मन्त्रीमण्डल
मन्त्रीपरिषद्ले अयोध्या विमानस्थललाई अन्तर्राष्ट्रिय विमानस्थलको रूपमा मान्यता दिँदै महर्षि वाल्मिकी अन्तर्राष्ट्रिय विमानस्थलको नाम अयोध्याधाम राखेको छ
05 JAN 2024 1:17PM by PIB Gangtok
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीको अध्यक्षतामा केन्द्रीय मन्त्रीपरिषद्ले अयोध्या विमानस्थललाई अन्तर्राष्ट्रिय विमानस्थलको रूपमा घोषणा गर्ने र यसलाई महर्षि वाल्मीकि अन्तर्राष्ट्रिय विमानस्थल, अयोध्याधाम नामकरण गर्ने प्रस्तावलाई अनुमोदन गरेको छ।
अयोध्या एयरपोर्टलाई अन्तर्राष्ट्रिय स्तरमा उचाल्न अयोध्याको आर्थिक क्षमता र वैश्विक तीर्थस्थलको रूपमा यसको महत्त्वलाई साकार पार्न, विदेशी तीर्थयात्री र पर्यटकहरूका लागि ढोका खोल्नको लागि सर्वोपरि छ।
विमानस्थलको नाम, महर्षि वाल्मीकि अन्तर्राष्ट्रिय विमानस्थल, अयोध्याधाम, महर्षि वाल्मीकिलाई श्रद्धाञ्जली अर्पण गर्दछ, महाकाव्य रामायण रचना गर्ने ऋषिले विमानस्थलको पहिचानमा सांस्कृतिक स्पर्श थपेको छ।
अयोध्या, यसको गहिरो सांस्कृतिक जराको साथ रणनीतिक रूपमा एक प्रमुख आर्थिक केन्द्र र तीर्थस्थल बन्ने स्थितमा छ। अन्तर्राष्ट्रिय तीर्थयात्री र व्यवसायहरूलाई आकर्षित गर्ने एयरपोर्टको सम्भाव्यताले शहरको ऐतिहासिक महत्त्वसँग मेल खान्छ।

Cabinet
Cabinet approves Ayodhya Airport as an International Airport and naming it as “Maharishi Valmiki International Airport, Ayodhyadham”
05 JAN 2024 1:17PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved the proposal to declare Ayodhya Airport as an International Airport and naming it as “Maharishi Valmiki International Airport, Ayodhyadham”.
Elevating Ayodhya Airport to international status is paramount for realizing Ayodhya's economic potential and its significance as a global pilgrimage site, opening doors to foreign pilgrims and tourists.
The airport’s name, "Maharishi Valmiki International Airport, Ayodhyadham," pays homage to Maharishi Valmiki, the sage attributed to composing the epic Ramayana, adding a cultural touch to the airport's identity.
Ayodhya, with its deep cultural roots is strategically positioned to become a key economic hub and pilgrimage site. The airport's potential to attract international pilgrims and businesses aligns with the city's historical prominence.