ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜାନୁଆରୀ ୨୩ ରେ ଲାଲ୍ କିଲ୍ଲାରେ ପରାକ୍ରମ ଦିବସ ପାଳନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗଦେବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ନେତାଜୀ ସୁଭାଷ ଚନ୍ଦ୍ର ବୋଷ ଏବଂ ଆଜାଦ ହିନ୍ଦ ଫୌଜଙ୍କ ପରମ୍ପରାକୁ ମନେ ପକାଇବ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତ ପର୍ବକୁ ଉଦଘାଟନ କରିବେ ଯାହା ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ଟେବୁଲ ଏବଂ ସାଂସ୍କୃତିକ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ସହିତ ଦେଶର ସମୃଦ୍ଧ ବିବିଧତାକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରିବ
22 JAN 2024 5:31PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜାନୁଆରୀ ୨୩ ତାରିଖ ସନ୍ଧ୍ୟା ସାଢେ ୬ ଟାରେ ଲାଲକିଲ୍ଲାଠାରେ ପରାକ୍ରମ ଦିବସ ସମାରୋହରେ ଯୋଗଦେବେ ।
ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ବିଶିଷ୍ଟ ବ୍ୟକ୍ତିବିଶେଷଙ୍କ ଅବଦାନକୁ ସମ୍ମାନ ଦେବା ପାଇଁ ପଦକ୍ଷେପ ନେବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସ୍ବପ୍ନ ଅନୁଯାୟୀ ୨୦୨୧ରେ ନେତାଜୀ ସୁଭାଷ ଚନ୍ଦ୍ର ବୋଷଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀକୁ ପରାକ୍ରମ ଦିବସ ଭାବେ ପାଳନ କରାଯାଉଥିଲା। ଚଳିତବର୍ଷ ଲାଲକିଲ୍ଲାଠାରେ ଆୟୋଜିତ ହେବାକୁ ଥିବା ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଐତିହାସିକ ପ୍ରତିଫଳନ ଏବଂ ଜୀବନ୍ତ ସାଂସ୍କୃତିକ ଅଭିବ୍ୟକ୍ତିକୁ ଏକତ୍ରିତ କରି ଏକ ବହୁମୁଖୀ ଉତ୍ସବ ହେବ। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ନେତାଜୀ ସୁଭାଷ ଚନ୍ଦ୍ର ବୋଷ ଏବଂ ଆଜାଦ ହିନ୍ଦ ଫୌଜର ଗଭୀର ପରମ୍ପରାକୁ ଅନୁଧ୍ୟାନ କରିବ। ନେତାଜୀ ଏବଂ ଆଜାଦ ହିନ୍ଦ ଫୌଜଙ୍କ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଯାତ୍ରାକୁ ବର୍ଣ୍ଣନା କରୁଥିବା ବିରଳ ଫଟୋ ଏବଂ ଦସ୍ତାବିଜ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ଅଭିଲେଖାଗାର ପ୍ରଦର୍ଶନ ମାଧ୍ୟମରେ ପର୍ଯ୍ୟଟକମାନେ ଏକ ଆକର୍ଷଣୀୟ ଅନୁଭୂତି ସହିତ ଜଡ଼ିତ ହେବାର ସୁଯୋଗ ପାଇବେ । ଜାନୁଆରି ୩୧ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହି ଉତ୍ସବ ଚାଲିବ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜାନୁଆରୀ ୨୩ରୁ ୩୧ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆୟୋଜିତ ହେବାକୁ ଥିବା ଭାରତ ପର୍ବର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ । ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ଟାବେଲକ୍ସ ଏବଂ ସାଂସ୍କୃତିକ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ସହିତ ଦେଶର ସମୃଦ୍ଧ ବିବିଧତାକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରିବ, ଯେଉଁଥିରେ ୨୬ଟି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ବିଭାଗର ପ୍ରୟାସ, ନାଗରିକ କେନ୍ଦ୍ରୀତ ପଦକ୍ଷେପ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରାଯିବ, ସ୍ଥାନୀୟ, ବିଭିନ୍ନ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଆକର୍ଷଣ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ବ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ। ଏହା ଲାଲକିଲ୍ଲା ସମ୍ମୁଖରେ ରାମଲୀଳା ମୈଦାନ ଏବଂ ମାଧବ ଦାସ ପାର୍କରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ।

Prime Minister's Office
PM to participate in programme marking Parakram Diwas at Red Fort on 23rd January
Programme will commemorate the legacy of Netaji Subhas Chandra Bose and the Azad Hind Fauj
PM to also inaugurate Bharat Parv which will showcase the country’s rich diversity with Republic Day Tableaux and cultural exhibits
22 JAN 2024 5:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in Parakram Diwas celebrations at Red Fort on 23rd January at 6:30 PM.
In line with the vision of the Prime Minister to take steps to duly honour the contribution of luminaries who played a significant role in the freedom struggle, the birth anniversary of Netaji Subhas Chandra Bose was started being celebrated as Parakram Diwas in 2021. The programme being held this year at Red Fort will be a multifaceted celebration seamlessly weaving together historical reflections and vibrant cultural expressions. The activities will delve into the profound legacy of Netaji Subhas Chandra Bose and the Azad Hind Fauj. Visitors will get an opportunity to engage with an immersive experience through exhibitions of archives, showcasing rare photographs and documents that chronicle the remarkable journey of Netaji and the Azad Hind Fauj. These celebrations will continue till 31st January.
During the programme, Prime Minister will also launch Bharat Parv, which will be held from 23rd to 31st January. It will showcase the country’s rich diversity with Republic Day Tableaux and cultural exhibits, featuring efforts of 26 Ministries and Departments, highlighting citizen centric initiatives, vocal for local, diverse tourist attractions, among others. It will take place in the Ram Leela Maidan and Madhav Das Park in front of Red Fort.