প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অসামদা কাজিরঙ্গা নেসনেল পার্ক য়েংখ্রে
পার্ক অসিগী মহৌশাগী ফজবশিং য়েংনবা মীয়ামদা তকশিনখ্রে
নুপী ফোরেস্ত গার্দশিংগী কাংবু, বন দুর্গাগা ৱারি শানখি
শামু লাখিমাই, প্রাদয়ুমনা অমসুং ফুলমাইদা চু পীজখি
09 MAR 2024 10:00AM by PIB Imphal
ঙসি অয়ুক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অসামদা য়ুনেস্কো ৱাল্দ হেরিতেচ সাইত অমা ওইরিবা কাজিরঙ্গা নেসনেল পার্ক য়েংখ্রে। কাজিরঙ্গা নেসনেল পার্ক য়েংনবা অমসুং মসিগী লাম্বা লৈতনা ফজরবা মহৌশাগী ফজবশিং য়েংনবা মহাক্না মীয়ামদা তকশিনখি। মহাক্না ঙাক-শেনবগী থবকশিংদা মাঙজিল থারীবী নুপী ফোরেস্ত গার্দশিংগী কাংবু, বন দুর্গাগা ৱারি শানখি। নেচরেল হেরিতেচ ঙাক-শেন্নবা থবকশিংদা মখোয়গী থৌনা অমসুং কৎথোকপা থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না শামু লাখিমাই, প্রাদয়ুমনা অমসুং ফুলমাইদা চু পীজবগী শক্তমশিং প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখি।
মহাক্কী খোঙচৎ উৎখিবা এক্স পোস্ত পরিং অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঙসি অয়ুক ঐ অসামদা কাজিরঙ্গা নেসনেল পার্ক য়েংখ্রে। অশং-অমান মরক্তা লৈরিবা য়ুনেস্কো ৱাল্দ হেরিতেচ সাইত অসিদা ফজরবা মচি অমা খক পানবা শামুগন্দা য়াওনা মখল কয়াগী পাম্বীশিং অমসুং শা-উচেকশিং ফংলি”।
কাজিরঙ্গা নেসনেল পার্ক য়েংনবা অমসুং মসিগী লাম্বা লৈতনা ফজরবা মহৌশাগী ফজবশিং য়েংনবা অমসুং অসামগী মীয়ামগী তরাম্না ওকপা থেংননবা ঐনা মীয়ামদা হায়জরি। মসি খোঙচৎ খুদিংমক থৱায় নুংঙাইহনবা অমসুং অসামগী থম্মোয়গা শম্নহনবা মফম অমনি”।
“থৌনা ফনা ঐখোয়গী উমংশিং অমসুং লম্লক্কী শা-উচেকশিং ঙাক-শেল্লিবা নুপী ফোরেস্ত গার্দশিংগী কাংবু, বন দুর্গাগা ৱারি শানখি। ঐখোয়গী মহৌশাগী লন ঙাক-শেন্নবা মখোয়গী কৎথোকপা অমসুং থৌনা তশেংনা পুক্নিং থৌগৎনিঙাইনি”।
শামু লাখিমাই, প্রাদয়ুমনা অমসুং ফুলমাইদা চু পীজখি। কাজিরঙ্গা শামুগন্দাশিংগীদমক মমিং চৎলি অদুবু অতোপ্পা মখলশিংগা লোয়ননা মশিং য়াম্লবা শামুশিংশু লৈরি”।

Prime Minister's Office
PM visits Kaziranga National Park in Assam
Urges citizens to experience its natural beauty
Interacts with Van Durga, the team of women forest guards
Feeds sugar cane to Lakhimai, Pradyumna and Phoolmai elephants
09 MAR 2024 10:00AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi visited Kaziranga National Park, a UNESCO World Heritage site in Assam this morning. Shri Modi also urged the citizens to visit Kaziranga National Park and experience the unparalleled beauty of its landscapes. He interacted with Van Durga, the team of women forest guards at the forefront of conservation efforts, and lauded their dedication and courage in safeguarding natural heritage. PM Modi also shared glimpses of him feeding sugar cane to Lakhimai, Pradyumna and Phoolmai elephants.
In a series of posts on X highlighting his visit, the Prime Minister said:
“This morning I was at the Kaziranga National Park in Assam. Nestled amidst lush greenery, this UNESCO World Heritage site is blessed with diverse flora and fauna including the majestic one horned rhinoceros.”
“I would urge you all to visit Kaziranga National Park and experience the unparalleled beauty of its landscapes and the warmth of the people of Assam. It's a place where every visit enriches the soul and connects you deeply with the heart of Assam.”
“Interacted with Van Durga, the team of women forest guards who are at the forefront of conservation efforts, bravely protecting our forests and wildlife. Their dedication and courage in safeguarding our natural heritage is truly inspiring.”
“Feeding sugar cane to Lakhimai, Pradyumna and Phoolmai. Kaziranga is known for the rhinos but there are also large number of elephants there, along with several other species.”