মন্ত্রীমন্দল
অযোধ্যা এয়রপোর্ত ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত অমা ওইবা অমসুং মসিগী মমিং “মহর্ষি বালমিকি ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত, এযোধ্যাধাম” হায়না থোনবদা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
05 JAN 2024 1:17PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অযোধ্যা এয়রপোর্ত ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত অমা ওইনবা অমসুং মসিগী মমিং “মহর্ষি বালমিকি ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত, এযোধ্যাধাম” হায়না থোন্নবা পুখৎলকপা ৱাফম অয়াবা পীখ্রে।
অযোধ্যা এয়রপোর্ত অসি মালেমগী থাক্তা পুখৎপা অসি অযোধ্যাগী শেন-থুমগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহন্নবা তঙাইফদবনি অমসুং মসি মালেমগী লাইখুরুম্ফম অমা ওইনা, মপান লৈবাকশিংদগী লাইখুরুম্বা মীওইশিং অমসুং লমকোয়বা মীওইশিংদা থোং হাংদোক্লগনি।
এয়রপোর্তকী মমিং “মহর্ষি বালমিকি ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত, এযোধ্যাধাম” হায়না থোনবা অসিনা মহাকব্যা রামায়ন লেংখিবা মহর্ষি বালমিকিগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎপনি অমসুং মসিনা এয়রপোর্তকী মশক তাকপদা নাৎকী ওইবা মচল অমা হাপচিল্লে।
অযোধ্যাগী অচেৎপা নাৎকী য়ুম্ফম লৈদুনা শেন্মিৎলোন অমসুং লাইফমগী মরুওইবা মফম অমা ওইরক্নবা ফিবমদা লৈরে। সহর অসিগী পুৱারিগী মরুওইবা অদুগা লোয়ননা এয়রপোর্ত অসিনা মালেমগী লাইখুরুম্বা লাকপা মীওইশিং অমসুং ললোন-ইতিক্কী থবকশিংগী পুক্নিং চিংশিল্লে।

Cabinet
Cabinet approves Ayodhya Airport as an International Airport and naming it as “Maharishi Valmiki International Airport, Ayodhyadham”
05 JAN 2024 1:17PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved the proposal to declare Ayodhya Airport as an International Airport and naming it as “Maharishi Valmiki International Airport, Ayodhyadham”.
Elevating Ayodhya Airport to international status is paramount for realizing Ayodhya's economic potential and its significance as a global pilgrimage site, opening doors to foreign pilgrims and tourists.
The airport’s name, "Maharishi Valmiki International Airport, Ayodhyadham," pays homage to Maharishi Valmiki, the sage attributed to composing the epic Ramayana, adding a cultural touch to the airport's identity.
Ayodhya, with its deep cultural roots is strategically positioned to become a key economic hub and pilgrimage site. The airport's potential to attract international pilgrims and businesses aligns with the city's historical prominence.