Ministry of Home Affairs
INDIA–USA SENIOR OFFICIALS’ HOMELAND SECURITY DIALOGUE IN NEW DELHI
28 FEB 2024 4:31PM by PIB Delhi
India-U.S. Senior Officials’ Homeland Security Dialogue (HSD) was held in New Delhi today. Shri Ajay Bhalla, Home Secretary, Ministry of Home Affairs, Government of India and Ms Kristie Canegallo, Acting Deputy Secretary, U.S. Department of Homeland Security led the respective delegations.
During the dialogue, both sides reviewed ongoing cooperation in counter-terrorism and security domains, which has been a key pillar of the India-US strategic partnership. In this context, they discussed steps that can be taken to bolster bilateral efforts to combat terrorism and violent extremism, drug trafficking, organised crime and ensure transportation security.
They also reaffirmed their commitment to strengthening the vibrant people-to-people ties between the two countries, by taking steps to enable safe and legal migration, counter illegal migration, human trafficking, money laundering, cyber-crimes, and misuse of the cyber domain for illegal activities including terror-financing.
The co-chairs reiterated their keen interest in consolidating the mutually beneficial collaboration between the respective law enforcement agencies through exchange of information, capacity building, technical assistance and regular meetings of sub-groups set-up under the framework of the Homeland Security Dialogue.
The dialogue concluded with signing of the following document which will further deepen bilateral security cooperation:
-A Memorandum of Cooperation on law enforcement training between the U.S. Federal Law Enforcement Training Centre and India’s Sardar Vallabhbhai Patel National Police Academy.
Both sides agreed to hold the next round of the Senior Officials’ Homeland Security Dialogue in Washington D.C. at a mutually convenient date.

গৃহ মন্ত্ৰালয়
ভাৰত আৰু আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলৰ মাজত নতুন দিল্লীত হোমলেণ্ড সুৰক্ষা আলোচনা
28 FEB 2024 4:31PM by PIB Guwahati
ভাৰত আৰু আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলৰ মাজত হোমলেণ্ড চিকিউৰিটি ডায়লগ (এইচএছডি) আজি নতুন দিল্লীত অনুষ্ঠিত হয়। ভাৰত চৰকাৰৰ গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ গৃহ সচিব শ্ৰী অজয় ভল্লা আৰু আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ হোমলেণ্ড চিকিউৰিটি বিভাগৰ কাৰ্যকৰী উপ সচিব শ্ৰীমতী ক্ৰিষ্টি কেনেগালোৱে সংশ্লিষ্ট প্ৰতিনিধি দলৰ নেতৃত্ব দিয়ে।
আলোচনাৰ সময়ত দুয়োপক্ষই সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধী আৰু নিৰাপত্তা ক্ষেত্ৰত চলি থকা সহযোগিতাৰ পৰ্যালোচনা কৰে, যিয়ে ভাৰত-আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ স্তম্ভ হিচাপে কাম কৰিছে । এই সন্দৰ্ভত তেওঁলোকে সন্ত্ৰাসবাদ আৰু হিংসাত্মক উগ্ৰবাদ, ড্ৰাগছ সৰবৰাহ, সংগঠিত অপৰাধৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আৰু পৰিবহন সুৰক্ষা সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে দ্বিপাক্ষিক প্ৰচেষ্টাক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে গ্ৰহণ কৰিব পৰা পদক্ষেপসমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। দুয়োপক্ষই সুৰক্ষিত আৰু বৈধ প্ৰব্ৰজন সুনিশ্চিত কৰা, অবৈধ প্ৰব্ৰজন, মানৱ সৰবৰাহ, ধন শোধন, চাইবাৰ অপৰাধৰ সৈতে মোকাবিলা কৰা আৰু সন্ত্ৰাসবাদীৰ বিত্তীয় সহ অন্যান্য অবৈধ কাৰ্যকলাপৰ বাবে চাইবাৰ ক্ষেত্ৰৰ অপব্যৱহাৰৰ প্ৰতিৰোধ কৰাৰ বাবে আৱশ্যকীয় পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰি দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণৰ মাজত প্ৰাণৱন্ত সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে পুনৰ অংগীকাৰবদ্ধ হয়।
আলোচনাৰ সময়ত দুয়োগৰাকী সহ-অধ্যক্ষই তথ্যৰ আদান-প্ৰদান, ক্ষমতা নিৰ্মাণ, কাৰিকৰী সহায় আৰু হোমলেণ্ড সুৰক্ষা আলোচনাৰ পৰিকাঠামোৰ অধীনত স্থাপন কৰা উপ-গোটসমূহৰ নিয়মীয়া বৈঠকৰ জৰিয়তে সংশ্লিষ্ট আইন প্ৰৱৰ্তনকাৰী সংস্থাসমূহৰ মাজত পাৰস্পৰিক লাভজনক সহযোগিতা শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ তীব্ৰ আগ্ৰহৰ কথা দোহাৰে।
দ্বিপাক্ষিক নিৰাপত্তা সহযোগিতা অধিক মজবুত কৰাত সহায়ক নিম্নলিখিত দস্তাবেজত স্বাক্ষৰ কৰাৰ সৈতে হোমলেণ্ড সুৰক্ষা আলোচনাৰ সমাপ্ত ঘটেঃ
আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ফেডাৰেল আইন প্ৰৱৰ্তন প্ৰশিক্ষণ কেন্দ্ৰ আৰু ভাৰতৰ চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেল ৰাষ্ট্ৰীয় আৰক্ষী একাডেমীৰ মাজত আইন প্ৰৱৰ্তন প্ৰশিক্ষণৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ চুক্তি।
দুয়োপক্ষই পাৰস্পৰিক সুবিধাজনক তাৰিখত ৱাশ্বিংটন ডিচিত জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলৰ হোমলেণ্ড সুৰক্ষা আলোচনাৰ পৰৱৰ্তী পৰ্যায় অনুষ্ঠিত কৰিবলৈ সন্মত হয়।