Prime Minister's Office
Prime Minister to address PM SVANidhi Beneficiaries in Delhi on 14 March
PM to distribute loans under the scheme to 1 lakh street vendors
PM to lay foundation stone of two additional corridors of Delhi Metro’s Phase 4
These corridors are from Lajpat Nagar – Saket-G Block and Inderlok – Indraprastha
13 MAR 2024 7:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address beneficiaries of PM SVANidhi scheme on 14th March at 5 PM at JLN Stadium in Delhi. He will also distribute loans under the scheme to 1 lakh street vendors (SVs), including 5,000 SVs from Delhi on this occasion. Prime Minister will also lay the foundation stone of two additional corridors of Delhi Metro’s Phase 4 during the programme.
Guided by the vision of the Prime Minister to provide economic support to the marginalised sections, PM SVANidhi was launched on 1st June, 2020 amidst the global economic crisis caused by the pandemic. It has proven to be transformative for the marginalised communities of street vendors. Till now, more than 82 lakh loan, amounting to over Rs. 10,978 crore, have been disbursed to more than 62 lakh street vendors across the country. Delhi alone has witnessed the distribution of nearly 2 lakh loans, amounting to Rs. 232 crores. The scheme continues to be a beacon of financial inclusion and holistic welfare for those who have been historically underserved.
During the programme, Prime Minister will also lay the foundation stone of two additional corridors of Delhi Metro: Lajpat Nagar – Saket-G Block and Inderlok – Indraprastha. These corridors will together be of more than 20 Km length and will help improve connectivity and further reduce traffic congestion.
The stations on Lajpat Nagar to Saket G- Block corridor will include: Lajpat Nagar, Andrews Ganj, Greater Kailash – 1, Chirag Delhi, Pushpa Bhawan, Saket District Centre, Pushp Vihar, Saket G – Block. The stations on Inderlok – Indraprastha corridor will include Inderlok, Daya Basti, Sarai Rohilla, Ajmal Khan Park, Nabi Karim, New Delhi, LNJP Hospital, Delhi Gate, Delhi Sachivalaya, Indraprastha.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୪ ତାରିଖ ଦିନ ପିଏମ ସ୍ୱନିଧି ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଏହି ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ୧ ଲକ୍ଷ ରାସ୍ତାକଡ଼ ବୁଲାବିକଳାୀଙ୍କୁ ବଣ୍ଟନ କରିବେ ଋଣ
ଦିଲ୍ଲୀ ମେଟ୍ରୋ ଫେଜ୍ -୪ର ଦୁଇଟି ଅତିରିକ୍ତ କରିଡୋରର ଆଧାରଶିଳା ରଖିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଏହିସବୁ କରିଡୋର ଲଜପତ ନଗରଠାରୁ ସାକେତ-ଜି ବ୍ଲକ୍ ଏବଂ ଇନ୍ଦରଳେଶାକ ଠାରୁ ଇନ୍ଦ୍ରପ୍ରସ୍ଥ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ନିର୍ମାଣ କରାଯିବ
