প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বৰদিন উপলক্ষে খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মত বিনিময়
খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ৰ নেতাসকলে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জনায় আৰু দেশৰ প্ৰতি তেওঁৰ দৃষ্টিভংগীক প্ৰশংসা কৰিছে
দেশে খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ৰ অৱদানক গৌৰৱেৰে স্বীকাৰ কৰিছে: পিএম
দৰিদ্ৰতা নিৰ্মূলকৰণৰ ওপৰত পৱিত্ৰ পোপৰ বাৰ্তাই সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস আৰু সবকা প্ৰয়াসৰ মন্ত্ৰৰ সৈতে অনুৰণন ঘটায়: পিএম
আমাৰ চৰকাৰে নিশ্চিত কৰিছে যে উন্নয়নৰ সুফল সকলোৰে মাজলৈ যায় আৰু কোনো অস্পৃশ্য হৈ নাথাকে: প্ৰধানমন্ত্ৰী
25 DEC 2023 6:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি বৰদিন উপলক্ষে ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ চৰকাৰী বাসগৃহ ৭, লোক কল্যাণ মাৰ্গ, নতুন দিল্লীত খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে। বৰদিন উপলক্ষে আয়োজন কৰা উদযাপনৰ কাৰ্যসূচীতো তেওঁ ভাষণ দিয়ে। স্কুলীয়া ছাত্ৰ-ছাত্ৰীয়ে গায়ন অনুষ্ঠানো উপস্থাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীয়ে সকলোকে বিশেষকৈ খ্ৰীষ্টান সমাজলৈ বৰদিনৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰি এই বিশেষ আৰু পৱিত্ৰ অনুষ্ঠানত তেওঁৰ সৈতে যোগদান কৰাৰ বাবে উপস্থিত সকলোকে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। ভাৰতীয় সংখ্যালঘু ফাউণ্ডেচনে একেলগে বৰদিন উদযাপন কৰাৰ প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰাত তেওঁ আনন্দ প্ৰকাশ কৰি এই পদক্ষেপৰ বাবে তেওঁলোকক ধন্যবাদ জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায় আৰু তেওঁলোকৰ নেতাসকলৰ সৈতে সঘনাই হোৱা সাক্ষাৎকাৰৰ কথাও স্মৰণ কৰি দীৰ্ঘদিন ধৰি খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ৰ সৈতে তেওঁৰ ঘনিষ্ঠ আৰু অত্যন্ত আন্তৰিক সম্পৰ্কৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেইবছৰমান পূৰ্বে পৱিত্ৰ পোপৰ সৈতে হোৱা বাৰ্তালাপক অতি স্মৰণীয় মুহূৰ্ত বুলি অভিহিত কৰি পৃথিৱীখনক উন্নত স্থান হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ বাবে সামাজিক সম্প্ৰীতি, বিশ্ব ভাতৃত্ববোধ, জলবায়ু পৰিৱৰ্তন আৰু সৰ্বাংগীন উন্নয়নৰ দৰে বিষয়সমূহৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে।
বৰদিন কেৱল যীচু খ্ৰীষ্টৰ জন্ম উদযাপনৰ দিন নহয়, তেওঁৰ জীৱন, বাৰ্তা আৰু মূল্যবোধক মনত ৰখাৰ দিন বুলি আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যীচু খ্ৰীষ্ট কৰুণাৰ মূল্যবোধৰ ওপৰত জীয়াই আছিল। তেওঁ কয় যে যীচুৱে এনে এখন সৰ্বাংগীন সমাজ গঢ়ি তুলিবলৈ কাম কৰিছিল য’ত সকলোৰে বাবে ন্যায় আছে আৰু এই মূল্যবোধেই ভাৰতৰ উন্নয়ন যাত্ৰাত পথ প্ৰদৰ্শক পোহৰ হিচাপে জিলিকি আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীয়ে আমাক একত্ৰিত কৰা সামাজিক জীৱনৰ বিভিন্ন ধাৰাসমূহৰ মাজত মূল্যবোধৰ সামঞ্জস্যক আলোকপাত কৰি আনৰ সেৱাত গুৰুত্ব দিয়া পৱিত্ৰ বাইবেলৰ উদাহৰণ উল্লেখ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “সেৱাই হৈছে চূড়ান্ত ধৰ্ম। পৱিত্ৰ বাইবেলত সত্যক অতি গুৰুত্ব দিয়া হৈছে আৰু কোৱা হৈছে যে কেৱল সত্যইহে আমাক পৰিত্ৰাণৰ পথ দেখুৱাব।'' তেওঁ নিজকে মুক্ত কৰিবলৈ চূড়ান্ত সত্য জনাত গুৰুত্ব দিয়া সকলো পৱিত্ৰ উপনিষদৰ কথাও উল্লেখ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীয়ে ভাগ-বতৰা কৰা মূল্যবোধ আৰু ঐতিহ্যৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি আগবাঢ়ি যোৱাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "একবিংশ শতিকাৰ আধুনিক ভাৰতৰ বাবে সহযোগিতা, সম্প্ৰীতি আৰু সকলোৰে প্ৰচেষ্টাই ভাৰতক নতুন উচ্চতালৈ লৈ যাব।