মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
নাই মনজিল স্কিমগী মখাদা বেনিফিসরি 98,712 ত্রেনিং পীখ্রে
07 FEB 2024 6:08PM by PIB Imphal
স্কুল তম্বা লোইরকপগী সর্তিফিকেদ লৈতবা মাইনোরিতি নহারোলশিংগী খুদোংচানবা পান্দম অমগা লোয়ননা 2014-15 দগী 2020-21 ফাওবা নাই মনজিল স্কিম পায়খৎপনি। স্কিম অসিনা বেনিফিসরিশিংনা থবক ফংনবা অমসুং হিংনবগী লম্বী ফংবা হেনগৎহন্নবা ফোর্মেল ইজুকেসন( ক্লাস VIII নত্ত্রগা X) অমসুং স্কিলশিং তম্বীরি। স্কিম অসি হেক হৌদোকপদগী বেনিফিসরি 98,712 ত্রেনিং পীখ্রে অমসুং মীওই 58,168 থবক ফংখ্রে অমসুং মীওই 8,546 মখা তানা লাইরিক তমথবা নত্ত্রগা স্কিল ত্রেনিং পাংথোকখ্রে। নাই মনজিল স্কিমগী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি অমসুং নুপা-নুপীগী ওইবা বেনিফিসরিশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সরদা পীরি।
স্কিম অসি প্রোজেক পায়খৎলিবা এজেন্সিশিংগী খুৎথাংদা পায়খৎপা মরম্না রাজ্য/য়ু.তিশিংদা পীখিবা শেনফমগী দেতা মিনিস্ত্রিনা থমদে। স্কিম অসি হেক হৌদোকপদগী লুপা করোর 562.39 কাইথোকখ্রে অমসুং 2022-23.
ফাওবগী মনুংদা লুপা করোর 456.19 শীজিন্নখ্রে।
এন্নেক্সর
নাই মনজিল স্কিমগী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি অমসুং নুপা-নুপীগী ওইবা বেনিফিসরিশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
রাজ্য
নুপা
নুপী
অপুনবা
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
154
259
413
অন্ধ্র প্রদেস
144
682
826
অরুনাচল প্রদেস
393
427
820
অসাম
1641
4276
5917
বিহার
4233
4987
9220
ছতিসগর
663
1376
2039
দিল্লি
2242
1640
3882
গৱা
70
343
413
গুজরাত
679
2278
2957
হরিয়ানা
2291
1032
3323
হিমাচল প্রদেস
555
413
968
জম্মু অমসুং কাস্মির
3187
4580
7767
ঝারখন্দ
2737
4176
6913
কর্নাতকা
805
1563
2368
কেরলা
983
1082
2065
মধ্য প্রদেস
1144
2500
3644
মহারাস্ত্রা
1858
746
2604
মনিপুর
772
611
1383
মেঘালয়
1021
1332
2353
নাগালেন্দ
359
467
826
ওরিসা
320
920
1240
পঞ্জাব
4350
2821
7171
রাজস্থান
1697
1069
2766
তামিল নাদু
1531
1379
2910
তেলঙ্গানা
3273
2604
5877
ত্রিপুরা
260
242
502
উত্তর প্রদেস
4377
6469
10846
উত্তরখন্দ
590
379
969
নোংচুপ বেঙ্গল
2150
3580
5730
অপুনবা
44,479
54,233
98,712
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা মাইনোরিতি এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Minority Affairs
98,712 beneficiaries trained under Nai Manzil Scheme
07 FEB 2024 6:08PM by PIB Delhi
Nai Manzil scheme was under implementation from 2014-15 to 2020-21 with an objective to benefit the minority youth who do not have formal school leaving certificate. The scheme provided a combination of formal education (Class VIII or X) and skills and enabled the beneficiaries to seek better employment and livelihoods. Since inception of the scheme, 98,712 beneficiaries have been trained, 58,168 reported as placed and 8,546 took up further education or skill training till date. State/UT and gender-wise number of beneficiaries under Nai Manzil scheme since inception are placed at Annexure.
The Scheme was implemented through Project Implementing Agencies, therefore, State/UT- wise data on fund allocation is not maintained in the Ministry. Since inception Rs. 562.39 crore has been allocated under the Scheme, out of which Rs. 456.19 crore has been utilized by 2022-23.
Annexure
State/UT and Gender-Wise Number of Beneficiaries under Nai Manzil Scheme since inception
State
Male
Female
Total Trained
Andaman & Nicobar
154
259
413
Andhra Pradesh
144
682
826
Arunachal Pradesh
393
427
820
Assam
1641
4276
5917
Bihar
4233
4987
9220
Chhattisgarh
663
1376
2039
Delhi
2242
1640
3882
Goa
70
343
413
Gujarat
679
2278
2957
Haryana
2291
1032
3323
Himachal Pradesh
555
413
968
Jammu and Kashmir
3187
4580
7767
Jharkhand
2737
4176
6913
Karnataka
805
1563
2368
Kerala
983
1082
2065
Madhya Pradesh
1144
2500
3644
Maharashtra
1858
746
2604
Manipur
772
611
1383
Meghalaya
1021
1332
2353
Nagaland
359
467
826
Orissa
320
920
1240
Punjab
4350
2821
7171
Rajasthan
1697
1069
2766
Tamil Nadu
1531
1379
2910
Telangana
3273
2604
5877
Tripura
260
242
502
Uttar Pradesh
4377
6469
10846
Uttarakhand
590
379
969
West Bengal
2150
3580
5730
Grand Total
44,479
54,233
98,712
This information was given by the Minister of Minority Affairs, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in Rajya Sabha today.