গৃহ মন্ত্ৰালয়
দেশৰ আভ্যন্তৰীণ সুৰক্ষা নিশ্চিত কৰিবলৈ আৰু ম্যানমাৰৰ সীমান্তৱৰ্তী উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহৰ জনগাঁথনি বৰ্তাই ৰখাৰ বাবে ভাৰত আৰু ম্যানমাৰৰ মাজত মুক্ত চলাচল ব্যৱস্থা (এফ এম আৰ) বাতিল কৰাৰ সিদ্ধান্ত কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ
এয়া প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীৰ আমাৰ সীমা সুৰক্ষিত কৰাৰ সংকল্প - কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহ
বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে বৰ্তমানে ইয়াক বাতিল কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়াত আছে, সেয়েহে কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰালয়ে এফ এম আৰ তাৎক্ষণিকভাৱে স্থগিত ৰখাৰ পৰামৰ্শ দিছে
08 FEB 2024 1:29PM by PIB Guwahati
গৃহ মন্ত্ৰালয়ে দেশৰ আভ্যন্তৰীণ নিৰাপত্তা নিশ্চিত কৰিবলৈ আৰু ম্যানমাৰৰ সীমান্তৱৰ্তী ভাৰতৰ উত্তৰ-পূব ৰাজ্যসমূহৰ জনগাঁথনি বৰ্তাই ৰখাৰ বাবে ভাৰত আৰু ম্যানমাৰৰ মাজত মুক্ত চলাচল ব্যৱস্থা (এফ এম আৰ) বাতিল কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে 'এক্স'ত এটা পোষ্টত এই সন্দৰ্ভত কয় যে "এয়া আমাৰ সীমা সুৰক্ষিত কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীৰ সংকল্প, গৃহ মন্ত্ৰালয়ে সিদ্ধান্ত লৈছে যে দেশৰ আভ্যন্তৰীণ নিৰাপত্তা নিশ্চিত কৰিবলৈ আৰু ভাৰতৰ উত্তৰ-পূব ৰাজ্যসমূহৰ জনগাঁথনি বৰ্তাই ৰখাৰ বাবে ভাৰত আৰু ম্যানমাৰৰ মাজত মুক্ত চলাচল ব্যৱস্থা (এফ এম আৰ) বাতিল কৰিব লাগে। যিহেতু বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে বৰ্তমান ইয়াক বাতিল কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়া চলাই আছে, সেয়েহে কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰালয়ে এফ এম আৰ তাৎক্ষণিকভাৱে স্থগিত ৰখাৰ পৰামৰ্শ দিছে।"

Ministry of Home Affairs
MHA decides to scrap Free Movement Regime (FMR) between India and Myanmar to ensure the internal security of the country and maintain the demographic structure of India’s North Eastern States bordering Myanmar
It is Prime Minister Shri Narendra Modi Ji's resolve to secure our borders - Union Home Minister Shri Amit Shah
Since the Ministry of External Affairs is currently in the process of scrapping it, MHA has recommended the immediate suspension of the FMR
08 FEB 2024 1:29PM by PIB Delhi
Ministry of Home Affairs (MHA) has decided to scrap the Free Movement Regime (FMR) between India and Myanmar to ensure the internal security of the country and to maintain the demographic structure of India’s North Eastern States bordering Myanmar.
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah in his post on ‘X’said that “It is Prime Minister Shri Narendra Modi Ji's resolve to secure our borders, the Ministry of Home Affairs (MHA) has decided that the Free Movement Regime (FMR) between India and Myanmar be scrapped to ensure the internal security of the country and to maintain the demographic structure of India’s North Eastern States bordering Myanmar. Since the Ministry of External Affairs is currently in the process of scrapping it, MHA has recommended the immediate suspension of the FMR.”