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দ্য হলি পোপৰ খ্ৰীষ্টমাছৰ এটা ভাষণৰ কথা উল্লেখ কৰে য’ত তেওঁ দৰিদ্ৰতা নিৰ্মূলৰ বাবে কাম কৰাসকলৰ বাবে আশীৰ্বাদ বিচাৰি প্ৰাৰ্থনা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে পৱিত্ৰ পোপে এই ধাৰণাত বিশ্বাস কৰে যে দৰিদ্ৰতাই ব্যক্তিৰ মৰ্যাদাক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰে। তেওঁ কয় যে দ্য হলি পোপৰ এই বিশ্বাসে সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস আৰু সবকা প্ৰয়াসৰ মন্ত্ৰ প্ৰতিফলিত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আমাৰ চৰকাৰে নিশ্চিত কৰিছে যে উন্নয়নৰ সুফল সকলোৰে মাজলৈ যায় আৰু কোনো অস্পৃশ্য হৈ নাথাকে। তেওঁ আঙুলিয়াই দিয়ে যে খ্ৰীষ্টান ধৰ্মৰ বহু লোক বিশেষকৈ দৰিদ্ৰ শ্ৰেণী চৰকাৰী আঁচনিৰ দ্বাৰা উপকৃত হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ৰ অৱদানক দেশে গৌৰৱেৰে স্বীকাৰ কৰিছে।” প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীয়ে স্বাধীনতা সংগ্ৰামত খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ৰ অৱদানৰ প্ৰশংসা কৰি বিভিন্ন বৌদ্ধিক চিন্তাবিদ আৰু নেতাক আলোকপাত কৰে। তেওঁ জোৰ দি কয় যে গান্ধীজীয়ে নিজেই কৈছিল যে অসহযোগ আন্দোলনৰ কল্পনা চেণ্ট ষ্টিফেন কলেজৰ অধ্যক্ষ সুশীল কুমাৰ ৰুদ্ৰৰ পৃষ্ঠপোষকতাত কৰা হৈছিল। তেওঁ সমাজখনক দিশ দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকাক আলোকপাত কৰি দুখীয়া আৰু বঞ্চিতসকলৰ প্ৰতি সমাজসেৱাত ইয়াৰ সক্ৰিয় অংশগ্ৰহণৰ কথা উল্লেখ কৰে। শিক্ষা আৰু স্বাস্থ্যসেৱাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰসমূহতো তেওঁৰ অৱদানৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে।
২০৪৭ চনৰ ভিতৰত ভাৰতক উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ সংকল্প আৰু সংকল্প যাত্ৰাত যুৱক-যুৱতীসকলৰ গুৰুত্বৰ কথা পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱক-যুৱতীসকলৰ শাৰীৰিক, মানসিক আৰু আৱেগিক ফিটনেছৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ৰ প্ৰতিনিধিসকলক ফিটনেছ, মিলেট, পুষ্টি আৰু ড্ৰাগছ-বিৰোধী অভিযানক জনপ্ৰিয় কৰাৰ আন্দোলনসমূহৰ বিষয়ে মানুহক সজাগ কৰিবলৈ অনুৰোধ জনায়।
বৰদিনৰ দিনা উপহাৰ দিয়াৰ পৰম্পৰাৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আগন্তুক প্ৰজন্মক এখন উন্নত পৃথিৱী উপহাৰ দিয়াৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। “স্থিৰতা হৈছে সময়ৰ প্ৰয়োজনীয়তা”, সুস্থিৰ জীৱনশৈলী জীয়াই থকাটো ভাৰতৰ নেতৃত্বত চলি থকা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় আন্দোলন মিছন লাইফৰ কেন্দ্ৰীয় বাৰ্তা বুলি আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয়। তেওঁ পুনৰ কয় যে এই অভিযানে মানুহক গ্ৰহ সমৰ্থক জীৱনশৈলী গ্ৰহণ কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰে। তেওঁ পুনৰ ব্যৱহাৰ আৰু পুনঃব্যৱহাৰ, জৈৱ-বিঘ্নিত সামগ্ৰী