Ministry of Development of North-East Region
North East Special Infrastructure Development Scheme
14 DEC 2023 4:09PM by PIB Delhi
The Government supports infrastructure development in identified sectors in the North Eastern States. Since inception, a total of 181 projects worth Rs.6180.23 crore have been sanctioned under NESID Scheme for all the NE States, out of which 25 projects worth Rs.956.77 crore have been completed and the remaining projects are at various stages of implementations. The details of budget allocation and utilization of funds under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) is as follows-
Allocation of funds and its utilization since inception under NESID scheme
(In Rupees crore)
YEAR
NESIDS
Allocation
Utilization under NESIDS
2018-19
132.00
0.00
2019-20
549.65
88.16
2020-21
420.70
278.14
2021-22
627.48
411.05
2022-23
616.24
544.26
2023-24
1788.00
242.75
Total:
4134.07
1564.36
This information was given by the Minister of State of the Ministry of Development of North Eastern Region Shri B. L. Verma in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
উত্তৰ-পূব বিশেষ আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন আঁচনি
14 DEC 2023 4:09PM by PIB Guwahati
চৰকাৰে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্যসমূহৰ চিনাক্ত খণ্ডসমূহত আন্তঃগাঁথনি উন্নয়নত সহায় কৰে। আৰম্ভণিৰ পৰা, সকলো উত্তৰ-পূব ৰাজ্যৰ বাবে এনইএছআইডি আঁচনিৰ অধীনত মুঠ ৬১৮০.২৩ কোটি টকাৰ ১৮১ টা প্ৰকল্প অনুমোদিত কৰা হৈছে, যাৰ ভিতৰত ৯৫৬.৭৭ কোটি টকাৰ ২৫টা প্ৰকল্প সম্পূৰ্ণ হৈছে আৰু বাকী প্ৰকল্পবোৰ ৰূপায়ণৰ বিভিন্ন পৰ্যায়ত আছে। উত্তৰ-পূব বিশেষ আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন আঁচনিৰ (এনইএছআইডিএছ) অধীনত বাজেট আৱণ্টন আৰু পুঁজিৰ ব্যৱহাৰৰ বিৱৰণ নিম্নলিখিত ধৰণৰ-
এন.ই.এছ.আই.ডি. আঁচনিৰ অধীনত আৰম্ভণিৰ পৰা পুঁজিৰ আৱণ্টন আৰু ইয়াৰ ব্যৱহাৰ
(কোটি টকাত)
বছৰ
এন.ই.এছ.আই.ডি.এছ. আৱণ্টন
এন.ই.এছ.আই.ডি.এছ.-ৰ অধীনত ব্যৱহাৰ
২০১৮-১৯
১৩২
০.০০
২০১৯-২০
৫৪৯.৬৫
৮৮.১৬
২০২০-২১
৪২০.৭০
২৭৮.১৪
২০২১-২২
৬২৭.৪৮
৪১১.০৫
২০২২-২৩
৬১৬.২৪
৫৪৪.২৬
২০২৩-২৪
১৭৮৮
২৪২.৭৫
মুঠ:
৪১৩৪.০৭
১৫৬৪.৩৬
উত্তৰ-পূবাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী বি এল বাৰ্মাই আজি ৰাজ্যসভাত এক প্ৰশ্নৰ লিখিত উত্তৰত এই তথ্য প্ৰদান কৰে।.