পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
১৫ মাৰ্চ ২০২৪-ৰ পূৰ্বে এন.এইচ.এ.আই.-এ পেটিএম ফাষ্টটেগ ব্যৱহাৰকাৰীসকলক আন বেংক এফ.এ.এছ.টি.এ.জি.লৈ সলনি কৰাৰ পৰামৰ্শ জাৰী কৰিছে
13 MAR 2024 2:16PM by PIB Guwahati
নিৰৱচ্ছিন্ন ভ্ৰমণ অভিজ্ঞতা নিশ্চিতকৰণৰ বাবে আৰু টোল প্লাজাৰ অসুবিধাৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ এনএইচএআইয়ে পেটিএম ফাষ্টটেগ ব্যৱহাৰকাৰীসকলক ১৫ মাৰ্চ, ২০২৪ৰ পূৰ্বে বেংকে জাৰি কৰা নতুন ফাষ্টটেগ ক্ৰয় কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিছে। ইয়াৰ দ্বাৰা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথত অহা-যোৱা কৰাৰ সময়ত জৰিমনা বা যিকোনো দুগুণ মাচুল পৰিশোধৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সহায়ক হ’ব।
ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেংকে পেটিএম পেমেণ্টছ বেংকত নিষেধাজ্ঞা সন্দৰ্ভত জাৰি কৰা নিৰ্দেশনা অনুসৰি পেটিএম ফাষ্টটেগ ব্যৱহাৰকাৰীসকলে ১৫ মাৰ্চ ২০২৪ৰ পিছত বেলেঞ্চ ৰিচাৰ্জ বা টপ আপ কৰিব নোৱাৰিব। অৱশ্যে তেওঁলোকে নিৰ্ধাৰিত তাৰিখত বাহিৰত নিজৰ বৰ্তমানৰ বেলেঞ্চ ব্যৱহাৰ কৰি ধন পৰিশোধ কৰিব পাৰিব।
পেটিএম ফাষ্টটেগ সম্পৰ্কীয় পৰৱৰ্তী যিকোনো প্ৰশ্ন বা সহায়ৰ বাবে ব্যৱহাৰকাৰীসকলে নিজৰ নিজৰ বেংকৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব পাৰে বা আইএইচএমচিএল ৱেবছাইটত প্ৰদান কৰা এফএকিউএছত (FAQs) চাব পাৰে। সমগ্ৰ দেশৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথত নিৰৱচ্ছিন্ন ভ্ৰমণ অভিজ্ঞতা নিশ্চিত কৰিবলৈ সকলো পেটিএম ফাষ্টটেগ ব্যৱহাৰকাৰীক সক্ৰিয় ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ এনএইচএআইয়ে আহ্বান জনাইছে।

Ministry of Road Transport & Highways
NHAI Issues Advisory for Paytm FASTag Users to Switch to Other Bank FASTag Before 15th March 2024
13 MAR 2024 2:16PM by PIB Delhi
To ensure seamless travel experience and avoid inconvenience at toll plazas, NHAI has advised Paytm FASTag users to procure a new FASTag issued by another bank before March 15, 2024. This will help in avoiding penalties or any double fee charges while commuting on National Highways.
In line with the guidelines issued by the Reserve Bank of India regarding restrictions on Paytm Payments Bank, the Paytm FASTags users will not be able to recharge or top-up the balance post 15th March 2024. However, they can use their existing balance to pay toll beyond the stipulated date.
For any further queries or assistance related to Paytm FASTag, users can reach out to their respective banks or refer to the FAQs provided on the IHMCL website. NHAI has urged all Paytm FASTag users to take proactive measures to ensure a seamless travel experience on the National Highways across the country.