ব্যৱহাৰ, গোটা শস্য গ্ৰহণ আৰু নূন্যতম কাৰ্বন নিৰ্গমন থকা সামগ্ৰী ক্ৰয় কৰাৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে সমাজ সচেতন খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ে এই অভিযানত মুখ্য ভূমিকা ল’ব পাৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভোকেল ফৰ লোকেল অৰ্থাৎ স্থানীয় সামগ্ৰী ক্ৰয় কৰাত গুৰুত্ব দিয়াৰ বিষয়েও আলোচনা কৰে। তেওঁ কয়, "যেতিয়া আমি স্থানীয় সামগ্ৰীৰ প্ৰচাৰ কৰোঁ, যেতিয়া আমি ভাৰতত নিৰ্মিত সামগ্ৰীৰ এম্বেছাদৰ হওঁ, তেতিয়া ই দেশৰ সেৱাৰ এক প্ৰকাৰ। মই খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ক স্থানীয় সামগ্ৰীৰ বাবে অধিক কণ্ঠস্বৰ হ’বলৈও আহ্বান জনাম।”
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কামনা কৰে যে উৎসৱৰ বতৰটোৱে দেশক একত্ৰিত কৰি প্ৰতিজন নাগৰিকক একত্ৰিত কৰে। ভাষণৰ সামৰণিত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "বৈচিত্ৰ্যৰ ক্ষেত্ৰতো আমাক একত্ৰিত কৰি ৰখা বন্ধন এই উৎসৱে মজবুত কৰক। বৰদিনৰ এই অনুষ্ঠানটোৱে আমাৰ গোটেই জীৱন সুখেৰে ভৰাই তোলক। আগন্তুক বছৰটোৱে আমাৰ সকলোৰে বাবে সমৃদ্ধি, সুখ আৰু শান্তি কঢ়িয়াই আনক।"
এই আলোচনাত দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ পৰা খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ৰ বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলে অংশগ্ৰহণ কৰে। ভাৰতীয় ৰোমান কেথলিক চাৰ্চৰ কাৰ্ডিনেল তথা বোম্বেৰ আৰ্চবিশ্বপ কাৰ্ডিনেল অছৱাল্ড গ্ৰেচিয়াছে এই উপলক্ষে পোপৰ কাউন্সিল অৱ কাৰ্ডিনেল এডভাইজাৰৰ সদস্য হিচাপেও কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰি অহাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। তেখেতে লগতে কয় যে এই দিনটো প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী অটল বিহাৰী বাজপেয়ীৰ জন্ম বাৰ্ষিকী, আৰু আনৰ উন্নয়ন আৰু প্ৰগতিৰ বাবে কাম কৰাৰ বিষয়ে যীচু খ্ৰীষ্টৰ শিক্ষাৰ সৈতে উপমা দাঙি ধৰি সুশাসনৰ প্ৰতি থকা তেওঁৰ আবেগৰ বিষয়েও কয়। কাৰ্ডিনেল অছৱাল্ড গ্ৰেচিয়াছে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক দেশ, খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায় আৰু বিশ্বৰ প্ৰতি কৰা প্ৰচেষ্টাৰ বাবে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰখ্যাত ক্ৰীড়া ব্যক্তিত্ব অঞ্জু ববি জৰ্জে তেওঁৰ দীৰ্ঘদিনীয়া ক্ৰীড়া কেৰিয়াৰত ক্ৰীড়াই যি পৰিৱৰ্তন দেখিছে তাৰ ওপৰত চিন্তা-চৰ্চা কৰে। তেওঁ নিজৰ সময়ৰ লেহেমীয়া সঁহাৰি আৰু আজিৰ খেলুৱৈসকলৰ কৃতিত্বক দেশ আৰু নেতৃত্বই কেনেদৰে উদযাপন কৰে, সেই কথা স্মৰণ কৰে। খেলো ইণ্ডিয়া আৰু ফিট ইণ্ডিয়াৰ জৰিয়তে ক্ৰীড়াৰ কথা কোৱা হৈছে আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত ভাৰতীয় খেলুৱৈসকলে ভাল প্ৰদৰ্শন আগবঢ়াইছে বুলি তেওঁ স্বীকাৰ কৰে। তেওঁ এই পৰিৱৰ্তনৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বক কৃতিত্ব দিয়ে। নাৰী সবলীকৰণ কেনেদৰে বাস্তৱত পৰিণত হৈছে সেই বিষয়েও তেওঁ কয়। অঞ্জু ববি জৰ্জে কয়, “প্ৰতিগৰাকী ভাৰতীয় ছোৱালীয়ে সপোন দেখিবলৈ সাজু আৰু তেওঁলোকে জানে যে তেওঁলোকৰ সপোন এদিন সাৰ্থক হ’ব।” ২০৩৬ চনত অলিম্পিক গেমছ আয়োজন কৰাৰ বাবে ভাৰতে আগবঢ়োৱা প্ৰস্তাৱত শীৰ্ষ খেলুৱৈগৰাকীয়ে সুখ প্ৰকাশ কৰে।