13 MAR 2024 7:10PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୪ ତାରିଖ ଦିନ ଅପରାହ୍ନ ୫ଟାବେଳେ ଦିଲ୍ଲୀର ଜବାହରଲାଲ ନେହରୁ ଷ୍ଟାଡ଼ିୟମ୍‌ଠାରେ ପିଏମ ସ୍ୱନିଧି ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ । ଏହି ଅବସରରେ ସେ ଦେଶର ୧ ଲକ୍ଷ ରାସ୍ତାକଡ଼ ବୁଲାବିକାଳୀଙ୍କୁ ପିଏମ ସ୍ୱନିଧି ଋଣ ବଣ୍ଟନ କରିବେ ଏବଂ ସେଥି ମଧ୍ୟରେ ଦିଲ୍ଲୀର ୫,୦୦୦ ସ୍ୱନିଧି ରାସ୍ତାକଡ଼ ବୁଲାବିକାଳୀ ସାମିଲ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦିଲ୍ଲୀ ମେଟ୍ରୋ ଫେଜ୍ -୪ର ଦୁଇଟି ଅତିରିକ୍ତ କରିଡୋରର ଆଧାରଶିଳା ରଖିବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପରିକଳ୍ପନା ଆଧାରରେ ଦେଶର ସଂଖ୍ୟାଲଘୁ ବର୍ଗର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଆର୍ଥିକ ସହାୟତା ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଛି । ପିଏମ ସ୍ୱନିଧି ଯୋଜନା ବୈଶ୍ୱିକ ମହାମାରୀ ସମୟରେ ଆର୍ଥିକ ସଂକଟ ସମୟରେ ୨୦୨୦ ମସିହା ଜୁନ୍ ୧ ତାରିଖ ଦିନ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିଲା । ସମାଜର ଅବହେଳିତ ବର୍ଗର ରାସ୍ତାକଡ଼ ବୁଲାବିକାଳୀମାନଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ଏହା ବେଶ୍ ପଟ୍ଟ ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ ଭାବରେ ସାବ୍ୟସ୍ତ ହୋଇଥିଲା । ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ଏହି ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ୮୨ ଲକ୍ଷ ରାସ୍ତାକଡ଼ ବୁଲାବିକାଳୀଙ୍କୁ ଋଣ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି । ସାରା ଦେଶର ୬୨ ଲକ୍ଷ ରାସ୍ତାକଡ଼ ବୁଲାବିକାଳୀଙ୍କୁ ମୋଟ ୧୦,୯୭୮ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଋଣ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି । କେବଳ ଦିଲ୍ଲୀରେ ପ୍ରାୟ ୨ ଲକ୍ଷ ଆବେଦନକାରୀଙ୍କୁ ଋଣ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି ଯାହାର ପରିମାଣ ୨୩୨ କୋଟି ଟଙ୍କା । ଏହି ଯୋଜନା ଯେଉଁମାନେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅବହେଳିତ ହୋଇ ରହି ଆସିଥିଲେ ଆର୍ଥିକ ସମାଯୋଜନ ଏବଂ ସାମଗ୍ରିକ କଲ୍ୟାଣ ସାଧନ ପାଇଁ ଆଲୋକବର୍ତ୍ତିକ ଭାବରେ ସାବ୍ୟସ୍ତ ହୋଇଛି ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦିଲ୍ଲୀ ମେଟ୍ରୋର ଦୁଇଟି ଅତିରିକ୍ତ କରିଡୋର ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବେ । ସେହି ଦୁଇଟି କରିଡୋର ଲଜପତ ନଗର ଠାରୁ ସାକେତ-ଜି ବ୍ଲକ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏବଂ ଇନ୍ଦରଲୋକ ଠାରୁ ଇନ୍ଦ୍ରପ୍ରସ୍ତ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ । ଏହି ଦୁଇଟିଯାକ କରିଡୋରର ମୋଟ ଦୈର୍ଘ୍ୟ ୨୦ କିଲୋମିଟରରୁ ଅଧିକ ଏବଂ ଏହା ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ସହାୟକ ହେବା ସହିତ ଟ୍ରାଫିକ୍ ଭିଡ଼ କମାଇବାରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହେବ ।
ଲଜପତନଗର ଠାରୁ ସାକେତ ଜି ବ୍ଲକ୍ କରିଡୋର ମଧ୍ୟରେ ଯେଉଁ ଷ୍ଟେସନଗୁଡ଼ିକ ପଡ଼ିବ ସେଗୁଡ଼ିକ ହେଲା ଲଜପତ ନଗର, ଆଣ୍ଡ୍ରୁ ଗଞ୍ଜ, ଗ୍ରେଟର କୈଳାଶ-୧, ଚିରା ଦିଲ୍ଲୀ, ପୁଷ୍ପ ଭବନ, ସାକେତ ଡିଷ୍ଟ୍ରିକ୍ଟ ସେଣ୍ଟର, ପୁଷ୍ପ ବିହାର, ସାକେତ ଜି ବ୍ଲକ୍ । ସେହିଭଳି ଇନ୍ଦରଲୋକ ଏବଂ ଇନ୍ଦ୍ରପ୍ରସ୍ଥ କରିଡୋର ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ଷ୍ଟେସନଗୁଡ଼ିକ ହେଲା – ଇନ୍ଦରଲୋକ, ଦୟା ବସ୍ତି, ସରାଇ ରୋହିଲ୍ଲା, ଅଜମଲ ଖାନ୍ ପାର୍କ, ନବୀ କରିମ, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ, ଏଲଏନଜେପି ହସପିଟାଲ, ଦିଲ୍ଲୀ ଗେଟ୍‌, ଦିଲ୍ଲୀ ସଚିବାଳୟ ଏବଂ ଇନ୍ଦ୍ରପ୍ରସ୍ଥ ।