প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ বেঙ্গলগী নদিয়া জিলাগী কৃষ্ণনগরদা লুপা করোর ১৫,০০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
পুরুলিয়াগী রঘুনাথপুরদা রঘুনাথপুর থর্মেল সুপর পৱার স্তেস ফেজ-২ (মেগাৱাত ২X৬৬০) গী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
মেজিয়া থর্মেল পৱার স্তেসনগী য়ুনিত ৭ অমসুং ৮কী ফ্লু গ্যাস দিসলফুরাইজেসন(এফ জি দি) সিস্তেম শঙ্গাখ্রে
এন.ঐচ-১২গী ফারাক্কা-রাইগঞ্জ সেক্সন লেন মরি ওনখৎপগী প্রোজেক শঙ্গাখ্রে
নোংচুপ বেঙ্গলদা লুপা করোর ৯৪০ হেনবগী রেল প্রোজেক মরি লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
“নোংচুপ বেঙ্গলগী হৌজিক্কী অমসুং তুংগী দরকার ওইবা মৈ মশাগী ওক্নবা পুথোকচনবা ঐখোয়গী সরকারনা থবক পায়খৎলে”
“নোংচুপ বেঙ্গলনা লৈবাক অসিগী অমসুং নোংপোক থংবা রাজ্য কয়াগী নোংপোক থোং ওইরে”
“লম্বীশিং, রেলৱেশিং, এয়রৱেশিং অমসুং ঈশিং লম্বীশিং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলি”
02 MAR 2024 11:29AM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নোংচুপ বেঙ্গলগী নদিয়া জিলাগী কৃষ্ণনগরদা লুপা করোর ১৫,০০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিংগী মনুংদা পৱার, রেল অমসুং লম্বীগী হিরমশিং য়াওরি।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিগী থৌরম অসি নোংচুপ বেঙ্গল বিকসিত রাজ্য অমা ওইনা মাইকৈদা থাংজিনবা অতোপ্পা খোঙথাং অমনি। মহাক্না ঙরাং অরামবাগতা লুপা করোর ৭,০০০ হেনবগী রেলৱে, হিথাংফম অমসুং পেত্রোলিয়ম সেক্তরশিংগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। নোংচুপ বেঙ্গলগী মীয়াম হিংবদা লাইহন্নবা মৈ, লম্বী অমসুং রেলৱে সেক্তরশিংগী লুপা করোর ১৫,০০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকপা অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্বগী খুদোংচাবা ফংবা অসি ঐ লাইবক ফবনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা নোংচুপ বেঙ্গলগী চাউখৎপা য়াংখৎকনি অমসুং নহারোলশিংদা থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং পীরগনি। চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং অসিগীদমক রাজ্য অসিগী মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।
চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংদা মৈগী মরুওইবা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নোংচুপ বেঙ্গলগী হৌজিক্কী অমসুং তুংগী দরকার ওইবা মৈ মশাগী ওক্নবা পুথোকচনবা ঐখোয়গী সরকারনা থবক পায়খৎলে। দামোদর ভেল্লি কোর্পোরেসনগী কোয়লাগী থর্মেল পৱার প্রোজেক পুরুলিয়াগী রঘুনাথপুরদা লৈবা রঘুনাথপুর থর্মেল সুপর পৱার স্তেস ফেজ-২ (মেগাৱাত ২X৬৬০) না রাজ্য অসিদা লুপা করোর ১১,০০০ হেন্না থাদরক্লগনি। মসিনা রাজ্য অসিগী দরকার ওইবা মৈ ফংহল্লগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুম চাউখৎপা হেনগৎহল্লগনি। লুপা করোর ৬৫০ রোম চঙনা শেমগৎপা মেজিয়া থর্মেল পৱার স্তেসনগী য়ুনিত ৭ অমসুং ৮কী ফ্লু গ্যাস দিসলফুরাইজেসন(এফ জি দি) সিস্তেম অসিনা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম লুম্না লৌবগী খুদম অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নোংচুপ বেঙ্গলনা লৈবাক অসিগী অমসুং নোংপোক থংবা রাজ্য কয়াগী নোংপোক থোং ওইরে অমসুং নোংপোক্কী ওইনা মফম অসিদা খুদোংচাবা কয়া লৈরে। মরম অদুনা লম্বীশিং, রেলৱেশিং, এয়রৱেশিং অমসুং ঈশিং লম্বীশিং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলি। লুপা করোর ২০০০ চঙনা পায়খৎখিবা এন.ঐচ-১২গী ফারাক্কা-রাইগঞ্জ সেক্সন লেন মরি ওনখৎপগী প্রোজেক(কিমি ১০০) ঙসি শঙ্গারে অমসুং মসিনা চৎপদা চঙবা মতম তঙ্খায় হন্থরগনি। মসিনা অনকপ সহরশিংদা মী চিনবা হন্থরগনি অমসুং লৌমীশিংদা মতেং পাংবগা লোয়ননা মফম অসিগী শেন-থুম তানবগী থবকশিং হেনগৎলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নোংচুপ বেঙ্গলগী ফজরবা পুৱারিদা রেলৱে শরুক অমা ওইরি অমসুং মমাঙগী সরকারশিংনা রাজ্য অসিগী হেরিতেচ অমসুং খুদোংচাবশিং চুম্না পুখৎখিদে। হৌখিবা চহি ১০দা নোংচুপ বেঙ্গলদা রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎনবা সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে অমসুং হান্নদগী হেন্না শেন শরুক অনি থাদরে। ঙসি রেলৱে প্রোজেক মরি মীয়ামদা কৎথোকপা অসিনা রাজ্য অসি মতমগা চুননা চাউখৎহনবদা মতেং পাংলগনি অমসুং বিকসিত বেঙ্গলগী ৱাশকশিং থবক ওইনা পাংথোক্লগনি। মীয়ামদা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীদুনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা নোংচুপ বেঙ্গলগী রাজ্যপাল দোক্তর সি ভি অনন্দ বোস অমসুং পোর্তস , সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সান্তনু থাকুর য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