দিল্লী ডাইচৰ চাৰ্চ অৱ নৰ্থ ইণ্ডিয়াৰ বিচপ ৰেভাৰেণ্ড ড° পল স্বৰূপে বৰদিন উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক গৰিমাময় উপস্থিতিৰ বাবে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। শুভবাৰ্তাৰ কাহিনী আৰু যীচু খ্ৰীষ্টৰ আগমনৰ কথা সোঁৱৰাই ড° স্বৰূপে যীচু খ্ৰীষ্টই জনসাধাৰণৰ বাবে কৰা ত্যাগৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমাজ আৰু জনসাধাৰণৰ প্ৰতি কৰা প্ৰচেষ্টাৰ সৈতে তুলনা কৰে। বৰদিন উপলক্ষে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীলৈ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
শিক্ষা সমাজৰ প্ৰতিনিধি হিচাপে দিল্লীৰ ছেইণ্ট ষ্টিফেনছ কলেজৰ অধ্যক্ষ জন ভাৰ্গেজে নতুন ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতি আৰু অন্যান্য নীতিতো প্ৰতিফলিত হোৱা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগী, দৃঢ়তা আৰু বহল হৃদয়ৰ প্ৰশংসা কৰে। নতুন ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতিৰ পদ্ধতিৰ স্থানীয় আৰু বিশ্বব্যাপী দুয়োটা দিশৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি অধ্যক্ষ জন ভাৰ্গেজে নতুন ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতিত বিদ্যালয় শিক্ষাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়াৰ শলাগ লয়। লগতে মাতৃভাষাক উৎসাহিত কৰা আৰু ব’ৰ্ডৰ পৰীক্ষা দ্বাদশ শ্ৰেণীত সীমাবদ্ধ কৰা আদি বিধানকো প্ৰগতিশীল পদক্ষেপ হিচাপে উল্লেখ কৰে। উচ্চ শিক্ষাৰ সন্দৰ্ভত তেওঁ উচ্চ প্ৰদৰ্শনকাৰী প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ বাবে সম্পদৰ ভাগ-বতৰা আৰু স্বায়ত্তশাসনৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ শলাগ লয়। তেওঁ শেহতীয়াকৈ উদ্ভাৱন, স্বাস্থ্য আৰু ক্ৰীড়াৰ প্ৰসাৰক শলাগ লয়। শ্ৰী জন ভাৰ্গেজে ছেইণ্ট ষ্টিফেনছ কলেজৰ ইয়ং লিডাৰ্ছ নেইবাৰহুড ফাৰ্ষ্ট ফেল’শ্বিপ কাৰ্যসূচীৰ বিষয়েও অৱগত কৰি কয় যে ই প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেইবাৰহুড ফাৰ্ষ্ট নীতিৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে মিল আছে। জি-২০ সন্মিলনত ভাৰতৰ সফল নেতৃত্বৰ কথা উল্লেখ কৰি ভাৰ্গেজে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক গ্ল’বেল ছাউথৰ কণ্ঠস্বৰ হোৱাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ কয়, "ভাৰত এখন মহান সভ্যতা, আপোনালোকৰ পদক্ষেপ আৰু নীতিয়ে ডাঙৰ ফল দেখুৱাইছে। এজন শিক্ষক হিচাপে মই দেখিছোঁ যে ডিজিটেল ইণ্ডিয়া, নেশ্যনেল এডুকেচন, নেইবাৰহুড ফাৰ্ষ্ট নীতিৰ দৰে আপোনালোকে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপে আমাৰ যুৱক-যুৱতীসকলক উপকৃত কৰিব, যাৰ ফলত ভাৰতক বিশ্বজুৰি শীৰ্ষ স্থানত স্থান দিয়া হ’ব।” তেওঁ কয় যে যোৱা নিশা কলেজৰ চেপেলত অনুষ্ঠিত হোৱা সেৱাত দেশৰ নেতা হিচাপে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰা হয়। বিশ্বৰ আটাইতকৈ পুৰণি ভাষাটোৰ প্ৰতি প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰেমৰ কথা মনত ৰাখি প্ৰধানমন্ত্ৰীক বহুত আনন্দিত কৰি প্ৰাচাৰ্য মহোদয়ে তামিল ভাষাত নিজৰ মন্তব্যৰ সামৰণি মাৰে।
