦି ସନ୍ଦେହଜନକ ଗତିବିଧି ସମ୍ପର୍କରେ ଆୟକର ବିଭାଗ ସହିତ ଯୋଗାଯୋଗ କରିପାରିବେ ଏବଂ କୌଣସି ସୂଚନା ଦେଇପାରିବେ । ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କକ୍ଷର ବିବରଣୀ ନିମ୍ନଲିଖିତ ଅଟେ:
ରୁମ୍ ନଂ ୧୭, ତଳ ମହଲା, ସି- ବ୍ଲକ, ସିଭିକ ସେଣ୍ଟର, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ-୧୧୦୦୦୨ ଟୋଲ୍ ଫ୍ରି ନମ୍ବର: 1800112300
ଲ୍ୟାଣ୍ଡଲାଇନ୍ ନମ୍ବର: 011-23232312/31/67/76 ଟୋଲ୍ ଫ୍ରି ମୋବାଇଲ୍‌ । ସଂଖ୍ୟା: 9868168682
ନାଗରିକମାନେ ଟୋଲ ଫ୍ରି ନମ୍ବରରେ ଯୋଗାଯୋଗ କରିପାରିବେ ଏବଂ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କକ୍ଷକୁ କଲ୍ କରୁଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କୁ କୌଣସି ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ବିବରଣୀ, ଯେପରିକି ନାମ କିମ୍ବା ପରିଚୟର ଅନ୍ୟ ବିବରଣୀ ପ୍ରକାଶ କରିବାକୁ ପଡିବ ନାହିଁ । ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କଥା ହେଉଛି ପ୍ରାପ୍ତ ସୂଚନା ବିଶ୍ୱସନୀୟ ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଯୋଗ୍ୟ ହେବ।
ଏହି କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ରୁମ୍ ଦିଲ୍ଲୀରେ ଆଦର୍ଶ ଆଚରଣ ବିଧିର ସମଗ୍ର ଅବଧିରେ, ଅର୍ଥାତ୍ ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ ୨୦୨୪ ଘୋଷଣା ତାରିଖଠାରୁ ଦିଲ୍ଲୀରେ ଏହା ଶେଷ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ରହିବ। ଅବାଧ ଓ ନିରପେକ୍ଷ ନିର୍ବାଚନ ପାଇଁ ନାଗରିକମାନେ ଦିଲ୍ଲୀ ଜାତୀୟ ରାଜଧାନୀ କ୍ଷେତ୍ର ସମ୍ପର୍କରେ ଉପରୋକ୍ତ ସଂଖ୍ୟା ସମ୍ପର୍କରେ ନିର୍ଦ୍ଦେଶାଳୟ ସହ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ସୂଚନା ଯୋଗାଇ ଦେଇ ସାହାଯ୍ୟ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରାଯାଇଛି। ସୂଚନାଦାତାଙ୍କ ପରିଚୟ ଗୋପନ ରଖାଯିବ।