প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
প্ৰথমবাৰৰ বাবে উত্তৰ-পূবৰ ছোৱালীৰ এটা সম্পূৰ্ণ দল ৰাষ্ট্ৰীয় কেডেট কৰ্পছৰ গণৰাজ্য দিৱস শিবিৰ ২০২৪ ত যোগদান কৰিছে
03 JAN 2024 5:05PM by PIB Guwahati
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৪৫ গৰাকী ছোৱালীক লৈ গঠিত এটা বেণ্ডে প্ৰথমবাৰৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় কেডেট কৰ্পছ (এনচিচি) গণতন্ত্ৰ দিৱস শিবিৰ ২০২৪ত অংশগ্ৰহণ কৰিছে। ছোৱালীবোৰৰ বয়স ১৩-১৫ বছৰ, যি উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ সমৃদ্ধ সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যক প্ৰতিনিধিত্ব কৰে আৰু দেশৰ প্ৰতিটো কোণত এনচিচিৰ প্ৰসাৰ প্ৰদৰ্শন কৰে।
২০২৪ চনৰ ০৩ জানুৱাৰীত দিল্লী কেণ্টত এখন সংবাদমেল সম্বোধন কৰি এনচিচিৰ ডিজি লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল গুৰবীৰপাল সিঙে জনায় যে সমগ্ৰ দেশৰ পৰা সৰ্বাধিক ৯০৭ গৰাকী ছোৱালীৰ অংশগ্ৰহণকে ধৰি মুঠ ২,২৭৪ জন কেডেটে মাহজোৰা শিবিৰত অংশগ্ৰহণ কৰিছে। কেডেটসকলৰ ভিতৰত জম্মু আৰু কাশ্মীৰ আৰু লাডাখৰ ১২২ জনৰ লগতে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ১৭৭ জনও অন্তৰ্ভুক্ত আছে। ইয়াৰ উপৰিও, যুৱ বিনিময় কাৰ্যসূচীৰ (ইইপি) অধীনত ২৫ খন বন্ধুত্বপূৰ্ণ দেশৰ কেডেট আৰু বিষয়াসকলে অংশগ্ৰহণ কৰিব।
ডিজি এনচিচিয়ে উল্লেখ কৰে যে গণতন্ত্ৰ দিৱস শিবিৰৰ উদ্দেশ্য হৈছে ৰাষ্ট্ৰৰ সমৃদ্ধ পৰম্পৰাৰ উন্মোচন প্ৰদান কৰা আৰু কেডেটসকলৰ মূল্য প্ৰণালী শক্তিশালী কৰা। শিবিৰটোৱে ৰাষ্ট্ৰীয় একত্ৰীকৰণৰ প্ৰচাৰ কৰিব আৰু সাংস্কৃতিক বিনিময় কাৰ্যসূচীৰ জৰিয়তে বৈচিত্ৰ্যৰ মাজত একতা শক্তিশালী কৰিব। শিবিৰটো উপ-সভাপতি, ৰক্ষা মন্ত্ৰী, ৰক্ষা ৰাজ্য মন্ত্ৰী, প্ৰতিৰক্ষা কৰ্মচাৰী প্ৰধান আৰু তিনিজন সেৱাৰ মুৰব্বীকে ধৰি কেইবাজনো বিশিষ্ট ব্যক্তিয়ে পৰিদৰ্শন কৰিব।
লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল গুৰবীৰপাল সিঙে ২০২৩ চনত এনচিচিৰ দ্বাৰা কৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰ্যকলাপৰ কথা উল্লেখ কৰিছিল। তেওঁ কয় যে ৩৯ টা এক ভাৰত শ্ৰেষ্ঠ ভাৰত শিবিৰৰ আয়োজন কৰা হৈছিল, যাৰ ভিতৰত আছে দুটা ভাইব্ৰেণ্ট ভিলেজ এলেকা শিবিৰ, তিনিটা ডিআৰডিঅ' শিবিৰ আৰু এটা এৰোস্পেচ শিবিৰ। মেগাচাইক্লথন, নাৰী বন্ধন ৰাণ, ক্ৰীড়া প্ৰতিযোগিতাত ব্যতিক্ৰমী প্ৰদৰ্শন, পৰ্বতাৰোহণ অভিযান আৰু জি-২০ ইভেণ্টত উপস্থিতি এনে ধৰণৰ অন্যান্য সাফল্য আছিল।
ডিজি এনচিচিয়ে সজোৰে কৈছিল যে যুৱসকলৰ পৰিৱৰ্তনশীল আকাংক্ষাক সামঞ্জস্য কৰিবলৈ কেডেটসকলৰ প্ৰশিক্ষণ দৰ্শন পৰিষ্কাৰ কৰা হৈছে। তেওঁ কয় "ব্যক্তিত্ব বিকাশ, নেতৃত্বৰ বৈশিষ্ট্য গঢ়ি তোলা আৰু কেডেটসকলক তেওঁলোকৰ ভৱিষ্যতৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বাবে সজ্জিত কৰাৰ বাবে কোমল দক্ষতা উন্নত কৰাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়া হৈছে। ধাৰণাটো হ'ল তেওঁলোকক উন্নত নাগৰিকলৈ ৰূপান্তৰ কৰা আৰু প্ৰথমে ৰাষ্ট্ৰৰ আত্মা গঢ়ি তোলা,"।

Ministry of Defence
In a first, an all-girl band from the North East to take part in NCC Republic Day Camp 2024
03 JAN 2024 5:05PM by PIB Delhi
A band, comprising 45 girls from the North East, is participating in the National Cadet Corps (NCC) Republic Day Camp 2024 for the first time. The girls are in the age group of 13-15, representing the rich cultural heritage of the North East and showcase the reach of the NCC to every nook and corner of the country.
Addressing a press conference at Delhi Cantt. on January 03, 2024, DG NCC Lt Gen Gurbirpal Singh informed that a total of 2,274 cadets, including the highest participation of 907 girls, from across the country are taking part in the month-long camp. The cadets also include 122 from Jammu & Kashmir and Ladakh as well as 177 from the North East. In addition, cadets and officers from 25 friendly countries under the Youth Exchange Programme (YEP) will participate.
The DG NCC underlined that the aim of the Republic Day Camp is to provide exposure to the rich traditions of the nation and strengthen the value system of the cadets. The camp will promote national integration and strengthen unity in diversity through cultural exchange programmes. The camp will be visited by a number of dignitaries including Vice President, Raksha Mantri, Raksha Rajya Mantri, Chief of Defence Staff and the three Service Chiefs.
Lt Gen Gurbirpal Singh enumerated the major activities carried out by the NCC in 2023. He stated that 39 Ek Bharat Shreshtha Bharat camps were organised, including two Vibrant Village area camps, three DRDO camps and one Aerospace camp. Megacyclothon, Nari Vandhan Run, exceptional performance in sporting events, mountaineering expeditions and the presence in G20 events were other such achievements.
The DG NCC stressed that the training philosophy of the cadets has been refined to accommodate the changing aspirations of the youth. “The focus is on personality development, inculcating leadership traits and improving the soft skills of cadets to equip them for their future requirements. The idea is to transform them into better citizens and inculcate the spirit of Nation first,” he said.