দিল্লীৰ আৰ্কডাইচেছৰ আৰ্চবিশ্বপ অনিল কুট্টোৱে প্ৰধানমন্ত্ৰীক তেওঁৰ বাসগৃহত বৰদিন উদযাপনৰ আয়োজন কৰাৰ বাবে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে, যিয়ে প্ৰমাণ কৰে যে ই কেৱল খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ৰ উদযাপন নহয়, বৰঞ্চ ৰাষ্ট্ৰীয় উৎসৱ। শান্তি, প্ৰেম আৰু ঐক্যৰ বাৰ্তা আগবঢ়াই নিয়াৰ লগতে দেশৰ সকলো নাগৰিকৰ মংগল আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ‘সবকা সাথ, সবকা বিকাশ’ বাৰ্তা পূৰণৰ কামনা কৰে। তেওঁ খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ে সদায় দেশৰ কল্যাণৰ বাবে কাম কৰি অহাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি ভাৰতৰ উন্নয়ন, ঐক্য আৰু প্ৰগতিৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক অবিৰত সমৰ্থনৰ আশ্বাস দিয়ে। তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদী ডাঙৰীয়াক আশীৰ্বাদ জনায় যে ঈশ্বৰৰ প্ৰজ্ঞা, কৃপা আৰু শক্তিৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জাতি আৰু বিশ্ব পৰ্যায়ত তেওঁৰ অদ্ভুত নেতৃত্ব অব্যাহত ৰাখিব। তেওঁ নিজৰ ভাষণৰ সামৰণিত সকলোকে নতুন বছৰৰ শুভেচ্ছা আৰু দেশৰ লগতে নাগৰিকসকলৰ বাবে অবিৰত সফলতাৰ কামনা কৰে।
কাৰ্যক্ৰমৰ পৰা পৃথকে ভাষণ দি ৰেভাৰেণ্ড ড° পল স্বৰূপে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে তেওঁৰ চৰকাৰী বাসগৃহত বৰদিন উদযাপন কৰাৰ আনন্দৰ কথা পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে। বিচপ থমাছ মাৰ এণ্টনিঅ’ছে বৰদিনৰ শুভ উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীক তেওঁৰ সৈতে সাক্ষাৎ আৰু আলোচনাত মিলিত হোৱাৰ সুযোগ দিয়াৰ বাবে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। কাৰ্ডিনেল অছৱাল্ড গ্ৰেচিয়াছে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ধাৰণা প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ মাজলৈ গৈ আছে আৰু আমাৰ দেশ বিশ্বৰ আগশাৰীৰ দেশ হ’ব পাৰে। আনন্দ প্ৰকাশ কৰি আৰ্চবিশ্বপ অনিল কৌটোৱে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস আৰু সবকা প্ৰয়াসৰ মন্ত্ৰৰে বিশ্ব মঞ্চত আমাৰ দেশক নেতৃত্ব প্ৰদান কৰি আছে। ছেইণ্ট ষ্টিফেনছ কলেজৰ অধ্যক্ষ জন ভাৰ্গেজে পুনৰবাৰ প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে বেঞ্চমাৰ্ক উচ্চ কৰি ৰখাৰ বৰ্তমানৰ নীতিক প্ৰশংসা কৰি কয় যে ‘ভাৰত জয়ী হ’লে বিশ্ব জয়ী হয়’। মুথুট গ্ৰুপৰ যুটীয়া পৰিচালন সঞ্চালক আলেকজেণ্ডাৰ জৰ্জে দেশখনৰ ৰূপান্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা, যিটো কেৱল খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়েই নহয়, ভাৰতৰ প্ৰতিটো সম্প্ৰদায়েই প্ৰত্যক্ষ কৰিছে, আৰু উন্নত ভৱিষ্যতৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। জয়ালুকাছ গ্ৰুপৰ অধ্যক্ষ আলুকাছ জয় ভাৰ্গেজে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ব্যৱহাৰিক, সহজ-সৰল আৰু বন্ধুত্বপূৰ্ণ ব্যক্তিত্বক প্ৰশংসা কৰে। বাহৰেইনৰ প্ৰবাসী ভাৰতীয় ব্যৱসায়ী কুৰিয়েন ভাৰ্গেজে কেৱল উপসাগৰীয় দেশসমূহতেই নহয়, সমগ্ৰ বিশ্বতে ভাৰতৰ বাবে ইতিবাচক দৃষ্টিভংগী সৃষ্টিৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীৰ প্ৰচেষ্টাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীক মহান নেতা আখ্যা দি ক্ৰীড়াবিদ অঞ্জু ববি জৰ্জে ক্ৰীড়া প্ৰচাৰৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ উৎসাহৰ শলাগ লয়। তেওঁ কয়, "অদূৰ ভৱিষ্যতে আমি শীৰ্ষত থাকিম বুলি মই ভাবোঁ।" অভিনেতা ডিনো মৰেয়াই ভাৰতৰ উন্নয়নত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অৱদানক প্ৰশংসা কৰি কয় যে দেশখনে নিজৰ জনসাধাৰণৰ সৈতে সঠিক দিশত আগবাঢ়িছে। QS Quacquarelli Symondsৰ আফ্ৰিকা, মধ্যপ্ৰাচ্য আৰু দক্ষিণ এছিয়াৰ আঞ্চলিক সঞ্চালক অশ্বিন জেৰম ফাৰ্নাণ্ডেছে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ নেতৃত্ব সমগ্ৰ বিশ্বতে তাৰকাময় হৈ পৰিছে আৰু ভাৰতৰ বাবে এক বৃহৎ আবেদনৰ সৃষ্টি কৰিছে। ভেটিকানত থকা পৱিত্ৰ সীহৰ দূতাবাসৰ দ্বিতীয় সম্পাদক কেভিন জে কিমটিছে ভাৰতীয় জনসাধাৰণৰ প্ৰতি প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সমৰ্পণৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে য’ত তেওঁলোকৰ সেৱা চৰকাৰৰ অগ্ৰাধিকাৰ। ইয়াৰ ওপৰত অপৰিসীম আনন্দ প্ৰকাশ কৰি বিচপ চাইমন জনে কয় যে প্ৰথমবাৰৰ বাবে এজন প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খ্ৰীষ্টান সম্প্ৰদায়ক তেওঁৰ বাসগৃহত বৰদিন উদযাপন কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনাইছে। এপ’ল’ ২৪*৭ৰ চিইঅ’ এণ্টনি জেকবে কয় যে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীক এজন সদয় ব্যক্তি বুলি বিবেচনা কৰে আৰু কথা পতাৰ সুযোগ পোৱাৰ বাবে তেওঁক ধন্যবাদ জনায়। এই উপলক্ষে ক্ৰাইষ্ট বিশ্ববিদ্যালয়ৰ প্ৰশাসক ছানী জোচেফে অতি আনন্দ প্ৰকাশ কৰি কয় যে তেওঁৰ ভৱিষ্যতৰ দৃষ্টিভংগী আৰু তেওঁৰ বাৰ্তাই সকলোৰে উৎসাহ বৃদ্ধি কৰিছে। দিল্লীৰ ৱেলছ ফাৰ্গো বেংকৰ পৰিচালন সঞ্চালক ইয়াকুব মেথিউৱে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীৰ নেতৃত্ব শৈলীৰ শলাগ লয় য’ত তেওঁ পৰিৱৰ্তনৰ দাবী কৰে।

Prime Minister's Office
PM interacts with Christian community on occasion of Christmas
Christian Community leaders thank the Prime Minister and hail his vision for the country
The nation proudly acknowledges the contribution of the Christian Community: PM
The Holy Pope’s message on poverty eradication resonates with the mantra of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas: PM
Our government is ensuring that the benefits of development reach everyone and no one is left untouched: PM
25 DEC 2023 6:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with the Christian community on the occasion of Christmas at 7, Lok Kalyan Marg, New Delhi, the official residence of the Prime Minister of India, today. He also addressed the programme marking Christmas celebrations. School children also presented a choir performance.
Wishing everyone, especially people of the Christian community a Merry Christmas, the Prime Minister thanked everyone present for joining him on this very special and sacred occasion. He expressed delight in accepting the Indian Minority Foundation’s proposal to celebrate Christmas together and thanked them for the initiative. Throwing light on his close and very warm relations with the Christian community for a long time, the Prime Minister recalled holding frequent meetings with the Christian community and their leaders as Gujarat Chief Minister. Calling his interaction with The Holy Pope just a few years ago as a very memorable moment, the Prime Minister highlighted the discussions on issues such as social harmony, global brotherhood, climate change and inclusive development to make earth a better place.
