গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্রীয় গৃহমন্ত্রী তথা সমবায় মন্ত্রী শ্রী অমিত শ্বাহে প্রাক্তন প্রধানমন্ত্রী চৌধুৰী চৰণ সিঙক ভাৰতৰত্ন বঁটা লাভ কৰাত সুখ প্রকাশ কৰিছে
চৌধুৰী চাহেবক সন্মান জনাই দেশৰ কোটি কোটি কৃষক আৰু শ্ৰমিক ৰাইজক সন্মান জনোৱাৰ বাবে গৃহমন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰে
চৌধুৰী চৰণ সিঙে গোটেই জীৱন গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ ৰক্ষাৰ বাবে নিষ্ঠাবান হৈ থাকি জৰুৰীকালীন অৱস্থাৰ বিৰুদ্ধে সাহসেৰে যুঁজিছিল
তেওঁৰ সিদ্ধান্তৰ জৰিয়তে চৌধুৰী চাহেবে সমগ্ৰ দেশক দেখুৱাই দিলে যে এজন কৃষকৰ পুত্ৰই দেশৰ জীৱিকাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি নীতিগত বিষয়লৈকে সিদ্ধান্ত ল’ব পাৰে
09 FEB 2024 3:41PM by PIB Guwahati
কেন্দ্রীয় গৃহমন্ত্রী তথা সমবায় মন্ত্রী শ্রী অমিত শ্বাহে প্রাক্তন প্রধানমন্ত্রী চৌধুৰী চৰণ সিঙক ভাৰতৰত্ন বঁটা প্ৰদান কৰাত সুখ প্রকাশ কৰিছে৷
এক্স (পূৰ্বৰ টুইটাৰ)ত দিয়া এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক চৌধুৰী চাহেবক সন্মান জনাই দেশৰ কোটি কোটি কৃষক আৰু শ্ৰমিক জনসাধাৰণক সন্মান জনোৱাৰ বাবে কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ কয় যে গোটেই জীৱন কৃষকৰ প্ৰতি উৎসৰ্গিত চৌধুৰী চৰণসিংমহোদয়ে কৃষকৰ কল্যাণৰ বাবে বহু কাম কৰিছিল।
শ্ৰী শ্বাহে কয় যে চৌধুৰী চাহেবে গোটেই জীৱন গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ ৰক্ষাৰ বাবে নিষ্ঠাবান হৈ থাকি জৰুৰীকালীন অৱস্থাৰ বিৰুদ্ধে সাহসেৰে যুঁজিছিল। তেওঁ লগতে কয় যে তেওঁৰ সিদ্ধান্তৰ জৰিয়তে চৌধুৰী চৰণ সিং মহোদয়ে সমগ্ৰ দেশক দেখুৱাই দিলে যে এজন কৃষকৰ পুত্ৰই দেশৰ জীৱিকাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি নীতিগত বিষয়লৈকে সিদ্ধান্ত ল’ব পাৰে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah expresses happiness over former Prime Minister Chaudhary Charan Singh being awarded with Bharat Ratna
Home Minister expressed his gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi for honoring crores of farmers and working people of the country by honoring Chaudhary Saheb
Chaudhary Charan Singh remained dedicated to preserving democratic values throughout his life and fought the Emergency bravely
Through his decisions, Chaudhary Saheb showed the entire country that a farmer's son can make decisions ranging from the country's livelihood to policy issues
09 FEB 2024 3:41PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has expressed happiness over former Prime Minister Chaudhary Charan Singh being awarded with Bharat Ratna.
In his post on X (formerly Twitter), Shri Amit Shah expressed his gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi for honoring crores of farmers and working people of the country by honoring Chaudhary Saheb. He said thatChaudhary Charn Snigh ji, who was dedicated to farmers throughout his life, did many works for the welfare of farmers. Shri Shah said that Chaudhary Saheb remained dedicated to preserving democratic values throughout his life and fought the Emergency bravely. He added that through his decisions, Chaudhary Charan Singh ji showed the entire country that a farmer's son can make decisions ranging from the country's livelihood to policy issues.