মন্ত্রীমন্দল
পি.এম উজৱালা য়োজনা কঞ্জুমরশিংদা মখা তানা লুপা ৩০০গী সবসিদি পীবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
পি.এম উজৱালা য়োজনা বেনিফিসরি করোর ১০.২৭ মখোয়গী একাউন্তশিংদা হকথেংননা সবসিদি ফংগনি
২০২৪-২৫গী ওইনা অপুনবা চাদিং লুপা করোর ১২,০০০ ওইগনি
07 MAR 2024 7:44PM by PIB Imphal
শেনবা চহি ২০২৪-২৫ মনুংদা পি.এম উজৱালা য়োজনা(পি এম য়ু ৱাই) বেনিফিসরিশিংদা চহি অমদা রিফিল ১২ ফাওবা কেজি ১৪.২গী সিলিন্দর অমদা(কেজি ৫গী সিলিন্দরগী চুনবা মমলদা) লুপা ৩০০গী সবসিদি মখা তানা পীবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখ্রে। মার্চ ১,২০২৪ ফাওবদা, পি.এম উজৱালা য়োজনা বেনিফিসরি করোর ১০.২৭ লৈরে।
শেনবা চহি ২০২৪-২৫গী ওইনা অপুনবা চাদিং লুপা করোর ১২,০০০ ওইগনি। খুদোংচাবা ফংবা য়ারবা বেনিফিসরিশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা হকথেংননা সবসিদি হাপচিনগনি।
খুঙ্গংগী অমসুং লায়রবা ইমুংশিংদা মৈখু চেন্দবা চাক থোংনা শিং এল.পি.জি ফংহন্নবা মে ২০১৬দা সরকারনা প্রধান মন্ত্রী উজৱালা য়োজনা হৌদোকখি। মসিদা লায়রবা ইমুংশিংগী অহল ওইরবী নুপীশিংদা দিপোজিত য়াওদনা এল.পি.জি কন্নেক্সন পীনবা য়োজনা অসি লিংখৎপনি।
লৈবাক অসিগী দরকার ওইবা এল.পি.জিগী চাদা ৬০ মপান লৈবাকশিংদগী পুরকপনি। মালেমগী ওইনা এল.পি.জি মমল হেনগৎলকপগী খুদোংচাদবা ঙাকথোক্নবা অমসুং প্রধান মন্ত্রী উজৱালা য়োজনা কঞ্জুমরশিংদা অহোংবা মমলদা এল.পি.জি হেন্না ফংহন্নবা মে ২০২২দগী হৌনা পি.এম উজৱালা য়োজনা(পি এম য়ু ৱাই) বেনিফিসরিশিংদা চহি অমদা রিফিল ১২ ফাওবা কেজি ১৪.২গী সিলিন্দর অমদা(কেজি ৫গী সিলিন্দরগী চুনবা মমলদা) লুপা ২০০গী সবসিদি পীবা হৌখিবনি। সরকারনা ওক্তোবর ২০২৩দা, পি.এম উজৱালা য়োজনা(পি এম য়ু ৱাই) বেনিফিসরিশিংদা চহি অমদা রিফিল ১২ ফাওবা কেজি ১৪.২গী সিলিন্দর অমদা(কেজি ৫গী সিলিন্দরগী চুনবা মমলদা) লুপা ৩০০গী সবসিদি পীবা হৌখি। ০১.০২.২৪ ফাওবদা, প্রধান মন্ত্রী উজৱালা য়োজনা কঞ্জুমরশিংদা য়ুমগী শীজিন্ননবা কেজি ১৪.২গী এল.পি.জি সিলিন্দর অমদা লুপা ৬০৩(দিল্লি)দা ফংহল্লে।
পি.এম.য়ু.ৱাই কঞ্জুমরশিংনা চাংচত্তা এল.পি.জি শীজিন্নবা চাদা ২৯ হেনগৎলক্তুনা ২০১৯-২০দা রিফিল ৩.০১ ওইরম্বদগী ২০২৩-২৪দা রিফিল ৩.৮৭(জনুৱারি ২০২৪ ফাওবদা) ওইখি। য়োজনা অসিগী বেনিফিসরি খুদিংমক সবসিদি অসি ফংবা য়াই।

Cabinet
Cabinet approves continuation of Rs.300 targeted subsidy to PM Ujjwala Yojana Consumers
10.27 PMUY beneficiaries to get subsidy directly in their accounts
Total expenditure for 2024-25 to be Rs.12,000 crore
07 MAR 2024 7:44PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi approved the continuation of targeted subsidy of Rs.300 per 14.2 kg cylinder (and proportionately pro-rated for 5 kg cylinder) for up to 12 refills per year to be provided to the beneficiaries of Pradhan Mantri Ujjwala Yojana (PMUY) during FY 2024-25. As on 1st March, 2024 there are more than 10.27 crore PMUY beneficiaries.
The total expenditure will be Rs.12,000 crore for financial year 2024-25. The subsidy is credited directly to bank accounts of the eligible beneficiaries.
To make Liquified Petroleum Gas (LPG), a clean cooking fuel, available to the rural and deprived poor households, Government launched Pradhan Mantri Ujjwala Yojana in May 2016, to provide deposit free LPG connections to adult women of poor households.
India imports about 60% of it’s LPG requirement. To shield PMUY beneficiaries from the impact of sharp fluctuations in international prices of LPG and to make LPG more affordable to PMUY consumers thereby ensuring sustained usage of LPG by them, Government started a targeted subsidy of Rs.200/- per 14.2 kg cylinder for up to 12 refills per annum (and proportionately pro-rated for 5 kg connections) to the PMUY consumers in May 2022. In October 2023, Government increased targeted subsidy to Rs.300 per 14.2 kg cylinder for up to 12 refills per annum (and proportionately pro-rated for 5 kg connections). As on 01.02.2024, the effective price of domestic LPG for PMUY consumers is Rs.603 per 14.2 Kg LPG cylinder (Delhi).
Average LPG consumption of PMUY consumers has increased by 29 percent from 3.01 refills in 2019-20 to 3.87 refills (till January 2024) prorated for 2023-24. All PMUY beneficiaries are eligible for this targeted subsidy.