Noting that Christmas is not just the day to celebrate the birth of Jesus Christ but also to remember his life, message and values, the Prime Minister underlined the values of compassion and service that Jesus lived by. He said that Jesus worked to create an inclusive society where justice prevails for all and it is these values that are illuminating the way like a guiding light in the development journey of India.
Prime Minister Modi highlighted the similarity of values between different streams of social life, which unite us as he gave the example of the Holy Bible which emphasizes the service of others. “Service as the supreme religion. In The Holy Bible, truth has been given great importance and it is said that only truth will show us the path to salvation”, the Prime Minister said. He also mentioned the all sacred Upanishads which focus on knowing the ultimate truth to liberate ourselves. PM Modi emphasized moving forward by focusing on shared values and heritage. “For the modern India of the 21st century, this cooperation, harmony, and spirit of Sabka Prayas will take India to new heights.
The Prime Minister mentioned one of the Holy Pope's Christmas addresses where he prayed for blessings for those who are working for eradication of poverty. The Holy Pope, the Prime Minister said, believes in the notion of poverty harming the dignity of individuals. This, he said, resonates with the mantra of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas. “Our government is ensuring that the benefits of development reach everyone and no one is left untouched”, said the Prime Minister, informing that many people of the Christian faith, especially poor segments, are benefitting from the schemes of the government.
The Prime Minister said, “The nation proudly acknowledges the contribution of the Christian Community”. Prime Minister Modi praised the contributions of the Christian Community to the freedom movement and highlighted the various intellectual thinkers and leaders. He underlined that Gandhiji himself had said that the Non-Cooperation Movement was conceived under the patronage of Sushil Kumar Rudra, Principal of St. Stephen's College. He highlighted the crucial role played by the Christian community in giving direction to society and mentioned active participation in social service towards the poor and the deprived. He also noted their contributions in important areas of education and healthcare.
Reiterating India’s resolution to be a developed nation by 2047 and the importance of the youth in the journey, the Prime Minister emphasized the need for physical, mental and emotional fitness of the youth. He requested the community leaders to make people aware of the movements for popularizing fitness, millets, nutrition and the campaign against drugs.
Noting the tradition of giving gifts on Christmas, the Prime Minister stressed gifting a better planet to the coming generations. “Sustainability is the need of today's time”, PM Modi said underlining that living a sustainable lifestyle is the central message of Mission LiFE, an international movement being led by India. He reiterated that the campaign inspires pro-planet people to adopt a pro-planet lifestyle. He mentioned reusing and recycling, using biodegradable materials, adopting millets, and buying products with minimal carbon footprint. He expressed belief that the socially conscious Christian community can play a major role in this mission.
The Prime Minister also discussed about Vocal for Local. “When we promote local products, when we become ambassadors of goods made in India, it is a form of service to the country. I would also urge the Christian community to be more vocal for local”, he said.
The Prime Minister wished that the festive season unite the nation as one and bring together every citizen. “May this festival strengthen the bond that keeps us united even in our diversity. May this occasion of Christmas fill all our lives with happiness. May the coming year bring prosperity, happiness, and peace for all of us”, the Prime Minister concluded.
Prominent persons from the Christian community from across the country participated in the interaction. Cardinal Oswald Gracias, Cardinal of the Roman Catholic Church of India and Archbishop of Bombay, who has also served as member of the Pope's Council of the Cardinal Advisers, thanked the Prime Minister for his presence on the occasion. He also noted that the day marks the birth anniversary of former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee, and spoke about his passion for good governance while drawing the analogy with the teachings of Jesus Christ about working for the development and progress of others. Cardinal Oswald Gracias thanked PM Modi for his efforts towards the country, the Christian community and the world.
Renowned sports icon Anju Bobby George mentioned the transformation of sports over her long sports career. She recalled the tepid response in her times and how the country and the leadership celebrate today’s athletes’ accomplishments. She acknowledged that through Khelo India and Fit India, sports are being talked about and Indian athletes are doing great in the international arena. She credited the Prime Minister’s leadership for the transformation. She also touched upon how women empowerment is becoming a reality. “Every Indian girl is ready to dream and they know that their dreams will come true one day”, said the ace athlete and expressed happiness for India’s proposal for hosting the 2036 Olympics.
The Rev. Dr Paul Swarup, the Bishop of the Diocese of Delhi, Church of North India thanked the Prime Minister for his gracious presence on the occasion of Christmas. Recalling the story of the Gospel and the advent of Jesus Christ, Dr Swarup highlighted the sacrifices made by Jesus Christ for people and drew the analogy of the efforts of the Prime Minister towards society and the people. He conveyed his best wishes to the Prime Minister on the occasion of Christmas.
