Cabinet
Cabinet approves signing of a Memorandum of Understanding (MoU) between India and United States for International Development/India (USAID/India) for supporting Indian Railways to achieve Mission Net Zero Carbon Emission
05 JAN 2024 1:14PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, today was apprised of signing of Memorandum of Understanding between India and United States for International Development/India (USAID/India) on June 14, 2023 for supporting Indian Railways to achieve Mission Net Zero Carbon Emission by 2030.
The MoU provides a platform for Indian Railways to interact and share the latest developments and knowledge in the railway sector. The MoU facilitates utility modernization, advanced energy solutions and systems, regional energy and market integration and private sector participation and engagement, training and seminars/workshops focusing on specific technology areas like Renewable Energy, energy efficiency and other interactions for knowledge sharing.
Earlier, USAID/India had also worked with IR focused on deployment of rooftop solar across railway platforms.
The MoU signed by Indian Railways with United States Agency for International Development/India is for enabling energy self-sufficiency with the following understanding:
1. Both the Participants intend to jointly work broadly on the following key activity areas with details to be agreed separately:
1. Long-term energy planning including clean energy for Indian Railways.
2. Develop an Energy Efficiency Policy and Action Plan for Indian Railway Buildings.
3. Planning for clean energy procurement to achieve Indian Railway’s net-zero vision.
4. Technical support for addressing regulatory and implementation barriers.
5. Bid design and bid management support for system-friendly, large-scale renewable procurement.
6. Supporting Indian Railways in the promotion of e-mobility.
7. Collaboratively host event, conferences, and capacity-building programs in the mentioned identified areas.
1. Either participant may request in writing a revision, modification or amendment to all or any part of this MoU. Any revision, modification or amendment approved by the Participants will form part of the revised MoU. Such revision, modification or amendment will come into effect on such date as may be determined by the Participants.
2. This Memorandum of Understanding is effective as of the date of signing and is expected to continue for a period of five year or until the effective end of South Asia Regional Energy Partnership (SAREP) whichever period is shorter.
Impact:
The MoU has been signed to support India Railways in achieving Mission Net Zero Carbon Emission (NZCE) by 2030. This will help Indian Railways to reduce dependence on imported fuel such as Diesel, Coal etc. Deployment of Renewable Energy (RE) plants will give fillip to RE technology in the country. This will help in development of local ecosystem which subsequently gives boost to local product development.
Expenditure involved:
Technical assistance for the services under this MoU is intended to be provided by USAID under the SAREP initiative. This MoU is not an obligation of funds or a commitment of any kind, and it is non-binding. This does not involve any financial commitment from Indian Railways.

