যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১২ জানুৱাৰীত মহাৰাষ্ট্ৰৰ নাছিকত ২৭ সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ মহোৎসৱ উদ্বোধন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ দিৱসত এক লাখ যুৱ অংশগ্ৰহণকাৰীক সম্বোধন কৰিবঃ শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰ
স্বেচ্ছাসেৱকসকলে চৰকাৰী আঁচনিৰ বিষয়ে তথ্য প্ৰচাৰ কৰিব
11 JAN 2024 8:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১২ জানুৱাৰীত মহাৰাষ্ট্ৰৰ নাছিকত ২৭ সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ মহোৎসৱ উদ্বোধন কৰিব আৰু দেশৰ যুৱপ্ৰজন্মক সম্বোধন কৰিব।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰে কয় যে স্বামী বিবেকানন্দজীৰ ১৬১ তম বাৰ্ষিকী উপলক্ষে মহাৰাষ্ট্ৰৰ নাছিকত ২৭ সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ মহোৎসৱ উদযাপন কৰা হৈছে। ১২ জানুৱাৰী ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ দিৱস হিচাপে পালন কৰা হয়।
তেওঁ লগতে কয় যে দেশৰ সকলো ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ হাজাৰ হাজাৰ যুৱক-যুৱতী ইয়াত কুম্ভ চহৰত সমবেত হৈছে।
তেওঁ লগতে জনায় যে মহাৰাষ্ট্ৰৰ মুখ্যমন্ত্ৰীৰ উপস্থিতিত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কাইলৈ ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ মহোৎসৱ উদ্বোধন কৰিব। তেওঁ লগতে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে প্ৰায় এক লাখ যুৱ অংশগ্ৰহণকাৰীক সম্বোধন কৰিব। তেওঁ লগতে কয় যে এই অনুষ্ঠানত দেশৰ যুৱ শক্তি প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব আৰু ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত ভাৰতক বিকশিত কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি গ্ৰহণ কৰিব, যিটো ভাৰতীয় স্বাধীনতাৰ ১০০ তম বছৰ।
এই বছৰ, একাধিক চৰকাৰী বিভাগৰ সহযোগত সমগ্ৰ ভাৰতত যুৱ পৰিক্ৰমা বিভাগৰ সকলো ক্ষেত্ৰ সংগঠনে ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ দিৱস উদযাপন কৰিব। এনএছএছ গোট, এনৱাইকেএছ আৰু বহুতো শিক্ষানুষ্ঠানৰ সমৰ্থনত সমগ্ৰ দেশতে ‘মাই ভাৰত’ স্বেচ্ছাসেৱকসকলে ভাৰতৰ বাবে স্বেচ্ছাসেৱী হোৱাৰ বাবে কাৰ্যকলাপ সম্পাদন কৰাৰ বাবে তেওঁলোকৰ শক্তিৰ সমন্বয় কৰিব। যুৱ ক্লাববোৰেও তেওঁলোকৰ উজ্জীৱিত শক্তিৰে উদযাপন কৰিব, যি এক সামগ্ৰিক পৰিৱেশ নিশ্চিত কৰিব। এই অভিযানত ৮৮,০০০ তকৈও অধিক স্বেচ্ছাসেৱকে অংশগ্ৰহণ কৰিব।
এই অনুষ্ঠানবোৰৰ বাবে স্বেচ্ছাসেৱকসকল মাই ভাৰত ডিজিটেল প্লেটফৰ্মৰ (https://mybharat.gov.in) জৰিয়তে পঞ্জীয়ন কৰা হৈছে। ১২ জানুৱাৰীত দেশৰ মুখ্য চহৰ আৰু ৭৫০ খন জিলাৰ মুখ্য কাৰ্যালয়ত পথ সুৰক্ষা সজাগতা অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত কৰা হ’ব। প্ৰশিক্ষিত পথ সুৰক্ষা স্বেচ্ছাসেৱকসকলক কেন্দ্ৰীয়/ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী, স্থানীয় সাংসদ বা বিধায়কসকলে ফ্লেগ অফ কৰিব, যি এক তীব্ৰ অভিযানৰ জৰিয়তে কাইলৈ এক সুৰক্ষিত নিৰ্মাণৰ প্ৰতিশ্ৰুতি চিহ্নিত কৰিব। এই স্বেচ্ছাসেৱকসকলক ট্ৰেফিক চেক পইণ্টত যান-বাহন চম্ভালিবলৈ আৰু পথ সুৰক্ষা সজাগতা কাৰ্যকলাপ পৰিচালনা কৰাত সহায় কৰিবলৈ নিয়োজিত কৰা হ’ব।
স্বেচ্ছাসেৱকসকলে শিশুসকলৰ বাবে কাহিনী কোৱাৰ বাবে অংগনৱাড়ী কেন্দ্ৰসমূহ পৰিদৰ্শন কৰিব আৰু চৰকাৰী আঁচনিসমূহৰ বিষয়ে তথ্য প্ৰচাৰ কৰিব।
২০২৪ চনৰ ১২ জানুৱাৰীত স্বামী বিবেকানন্দৰ জন্ম জয়ন্তী, আৰু ইয়াক ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ দিৱস হিচাপে পালন কৰা হয়। দেশৰ যুৱ জনগাঁথনিৰ প্ৰতিটো কোণক জড়িত আৰু শক্তিশালী কৰাৰ বাবে এক অনন্য আৰু বিস্তৃত দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে যুৱ পৰিক্ৰমা বিভাগে ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ দিৱসৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাই আছে।
ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ দিৱস ২০২৪-ত দেশৰ ৭৬৩ খন জিলাত জিলা পৰ্যায়ৰ বৃহৎ কাৰ্যসূচী স্বামী বিবেকানন্দক শ্ৰদ্ধাৰে পুষ্পাঞ্জলিৰে আৰম্ভ হ'ব।
এই কাৰ্যসূচীৰ শেষত যুৱ উৎসৱৰ বিজয়ীসকলৰ লগতে আয়োজক প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ দল/ব্যক্তিসকলৰ অংশগ্ৰহণেৰে জিলাখনৰ বিবিধ সাংস্কৃতিক ঐতিহ্য আৰু যুৱপ্ৰজন্মৰ প্ৰতিভা প্ৰদৰ্শন কৰা এক সাংস্কৃতিক কাৰ্যসূচীও উপস্থাপন কৰা হ'ব।
অংশীদাৰ মন্ত্ৰালয় আৰু তেওঁলোকৰ জিলা পৰ্যায়ৰ কাৰ্যালয়সমূহে ১২ জানুৱাৰী ২০২৪ তাৰিখে যান-বাহন সজাগতা, পুষ্টি আৰু আহাৰ, কেভিআইচি ষ্টাৰ্টআপৰ সামগ্ৰী, পিএমইজিপি হিতাধিকাৰী আদিৰ ওপৰত গুৰুত্ব দি অনুষ্ঠানস্থলীত বৃহৎ কাৰ্যসূচীৰ সৈতে বিভিন্ন প্ৰদৰ্শনী/ কাৰ্যকলাপ/ নামভৰ্তি/ সজাগতা অভিযানৰ সৈতে ষ্টল স্থাপন কৰিব। ওপৰোক্ত সকলো বোৰ অনুষ্ঠান ডিজিটেল মাই ভাৰত প্লেটফৰ্মত জিলা পৰ্যায়ত সৃষ্টি কৰা হৈছে যাতে যুৱ প্ৰসাৰ উন্নত হয়। এনে অনুষ্ঠানে নিশ্চিত কৰে যে প্ৰতিখন জিলাৰ অনন্য চৰিত্ৰ আৰু যুৱ আকাংক্ষা বাহিৰৰ কাৰ্যকলাপত প্ৰতিফলিত হয়।