John Varghese, Principal St. Stephen's College, Delhi, as a representative of the education community, commended the Prime Minister’s vision, determination and large-heartedness as reflected in the new National Education Policy and other policies as well. Highlighting both local and global aspects of the vision of NEP, the Principal praised the NEP’s focus on school education. He also mentioned provisions like promotion of mother tongue and keeping the board exams limited to class 12 as progressive steps. With regard to higher education, he praised the sharing of resources and the promise of autonomy for high-performing institutions. He hailed the push for innovation, health and sports in recent times. Shri John Varghese also informed about the Young Leaders Neighbourhood First Fellowship programme by St. Stephen's College and said it is in line with the Prime Minister's vision of neighborhood first policy. Touching upon India’s successful leadership at the G20 Summit, Shri Varghese praised the Prime Minister for becoming the voice of the Global South. “India is a great Civilization, your steps and policies have shown splendid results. As a teacher, I see the benefits that our young people will gain through the steps that you initiated such as Digital India, National Education, Neighbourhood First Policy puts India in top position globally”, he said. He informed that in last night’s service at the college Chapel, there was a prayer for the Prime Minister as the leader of the country. Noting the Prime Minister’s love for the world’s oldest language, the Principal concluded his remarks with Tamil to the utter delight of the Prime Minister.
Archbishop Anil Couto, the Archbishop of the Archdiocese of Delhi thanked the Prime Minister for organizing the Christmas celebrations at his residence which signifies that is not just a celebration of the Christian community but a national feast. Amplifying the message of peace, love and unity, he wished for the well-being of all citizens of the country and fulfilment of the Prime Minister’s message of ‘Sabka Saath Sabka Vikas’. He underlined that the Christian community has always worked for the welfare of the country and assured the Prime Minister of continued support towards the development, unity and progress of India. He blessed the Prime Minister with the wisdom, grace and strength of God to carry on his wonderful leadership for the nation and at the global level. He concluded the address by wishing everyone a Happy New Year and continued success for the nation and its citizens.
Speaking on the sidelines of the event, The Rev. Dr Paul Swarup reiterated his happiness of celebrating Christmas with the Prime Minister at his official residence. Bishop Thomas Mar Antonios thanked the Prime Minister for the opportunity to engage in a dialogue and discussion with him on the auspicious occasion of Christmas. Cardinal Oswald Gracias said that the Prime Minister’s ideas are percolating down to every Indian and our country could be the leading country of the world. Archbishop Anil Couto expressed happiness that with the mantra of Sabka Saath Sabka Vikas, Sabka Viswas and Sabka Prayas, the Prime Minister is providing leadership to our country on the global platform. John Varghese, Principal St. Stephen's College, once again praised the current policy of pegging the benchmark higher in every sphere and said ‘If India wins, the world wins’. Alexander George, Joint MD, Muthoot Group highlighted the Prime Minister's pivotal role in the transformation of the nation as witnessed not just by the Christian Community but every community in India, and the promise for a better future. ⁠Alukkas Joy Verghese, Chairman of Joyalukkas Group admired the Prime Minister’s down-to-earth, simple and friendly personality. Kurian Vargese, an NRI businessman from Bahrain highlighted the Prime Minister’s efforts to create a positive outlook for India not just in Gulf countries but all over the world. Calling the Prime Minister a great leader, athlete Anju Bobby George praised the Prime Minister’s zeal for promoting sports. “I think in the near future, we will be at the top”, she said. Actor Dino Morea lauded the Prime Minister’s contribution towards the development of India and said that the country along with its people is moving in the right direction. Ashwin Jerome Fernandes, Regional Director, Africa, Middle East and South Asia at QS Quacquarelli Symonds said that PM Modi’s leadership has been magnanimous throughout the world and created a huge appeal for India. ⁠Kevin J. Kimtis, Second Secretary, Embassy of The Holy See Vatican underlined the Prime Minister’s dedication towards the Indian people where service towards them is the government’s priority. Bishop Simon John expressed immense happiness that for the first time, a Prime Minister had invited the Christian Community to celebrate Christmas at his residence. Anthony Jacob, CEO of Apollo 24*7 said that he sees the Prime Minister as a kind-hearted human being and thanked him for the interaction opportunity. Sunny Joseph, Administrator of Christ University expressed great delight upon the opportunity and said that his vision for the future and his message have uplifted everyone’s spirits. Yakub Mathew, MD, Wells Fargo Bank, Delhi hailed the Prime Minister’s leadership style where he demands change