য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
লৈবাক্কী ইন্তর্নেল সেক্যুরিতী ঙাক্নবা অমসুং ম্যান্মারগা ঙমখৈ থংনবা অৱাং নোংপোক ভারতকী রাজ্যশিংগী দেমোগ্রাফিক স্ত্রকচরশিং কায়হন্দনা থম্নবা ভারত অমসুং ম্যান্মারগী মরক্তা লৈনরম্বা ফ্রী মুবমেন্ত রেজিম (FMR) লৌথোক্নবা MHAনা ৱারেপ লৌখ্রে
ঐখোয়গী ঙমখৈ ঙাক-শেন্দুনা থম্বা হায়বসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীজীগী ৱারেপ্নি – কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমিত শাহ
এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না হৌজিক মসিবু লৌথোক্নবা হোৎনরিবা অসিদা MHAনা FMR খুদক্তগী লৌথোক্নবা ৱাফম খঙহনখ্রে
08 FEB 2024 1:29PM by PIB Imphal
লৈবাক্কী ইন্তর্নেল সেক্যুরিতী ঙাক্নবা অমসুং ম্যান্মারগা ঙমখৈ থংনবা অৱাং নোংপোক ভারতকী রাজ্যশিংগী দেমোগ্রাফিক স্ত্রকচরশিং কায়হন্দনা থম্নবা ভারত অমসুং ম্যান্মারগী মরক্তা লৈনরম্বা ফ্রী মুবমেন্ত রেজিম (FMR) লৌথোক্নবা হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয় (MHA)না ৱারেপ লৌখ্রে।
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী অমিত শাহনা মহাক্কী Xকী পোস্ত অমদা অসুম্না হায়খি, “ঐখোয়গী ঙমখৈ ঙাক-শেন্দুনা থম্বা হায়বসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীজীগী ৱারেপ্নি। লৈবাক্কী ইন্তর্নেল সেক্যুরিতী ঙাক্নবা অমসুং ম্যান্মারগা ঙমখৈ থংনবা অৱাং নোংপোক ভারতকী রাজ্যশিংগী দেমোগ্রাফিক স্ত্রকচরশিং কায়হন্দনা থম্নবা ভারত অমসুং ম্যান্মারগী মরক্তা লৈনরম্বা ফ্রী মুবমেন্ত রেজিম (FMR) লৌথোক্নবা হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয় (MHA)না ৱারেপ লৌখ্রে। এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না হৌজিক মসিবু লৌথোক্নবা হোৎনরিবা অসিদা MHAনা FMR খুদক্তগী লৌথোক্নবা ৱাফম খঙহনখ্রে”।

Ministry of Home Affairs
MHA decides to scrap Free Movement Regime (FMR) between India and Myanmar to ensure the internal security of the country and maintain the demographic structure of India’s North Eastern States bordering Myanmar
It is Prime Minister Shri Narendra Modi Ji's resolve to secure our borders - Union Home Minister Shri Amit Shah
Since the Ministry of External Affairs is currently in the process of scrapping it, MHA has recommended the immediate suspension of the FMR
08 FEB 2024 1:29PM by PIB Delhi
Ministry of Home Affairs (MHA) has decided to scrap the Free Movement Regime (FMR) between India and Myanmar to ensure the internal security of the country and to maintain the demographic structure of India’s North Eastern States bordering Myanmar.
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah in his post on ‘X’said that “It is Prime Minister Shri Narendra Modi Ji's resolve to secure our borders, the Ministry of Home Affairs (MHA) has decided that the Free Movement Regime (FMR) between India and Myanmar be scrapped to ensure the internal security of the country and to maintain the demographic structure of India’s North Eastern States bordering Myanmar. Since the Ministry of External Affairs is currently in the process of scrapping it, MHA has recommended the immediate suspension of the FMR.”