Ministry of Development of North-East Region
North East Special Infrastructure Development Scheme
14 DEC 2023 4:09PM by PIB Delhi
The Government supports infrastructure development in identified sectors in the North Eastern States. Since inception, a total of 181 projects worth Rs.6180.23 crore have been sanctioned under NESID Scheme for all the NE States, out of which 25 projects worth Rs.956.77 crore have been completed and the remaining projects are at various stages of implementations. The details of budget allocation and utilization of funds under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) is as follows-
Allocation of funds and its utilization since inception under NESID scheme
(In Rupees crore)
YEAR
NESIDS
Allocation
Utilization under NESIDS
2018-19
132.00
0.00
2019-20
549.65
88.16
2020-21
420.70
278.14
2021-22
627.48
411.05
2022-23
616.24
544.26
2023-24
1788.00
242.75
Total:
4134.07
1564.36
This information was given by the Minister of State of the Ministry of Development of North Eastern Region Shri B. L. Verma in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্ত স্পিসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত স্কিম
14 DEC 2023 4:09PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা মশক খঙদোক্লবা সেক্তরশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎনবা সরকারনা মতেং পাংলি। মসি চৎনবা হৌবদগী অৱাং-নোংপোক রাজ্যসিংগীদমক এন.ই.এস.আই.দি স্কিমগী মখাদা লুপা করোর ৬১৮০.২৩গী অপুনবা প্রোজেক ১৮১ সেঙ্কসন তৌখ্রে, লুপা করোর ৯৫৬.৭৭গী প্রোজেক ২৫ লোইশিনখ্রে অমসুং লেমহৌরিবা অতৈ প্রোজেকশিং তোঙান-তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরি। হেক চৎনবা হৌবদগী এন.ই.এস.আই.দি স্কিমগী মখাদা কাইথোকখিবা ফন্দশিং অমসুং শীজিন্নখিবা শেনফমগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:-
হেক চৎনবা হৌবদগী এন.ই.এস.আই.দি স্কিমগী মখাদা কাইথোকখিবা ফন্দশিং অমসুং শীজিন্নখিবা
(লুপা করোর )
চহি
এন.ই.এস.আই.দি.এস এল্লোকেসন
এন.ই.এস.আই.দি.এসগী মখাদা শীজিন্নখিবা
2018-19
132.00
0.00
2019-20
549.65
88.16
2020-21
420.70
278.14
2021-22
627.48
411.05
2022-23
616.24
544.26
2023-24
1788.00
242.75
অপুনবা
4134.07
1564.36
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা দোনরগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এল ভর্মানা ফোঙদোকখিবনি।