Prime Minister's Office
Prime Minister to address PM SVANidhi Beneficiaries in Delhi on 14 March
PM to distribute loans under the scheme to 1 lakh street vendors
PM to lay foundation stone of two additional corridors of Delhi Metro’s Phase 4
These corridors are from Lajpat Nagar – Saket-G Block and Inderlok – Indraprastha
13 MAR 2024 7:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address beneficiaries of PM SVANidhi scheme on 14th March at 5 PM at JLN Stadium in Delhi. He will also distribute loans under the scheme to 1 lakh street vendors (SVs), including 5,000 SVs from Delhi on this occasion. Prime Minister will also lay the foundation stone of two additional corridors of Delhi Metro’s Phase 4 during the programme.
Guided by the vision of the Prime Minister to provide economic support to the marginalised sections, PM SVANidhi was launched on 1st June, 2020 amidst the global economic crisis caused by the pandemic. It has proven to be transformative for the marginalised communities of street vendors. Till now, more than 82 lakh loan, amounting to over Rs. 10,978 crore, have been disbursed to more than 62 lakh street vendors across the country. Delhi alone has witnessed the distribution of nearly 2 lakh loans, amounting to Rs. 232 crores. The scheme continues to be a beacon of financial inclusion and holistic welfare for those who have been historically underserved.
During the programme, Prime Minister will also lay the foundation stone of two additional corridors of Delhi Metro: Lajpat Nagar – Saket-G Block and Inderlok – Indraprastha. These corridors will together be of more than 20 Km length and will help improve connectivity and further reduce traffic congestion.
The stations on Lajpat Nagar to Saket G- Block corridor will include: Lajpat Nagar, Andrews Ganj, Greater Kailash – 1, Chirag Delhi, Pushpa Bhawan, Saket District Centre, Pushp Vihar, Saket G – Block. The stations on Inderlok – Indraprastha corridor will include Inderlok, Daya Basti, Sarai Rohilla, Ajmal Khan Park, Nabi Karim, New Delhi, LNJP Hospital, Delhi Gate, Delhi Sachivalaya, Indraprastha.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ১৪ দা দিল্লিদা পি.এম শ্বানিধি বেনিফিসরিশিংদা ৱা ঙাংগনি
প্রধান মন্ত্রীনা লম্বী নাকলদা পোৎ-চৈ য়োল্লিবা মীওই লাখ ১ দা স্কিম অসিগী মখাদা লোনশিং য়েন্থোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লি মেত্রোগী ফেজ-৪গী অহেনবা এদিসনেল কোরিদোর অনিগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
হায়রিবা কোরিদোরশিং অদু লাজপাত নাগর-সাকেত-জি ব্লোক অমসুং ইন্দরলোক-ইন্দ্রপ্রাস্থনি
13 MAR 2024 7:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিল্লিগী জে.এল.এন স্তদিয়মদা মার্চ ১৪গী নুংথিল পুং ৫ তাবদা পি.এম শ্বানিধি স্কিমগী বেনিফিসরিশিংদা ৱা ঙাংগনি। মহাক্না থৌরম অসিদা স্কিমগী মখাদা দিল্লিগী লম্বী নাকলদা পোৎ-চৈ য়োল্লিবা মীওই ৫,০০০ য়াওনা লম্বী নাকলদা পোৎ-চৈ য়োল্লিবা মীওই য়োল্লিবা মীওই লাখ ১ দা লোন য়েন্থোক্কনি। থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লি মেত্রোগী ফেজ-৪গী অহেনবা এদিসনেল কোরিদোর অনিগী উরেপ-উয়ুং তমগনি।
তোল্লবা কাংলুপশিংদা শেন-থুমগী মতেং পাংনবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমনা লমজিংদুনা, কোরোনা লাইচৎকী মালেমগী শেন-থুমগী অৱাবা মরক্তা জুন ১,২০২০দা পি.এম শ্বানিধি হৌদোকখিবনি। মসিনা ফিবম চাদ্রবা লম্বী নাকলদা পোৎ-চৈ য়োল্লিবা মীওইগী পুন্সিদা অওনবা পুরক্কনি। হৌজিক ফাওবদা লৈবাক শীনবা থুংবগী লম্বী নাকলদা পোৎ-চৈ য়োল্লিবা মীওই লাখ ৬২ হেনবদা লুপা করোর ১০,৯৭৮ হেনবগী লোন লাখ ৮২ য়েন্থোকখ্রে। দিল্লি খক্তদা লুপা করোর ২৩২গী লোন লাখ ২ য়েন্থোকখ্রে। পুৱারিদগী হৌনা খুদোংচাবা কয়া ফংদনা লাক্লবা মীওইশিং য়াইফনবা অমসুং শেন-থুমগী কান্নবশিং ফংহন্নবা মৈরা অমা ওইনবা স্কিম অসি মখা চৎথরি।
থৌরম অসিদা দিল্লি মেত্রোগী ফেজ-৪গী অহেনবা এদিসনেল কোরিদোর অনিগী উরেপ-উয়ুং তমগনি, কোরিদোর অনি অদুদি লাজপাত নাগর-সাকেত-জি ব্লোক অমসুং ইন্দরলোক-ইন্দ্রপ্রাস্থনি। হায়রিবা কোরিদোরশিং অসি কিমি ২০ হেন্না শাংগনি অমসুং চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইবা হেনগৎহনগনি অমসুং মী চিনবা হন্থহনগনি।
লাজপাত নাগর-সাকেত-জি ব্লোক কোরিদোরদা লৈগদবা স্তেসনশিংগী মনুংদা লাজপাত নগর, এন্দ্রিউস গঞ্জ, গ্রেতর কাইলাস-১, চিরাগ দিল্লি, পুস্পা ভাবন, সাকেত দিস্ত্রিক সেন্তর, পস্প বিহার, সাকেত-জি ব্লোক য়াওরি। ইন্দ্রলোক-ইন্দ্রপ্রাস্থা কোরিদোরদা লৈগদবা স্তেসনশিংগী মনুংদা ইন্দরলোক, দয়া বাস্তি, সারাই রোহিল্লা, অজমাল খান পার্ক, নবি করিম, নিউ দিল্লি, এল.এন.জে.পি হোস্পিতাল, দিল্লে গেত, দিল্লি সচিবলয়, ইন্দ্রপ্রাস্থা য়াওরি।