ঙাকশেল মন্ত্রালয়
অহানবা ওইনা NCC রিপব্লিক দে কেম্প 2024 দা অৱাং নোংপোক্তগী নুপীমচা ঙাক্তগী ওইবা বেন্দ অমা শরুক য়াগনি
03 JAN 2024 5:05PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক্তগী নুপীমচা 45গী ওইবা বেন্দ অমা অহানবা ওইনা নেস্নেল কেদেৎ কোর্পস (NCC) রিপব্লিক দে কেম্প 2024 দা শরুক য়াগদৌরি। চহি 13-15গী মনুংদা লৈবা নুপীমচাশিং অসিনা অৱাং নোংপোক্কী ইনাক খুল্লবা কলচরেল হেরিতেজ রিপ্রজেন্ত তৌরি অমসুং লৈবাক্কী কাচিন কোয়া শিনবা থুংবদা NCC না য়ৌশিনবা অদু উৎলি।
জনুৱারী 03, 2024 দা দেল্লী কেন্তদা পাংথোকপা প্রেস কনফরেন্স অমদা ৱা ঙাংলদুনা DG NCC লেফতনেন্ত জেনরেল গুরবির্পাল সিংহনা খংহনখি মদুদি লৈবাক পুম্বদগী নুপীমচা 907গী খ্বাইদগী ৱাংনা শরুক য়াবা য়াওনা অপুনবা কেদেৎ 2,274 না থা অমা চুপ্না পাংথোক্কদবা কেম্পদা শরুক য়ারি। কেদেৎশিং অসিদা জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমদি লদাখতগী 122 গা লোয়ননা অৱাং নোংপোক্তগী 177সু য়াওরি। মসিগী মথক্তা, য়ুথ একচেঞ্জ প্রোগ্রাম (YEP)গী মখাদা মরূপ ওইবা লৈবাক 25দগী কেদেৎশিং অমসুং ওফিসরশিংসু শরুক য়াগনি।
DG NCC না হায়খি মদুদি রিপব্লিক দে কেম্পগী পান্দমদি লৈবাক্কী ইনাক খুল্লবা ত্রেদিসনশিং এক্সপোজ তৌহনবা অমসুং কেদেৎশিংগী ভেল্যু সিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহনবনি। কেম্প অসিনা কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রামগী থোংদা নেস্নেল ইন্তেগ্রেসন প্রমোৎ তৌগনি অমসুং দাইবর্সিতীদা য়ুনিতী মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। কেম্প অসিদা উপ-রাস্ত্রপতি, রক্ষা মন্ত্রী, রক্ষা রাজ্য মন্ত্রী, চিফ ওফ দিফেন্স স্তাফ অমসুং সর্বিস চিফ অহুম য়াওনা শক্নাইরবা কয়া লেংলক্কনি।
লেফতনেন্ত জেনরেল গুরবির্পাল সিংহনা 2023দা NCCনা পায়খৎখিবা মরুওইবা এক্তিবিতীশিংগী মতাংদা পাউদমখি। মহাক্না হায়খি মদুদি এক ভারত শ্রেস্থ ভারত কেম্প 39 পাংথোকখি মদুগী মনুংদা ভাইব্রেন্ত ভিলেজ এরিয়া কেম্প অনি, DRDO কেম্প অহুম অমসুং এরোস্পেস কেম্প অমা য়াওরি। মেগাসাইক্লোথোন, নারি বন্ধন রন, স্পোর্তিং ইভেন্তশিংদা এক্সেপ্সনেল পর্ফোমেন্স, মাউন্তেনীরিং এক্সপেদিসনশিং অমসুং G20 থৌরমশিংদা শরুক য়াবনা অতোপ্পা অসিগুম্বা এচিবমেন্তশিংনি।
DG NCCনা হায়খি মদুদি নহাশিংগী হোংলক্লিবা এস্পিরেসনশিং একোমোদেত তৌনবা কেদেৎশিংগী ত্রেনিং ফিলোসোফী রিফাইন তৌরে। মহাক্না হায়খি, “হৌজিক মপুং ওইনা পর্সোনেলিতী দেবেলপমেন্ত, লীদরশিপকী মগুন হেনগৎহনবা অমসুং কেদেৎশিংগী সোফত স্কিলশিং ফগৎহন্দুনা মখোয়বু মখোয়গী তুংগী মথৌতাবশিংগীদমক থৌরাং তৌবদা মীৎয়েং থম্লি। ৱাখল্লোনদি মখোয়বু হেন্না ফবা সিতিজনদা ত্রান্সফোর্ম তৌবা অমসুং মখোয়দা নেসন ফর্সতকী স্পিরিৎ পোকহনবনি।”

Ministry of Defence
In a first, an all-girl band from the North East to take part in NCC Republic Day Camp 2024
03 JAN 2024 5:05PM by PIB Delhi
A band, comprising 45 girls from the North East, is participating in the National Cadet Corps (NCC) Republic Day Camp 2024 for the first time. The girls are in the age group of 13-15, representing the rich cultural heritage of the North East and showcase the reach of the NCC to every nook and corner of the country.
Addressing a press conference at Delhi Cantt. on January 03, 2024, DG NCC Lt Gen Gurbirpal Singh informed that a total of 2,274 cadets, including the highest participation of 907 girls, from across the country are taking part in the month-long camp. The cadets also include 122 from Jammu & Kashmir and Ladakh as well as 177 from the North East. In addition, cadets and officers from 25 friendly countries under the Youth Exchange Programme (YEP) will participate.
The DG NCC underlined that the aim of the Republic Day Camp is to provide exposure to the rich traditions of the nation and strengthen the value system of the cadets. The camp will promote national integration and strengthen unity in diversity through cultural exchange programmes. The camp will be visited by a number of dignitaries including Vice President, Raksha Mantri, Raksha Rajya Mantri, Chief of Defence Staff and the three Service Chiefs.
Lt Gen Gurbirpal Singh enumerated the major activities carried out by the NCC in 2023. He stated that 39 Ek Bharat Shreshtha Bharat camps were organised, including two Vibrant Village area camps, three DRDO camps and one Aerospace camp. Megacyclothon, Nari Vandhan Run, exceptional performance in sporting events, mountaineering expeditions and the presence in G20 events were other such achievements.
The DG NCC stressed that the training philosophy of the cadets has been refined to accommodate the changing aspirations of the youth. “The focus is on personality development, inculcating leadership traits and improving the soft skills of cadets to equip them for their future requirements. The idea is to transform them into better citizens and inculcate the spirit of Nation first,” he said.