Prime Minister's Office
PM to participate in programme marking Parakram Diwas at Red Fort on 23rd January
Programme will commemorate the legacy of Netaji Subhas Chandra Bose and the Azad Hind Fauj
PM to also inaugurate Bharat Parv which will showcase the country’s rich diversity with Republic Day Tableaux and cultural exhibits
22 JAN 2024 5:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in Parakram Diwas celebrations at Red Fort on 23rd January at 6:30 PM.
In line with the vision of the Prime Minister to take steps to duly honour the contribution of luminaries who played a significant role in the freedom struggle, the birth anniversary of Netaji Subhas Chandra Bose was started being celebrated as Parakram Diwas in 2021. The programme being held this year at Red Fort will be a multifaceted celebration seamlessly weaving together historical reflections and vibrant cultural expressions. The activities will delve into the profound legacy of Netaji Subhas Chandra Bose and the Azad Hind Fauj. Visitors will get an opportunity to engage with an immersive experience through exhibitions of archives, showcasing rare photographs and documents that chronicle the remarkable journey of Netaji and the Azad Hind Fauj. These celebrations will continue till 31st January.
During the programme, Prime Minister will also launch Bharat Parv, which will be held from 23rd to 31st January. It will showcase the country’s rich diversity with Republic Day Tableaux and cultural exhibits, featuring efforts of 26 Ministries and Departments, highlighting citizen centric initiatives, vocal for local, diverse tourist attractions, among others. It will take place in the Ram Leela Maidan and Madhav Das Park in front of Red Fort.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী জনুৱারি ২৩ দা লাল কিলাদা পারাক্রম দিবস থৌরম শরুক য়াগনি
থৌরম অসিদা নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোস অমসুং অজাদ হিন্দ ফৌজ ইকায়খুম্নবা উৎকনি
লৈবাক অসিগী ইনাকখুল্লবা খেন্নবশিং লোয়ননা রিপব্লিক দে তেব্লো অমসুং নাৎকী থৌরমশিংগী ভারত পর্বশু প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোক্কনি
22 JAN 2024 5:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জনুৱারি ২৩ গী নুংথিল পুং ৬:৩০ তাবদা লাল কিলাদা পারাক্রম দিবস থৌরম শরুক য়াগনি।
নিংতম ইহৌদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌখিবা শক্নাইরবা মীওইশিং ইকায়খুম্নবা উৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা পায়খৎলকপা থবকশিংগী শরুক অমা ওইনা, নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী মপোক নুমিৎ অসি ২০২১দগী হৌনা পারাক্রম দিবস হায়না থৌরম পাংথোকপা হৌরকখিবনি। চহি অসিগী ওইনা লাল কিলাদা পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসি পুৱারিগী থৌদোকশিংগী মমিশিং অমসুং নাৎকী ফজরবা শক্তমশিংগী অপুনবা অমা উবা ফংগনি। থৌরমশিংদা নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোস অমসুং অজাদ হিন্দ ফৌজগী অকুপ্পশিং উৎকনি। অয়েংবশিংনা আর্কাইবশিং, অতাংবা ফোতোশিং অমসুং চে-চাংশিংগী খুৎথাংদা নেতাজি অমসুং অজাদ হিন্দ ফৌজগী শিংথানিঙাই ওইরবা খোঙচৎ মশক খঙনবা খুদোংচাবা অমা ফংলগনি। থৌরমশিং অসি জনুৱারি ৩১ ফাওবা পাংথোক্কনি।
থৌরম মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারি ২৩ দগী জনুৱারি ৩১ ফাওবা পাংথোক্কদবা ভারত পর্ব হৌদোক্কনি। মসিদা মিনিস্ত্রি অমসুং দিপার্তমেন্ত ২৬ গী রিপব্লিক দে তেব্লো অমসুং নাৎকী থৌরমশিং, মীয়ামগী য়াইফনবা পায়খৎলিবা থবকশিং, ভোকেল ফোর লোকেল, লমকোয়বশিংনা পাম্বা মখল কয়া উৎকনি। থৌরম অসি লাল কিলা মমাঙদা লৈবা রাম লিলা মৈদান অমসুং মাধব দাস পার্কতা পাংথোক্কনি।