লৈবাক অসিদা পৱার সেক্তর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা পুরুলিয়া জিলাদা লৈবা রঘুনাথপুর থর্মেল সুপর পৱার স্তেস ফেজ-২ (মেগাৱাত ২X৬৬০) গী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। দামোদার ভেল্লি কোর্পোরেসনগী কোয়লাদা য়ুম্ফম ওইবা থর্মেল পৱার প্রোজেক অসিদা অফবা মখলগী মৈ য়াম্না শীজিন্নদবা ক্রিতিকেল তেক্নোলোজি শীজিন্নরি। মসিগী অনৌবা প্লান্ত অসি লৈবাক অসিগী ইনর্জি ৱাৎহন্দনবা মাইকৈদা থাংজিবা খোঙথাং অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মেজিয়া থর্মেল পৱার স্তেসনগী য়ুনিত ৭ অমসুং ৮কী ফ্লু গ্যাস দিসলফুরাইজেসন(এফ জি দি) সিস্তেম শঙ্গাখ্রে। লুপা করোর ৬৫০ চঙনা শেমগৎপা ফ্লু গ্যাস দিসলফুরাইজেসন(এফ জি দি) সিস্তেম অসিনা ফ্লু গ্যাসশিংদগী সলফর দাইওক্সাইদ লৌথোক্কনি অমসুং অশেংবা ফ্লু গ্যাস পুথোক্কনি অমসুং সিমেন্ত শাবদা শীজিন্নবা য়াবা জিপসম পুথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা এন.ঐচ-১২(কিমি ১০০)গী ফারাক্কা-রাইগঞ্জ সেক্সনগী লেন মরি ওনখৎপগী লম্বী প্রোজেক শঙ্গাখ্রে। লুপা করোর ১৯৮৬ রোম চঙনা পায়খৎপা প্রোজেক অসিনা লম্বী চিনবা হন্থহনগনি, চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইবা হেনগৎহনগনি অমসুং নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমগী খুন্নাই অমসুং শেন-থুম চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ বেঙ্গলদা লুপা করোর ৯৪০ হেনবগী রেল প্রোজেক মরি লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। প্রোজেকশিংগী মনুংদা দামোদার-মোহিসিলা রেল লাইন দবল ওইহনবা; রামপুরহত অমসুং মুরারাইগী মরক্তা অহুমশুবা লাইন; বাজারসাউ-অজিমগঞ্জ রেল লাইন দবল ওইহনবা; অমসুং অজিমগঞ্জ-মুর্সিদবাদ শম্নবা অনৌবা রেল লাইন য়াওরি। প্রোজেকশিং অসিনা রেলদা চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইবা হেনগৎহনগন ফ্রেদ পুথোক-পুশিন য়াহল্লগনি অমসুং খুন্নাই, উদোগ অমসুং শেন-থুম চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি।

Prime Minister's Office
PM dedicates to nation and lays foundation stone for multiple development projects worth Rs 15,000 crores in Krishnanagar, Nadia district, West Bengal
Lays foundation stone for Raghunathpur Thermal Power Station Phase II (2x660 MW) located at Raghunathpur in Purulia
Inaugurates the Flue gas desulfurization (FGD) system of Unit 7 & 8 of Mejia Thermal Power Station
Inaugurates road project for four laning of Farakka-Raiganj Section of NH-12
Dedicates to nation four rail projects worth more than Rs 940 crore in West Bengal
“It is our effort that West Bengal becomes self-reliant for its present and future electricity needs”
“West Bengal acts as the Eastern Gate for the country and many eastern states”
“Government is working for modern infrastructure of Roadways, Railways, Airways and Waterways”
02 MAR 2024 11:29AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi dedicated to the nation and laid the foundation stone for multiple development projects worth Rs 15,000 crore in Krishnanagar, Nadia district, West Bengal today. The developmental projects of today are associated with sectors like power, rail and road.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that today marks another step towards making West Bengal a Viksit state. He recalled yesterday’s event in Arambagh where he inaugurated and laid the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 7,000 crores in the sectors of railway, port and petroleum. Even today, the Prime Minister said, “I am fortunate as development projects worth more than Rs 15,000 crores are being inaugurated and foundation stones are laid encompassing electricity, road, and railway sectors to make the lives of West Bengal’s citizens easier.” He said that these projects would give momentum to the development of West Bengal and also provide better employment opportunities for the youth. The Prime Minister congratulated the citizens for today’s development projects.