সমগ্ৰ ভাৰতৰ যুৱসকলে তেওঁলোকৰ নিকটতম কাৰ্যকলাপত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আগ্ৰহ দেখুৱাব পাৰে। তেওঁলোকে মাই ভাৰত প্লেটফৰ্মত তেওঁলোকৰ অংশগ্ৰহণৰ ফটো আৰু মিডিয়াও আপলোড কৰিব পাৰে।

Ministry of Youth Affairs and Sports
PM to inaugurate 27th National Youth Festival at Nashik, Maharashtra on 12th January
Prime Minister will address one lakh Youth participants on National Youth Day : Shri Anurag Singh Thakur
Volunteers to conduct information dissemination about Government schemes
11 JAN 2024 8:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 27th National Youth Festival at Nashik, Maharashtra on 12th January and will address the youth of the nation.
Union Minister Shri Anurag Singh Thakur said that on the occasion of 161st anniversary of Swami Vivekanand Ji 27th National Youth Festival is being celebrated in Nashik, Maharashtra. 12th January is celebrated as National Youth Day.
He further added that thousands of Youth from all the States and Union territories of the country have gathered here in the City of Kumbh.
He also informed that the National Youth Festival will be inaugurated tomorrow by Prime Minister Shri Narendra Modi in the presence of Chief Minister of Maharashtra . He further said that Prime Shri Narendra Modi will address around one lakh Youth participants. He added that the event will showcase the Youth power of the country and Youth of the country will take a vow to make India developed by the year 2047, which will be the 100th year of Indian independence.
This year, National Youth Day will be celebrated by all field organisations of the Department of Youth Affairs in districts pan-India in collaboration with multiple Government departments. ‘MY Bharat’ volunteers throughout the country, with support from NSS units, NYKS and many educational institutions will coordinate their energies to carry out activities to volunteer for India. Youth Clubs will also bring their vibrant energy to the celebration, ensuring a truly inclusive atmosphere. More than 88,000 volunteers will participate in the campaign.
Volunteers are registered for these events through MY Bharat digital platform (https://mybharat.gov.in). Road safety awareness events will be conducted at major cities and 750 districts headquarters of the country on 12th January. Trained Road Safety volunteers will be flagged off by Central/State Ministers, local MPs or MLAs, marking a commitment to building a safer tomorrow through an intensive campaign. These volunteers will be deployed to assist in handling traffic in traffic choke points and also conduct road safety awareness activities.
Volunteers will also be visiting Anganwadi centres for story telling sessions for children and will be conducting information dissemination about Government schemes.
12th of January 2024 marks the birth anniversary of Swami Vivekananda, and is celebrated as National Youth Day. The Department of Youth Affairs is gearing up for National Youth Day, with a unique and expansive approach designed to engage and empower every corner of the country's young demographic.
Across 763 districts of the country, a district level mega program on National Youth Day 2024 will begin with a reverent floral tribute to Swami Vivekananda.
A cultural program showcasing the diverse cultural heritage of the district and talents of the youth with the participation of winners of Yuva Utsav as well as teams/individuals from the host institutions shall also be presented at the end of the program.
The partner Ministries and their district level offices will set-up stalls with various exhibitions/ activities/ enrolment/ awareness drives on 12th January 2024 alongside the mega program at the venue focusing on Traffic Awareness, Nutrition & Diet, Products of KVIC startups, PMEGP beneficiaries etc. All the above events are being created at district level on the digital MY Bharat platform so as to improve youth outreach. Such event generation ensures that each district's unique character and youth aspirations are reflected in the outdoor activities.
Youth across India can indicate interest in participating in activities nearest to them. They can also upload photos and media of their participation on the MY Bharat platform.