প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্রী লঙ্কাগী রাস্ত্রপতি, শ্রী রানিল ৱিক্রেমাসিঙ্গে অমসুং মোরিসসকী প্রধান মন্ত্রী, প্রবিন্দ জগনোথনা শ্রী লঙ্কা অমসুং মোরিসস্তা UPI সর্ভিস হৌদোক্কনি
মোরিসস্তা রুপে কার্দ সর্ভিস হৌদোক্কনি
মসিনা মীয়াম মশেলগী মরী ফগৎহনগনি অমসুং তুরিজমদসু তেংবাংগনি
11 FEB 2024 3:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্রী লঙ্কাগী রাস্ত্রপতি, শ্রী রানিল ৱিক্রেমাসিঙ্গে অমসুং মোরিসসকী প্রধান মন্ত্রী, প্রবিন্দ জগনোথকা লোয়ননা ফেব্রুৱারী 12, 2024গী নুংথিলগী পুং 1 তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা শ্রী লঙ্কা অমসুং মোরিসস্তা য়ুনিফাইদ পেমেন্ত ইন্তর্ফেস (UPI) সর্ভিস অমসুং মোরিসস্তা রুপে কার্দ সর্ভিস পুন্না হৌদোকমিন্নগনি।
ভারতনা ফিন্তেক ইন্নোভেসন অমসুং দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচরগী লুচিংবা অমা ওইরে। প্রধান মন্ত্রীনা ঐখোয়গী দিভেলপমেন্ত এক্সপেরিএন্স অমসুং ইন্নোভেসনশিংবু পার্ত্নর লৈবাকশিংগা শেয়র তৌবদা অহেনবা মিৎয়েং চঙলি। ভারত অমসুং শ্রী লঙ্কা অমদি মোরিসস্কী মরক্তা লৈরিবা নাৎ অমসুং মীয়ামগী মরীগী চাউরবা মরী য়েংলুরগদি, ঙসিগী লোঞ্চ অসিনা খোঙজেল য়াঙবা অমসুং মওং-মরিল চুম্বা দিজিতেক ত্রাঞ্জেক্সন এক্সপেরিএন্স অমগী খুত্থাংদা মীয়াম মশিং য়াম্বদা কান্নবা পীগনি অমসুং লৈবাকশিং অসিগী দিজিতেল কন্নেক্তিবিতীসু ফগৎহনগনি।
লোঞ্চ অসিনা শ্রী লঙ্কা অমসুং মোরিসস্তা চৎলিবা ভারত মচাশিং নত্ত্রগা ভারত্তা লাকপা মোরিসস মচাশিংদা UPI সেত্তলমেন্ত সর্ভিস ফংহনগনি। মোরিসস্তা রুপে কার্দ সর্ভিস হৌদোকপনা মোরিসসকী বেঙ্কশিংনা রুপে মেকানিজমদা য়ুম্ফম ওইবা কার্দ মোরিসস্তা পীবা য়াহনগনি অমসুং ভারত অমসুং মোরিসস্তা সেত্তলমেন্ত তৌনবগীদমক্তা রুপে কার্দ শিজিন্নবা য়াহনগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Modi, President Ranil Wickremesinghe of Sri Lanka and Prime Minister Pravind Jugnauth of Mauritius to witness launch of UPI services in Sri Lanka and Mauritius
RuPay Card to also be launched in Mauritius
It will further strengthen people to people relations and facilitate tourism
11 FEB 2024 3:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, President of Sri Lanka, Mr. Ranil Wickremesinghe and Prime Minister of Mauritius, Mr. Pravind Jugnauth will witness the launch of Unified Payment Interface (UPI) services in Sri Lanka and Mauritius, and also RuPay card services in Mauritius, on 12 February, 2024 at 1 PM via video conferencing.
India has emerged as a leader in Fintech innovation and Digital Public Infrastructure. Prime Minister has placed a strong emphasis on sharing our development experiences and innovation with partner countries. Given India’s robust cultural and people-to-people linkages with Sri Lanka and Mauritius, the launch will benefit a wide cross-section of people through a faster and seamless digital transaction experience and enhance digital connectivity between the countries.
The launch will enable availability of UPI settlement services for Indian nationals travelling to Sri Lanka and Mauritius as well as for Mauritian nationals travelling to India. The extension of RuPay card services in Mauritius will enable Mauritian banks to issue cards based on RuPay mechanism in Mauritius and facilitate usage of RuPay Card for settlements both in India and Mauritius.