মন্ত্রীমন্দল
মিসন নেত জিরো কার্বোন ইমিসন ফংনবা ভারত রেলৱেজগী মতেং পাংনবা ইন্তরনেসনেল দিবলপমেন্ত/ইন্দিয়া(য়ুএসএদ/ইন্দিয়া)গীদমক ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ স্তেৎসকী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম ও য়ু) অমা খুৎয়েক পীনবদা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
05 JAN 2024 1:14PM by PIB Imphal
২০৩০ ফাওবগী মনুংদা মিসন নেত জিরো কার্বোন ইমিসন ফংনবা ভারত রেলৱেজগী মতেং পাংনবা ইন্তরনেসনেল দিবলপমেন্ত/ইন্দিয়া(য়ুএসএদ/ইন্দিয়া)গীদমক ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ স্তেৎসকী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম ও য়ু) অমা জুন ১৪, ২০২৩দা খুৎয়েক পীনখিবা অদু ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
রেলৱে সেক্তরদা খ্বাইদগী নৌবা অহোংবশিং অমসুং লৌশিং শরুক য়ামিন্ননবা অমসুং পীথোক-পীশিন তৌন্নবা ভারত রেলৱেগী মফম অমা এম.ও.য়ু অসিনা পীরে। অনৌবা থবকশিং পায়খৎপা, অৱাংবা থাক্কী ইনর্জি সোলুসনশিং অমসুং সিস্তেমশিং, রিজনেল ইনর্জি অমসুং মার্কেত ইন্তিগ্রেসন, প্রাইভেত সেক্তর শরুক য়াবা অমসুং শীজিন্নবা, রিনিউএবল ইনর্জি, ইনর্জি লিক্না শীজিন্নবগুম্বা হিরমশিংদা অখন্নবা তেক্নোলোজিগী ত্রেনিং অমসুং সেমিনার/ৱাকসোপ পাংথোক্নবগী খুদোংচাবশিং অমসুং অতোপ্পা লৌশিং শরুক য়ামিন্নবগী খুদোংচাবশিং এম.ও.য়ু অসিনা পীগনি।
রেলৱেজ প্লেতফোর্মশিংদা রুপতোপ সোলার থম্নবা য়ুএসএদ/ইন্দিয়ানা থবক পায়খৎলে।
ভারত রেলৱেজ অমসুং য়ুনাইতেদ স্তেৎস এজেন্সি ফোর ইন্তরনেসনেল দিবলপমেন্ত/ইন্দিয়ানা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনখিবা অসিনা মখাগী য়ানবশিং অসিদা মশা মরোমদোম ওক্নবা ইনর্জি পুথোকপা ঙমহনগনি:
1. মখাগী মরুওইবা হিরমশিংদা নাকল অনিমক্না পুন্না থবক তৌমিন্নগনি:
1. ভারত রেলৱেজগী মৈখু চেন্দবা ইনর্জি য়াওনা অশাংবা মতমগী ইনর্জিগী থৌরাং
2. ভারত রেলৱেজগী শঙলেনশিংগীদমক ইনর্জি লিক্নবা শীজিন্ননবা থৌশিল অমসুং এক্সন প্লান অমা শেমগৎপা।
3. ভারত রেলৱেজগী নেত-জিরো ইমিসন ফংনবা মৈখু থাংদবা ইনর্জি লৈনবা থৌরাং
4. চৎন-কাংলোনশিং অমসুং থবক ওইনা পাংথোকপদা লৈরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা তেক্নিকেলগী মতেং পাংবা।
5. সিস্তেমগা চুনবা, পাক-চাউনা রিনিউএবল ইনর্জি লৈনবা বিদ দিজাইন অমসুং বিদ পাংথোক্নবা মতেং পাংবা।
6. ই-মোবিলিতি য়োকখৎনবা ভারত রেলৱেজ মতেং পাংবা।
7. মশক খঙদোক্লবা হিরমশিংদা থৌরমশিং, কনফরেন্সশিং অমসুং কেপাসিতি-বিল্দিং প্রোগ্রামশিং পুন্না পাংথোকমিন্নবা।
1. লৈবাক অমনা হেক্তা এম.ও.য়ু অসিগী মপুম ওইনা নত্ত্রগা শরুক অমা হন্না ইবা, শেমদোকপা নত্ত্রগা এমেন্দমেন্ত তৌনবা হায়জবা য়াই। শেমদোকপা নত্ত্রগা এমেন্দমেন্ত তৌখিবা লৈবাক অনিনা য়ানরবা অদু শেমদোক্লবা এম.ও.য়ুগী শরুক অমা ওইগনি। অসিগুম্বা অমুক হন্না ইবা, শেমদোকপা অদু নাকল অনিনা য়ানরবা তারিখ অমদগী চৎনবা হৌগনি।
2. খুৎয়েক পীনখিবা নুমিত্তগী এম.ও.য়ু অসি চৎনগনি অমসুং মসি চহি ৫ ফাওবা চৎনগনি নত্ত্রগা সাউথ এসিয়া রিজনেল ইনর্জি পার্তনরশিপ(সারেপ) লোইদ্রি ফাওবা চৎনগনি।
কান্নবা:
২০৩০ ফাওবগী মনুংদা মিসন নেত জিরো কার্বোন ইমিসন ফংনবা ভারত রেলৱেজগী মতেং পাংনবা এম.ও.য়ু অসি খুৎয়েক পীনবনি। ভারত রেলৱেজনা মপান লৈবাকশিংদগী পুশিল্লকপা দিজল অমসুং কোয়লাগী মখা পোনবা হন্থহনবদা এম.ও.য়ু অসিনা মতেং পাংগনি। রিনিউএবল ইনর্জি প্লান্তশিং থম্বনা লৈবাক অসিদা রিনিউএবল ইনর্জি তেক্নোলোজিগী অৱাৎপা মেনখৎকনি। মসিনা লমদম অসিগী মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম ফগৎহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং লমদম অসিগী পোৎথোকশিং চাউখৎহনবদা ইনোৎ পীগনি।
চঙগদবা শেনফম :
এম.ও.য়ু অসিগী মখাদা তেক্নিকেলগী মতেং অদু সারেপকী মখাদা য়ুএসএদনা পীগনি। এম.ও.য়ু অসিদা মখল অমতগী ফন্দ পীনবগী ৱাফম য়াওদে। মসিদা ভারত রেলৱেজনা শেন পুথোকপগী ৱাফম অমতা য়াওদে।