Stressing the importance of electricity in the process of development, the Prime Minister said that the government is working to make West Bengal self-reliant for its electricity needs. He said Raghunathpur Thermal Power Station Phase II (2x660 MW), located at Raghunathpur in Purulia district, a coal-based thermal power project of the Damodar Valley Corporation will bring more than Rs 11,000 crore worth of investment in the state. This will address the energy needs of the state and will push the economic development of the area too, he added. Furthermore, he said that the Flue gas desulfurization (FGD) system of Unit 7 & 8 of Mejia Thermal Power Station, developed at a cost of about Rs 650 crore is an example of India’s seriousness towards environmental issues.
The Prime Minister said that West Bengal acts as an ‘eastern gate’ for the country and there is immense potential for opportunities for the east from here. Therefore, the government is working for modern connectivity of roadways, railways, airways and waterways. He said that the road project for four laning of Farakka-Raiganj Section of NH-12 (100 Km) that was inaugurated today had a budget of about Rs 2000 crore and will reduce the travel time to half. This will ease traffic in nearby towns and will help farmers along with increasing economic activities in the area.
From an infrastructural point of view, the Prime Minister emphasized that the railway has been part of West Bengal’s glorious history and expressed regret that the state’s heritage and advantage were not carried forward in the right way by the previous governments creating a gulf of development. The Prime Minister highlighted the government’s efforts to reinforce the railway infrastructure of West Bengal in the last 10 years and mentioned spending twice the money as compared to earlier. He underlined today’s occasion when four railway projects are being dedicated to the modernization and development of the state and help in accomplishing the resolutions of Viksit Bengal. He concluded by conveying his best wishes to the citizens.
Governor of West Bengal, Dr C V Ananda Bose and Union Minister of State for Ministry of Ports, Shipping and Waterways, Shri Shantanu Thakur were present on the occasion among others
Background
The Prime Minister laid the foundation stone of Raghunathpur Thermal Power Station Phase II (2x660 MW) located at Raghunathpur in Purulia district. This coal-based thermal power project of the Damodar Valley Corporation employs highly efficient supercritical technology. The new plant will be a step towards strengthening the country's energy security.
The Prime Minister inaugurated the Flue gas desulfurization (FGD) system of Unit 7 & 8 of Mejia Thermal Power Station. Developed at a cost of about Rs 650 crore, the FGD system will remove sulphur dioxide from flue gases and produce clean flue gas and forming gypsum, which can be used in the cement industry.
The Prime Minister also inaugurated the road project for four laning of Farakka-Raiganj Section of NH-12 (100 Km). Developed at a cost of about Rs 1986 crore, the project will reduce traffic congestion, improve connectivity and contribute to the socio-economic development of North Bengal and the Northeast region.
The Prime Minister dedicated to the nation four rail projects worth more than Rs 940 crore in West Bengal including project for doubling of Damodar - Mohishila rail line; third line between Rampurhat and Murarai; doubling of Bazarsau - Azimganj rail line; and New line connecting Azimganj – Murshidabad. These projects will improve rail connectivity, facilitate freight movement and contribute to economic and industrial growth in the region.