Prime Minister's Office
PM greets beneficiary farmer with ‘Jai Jagannath’
Odisha farmer confident about the future of his Children
30 NOV 2023 1:25PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing today. He also launched Pradhan Mantri Mahila Kisan Drone Kendra. During the program, the Prime Minister dedicated the landmark 10,000th Jan Aushadi Kendra at AIIMS, Deoghar. Further, Shri Modi also launched the program to increase the number of Jan Aushadhi Kendras in the country from 10,000 to 25,000. The Prime Minister announced both these initiatives, providing drones to women SHGs and increasing the number of Jan Aushadhi Kendras from 10,000 to 25,000 during his Independence Day speech earlier this year. The program marks the fulfilment of these promises.
Purna Chand Benia, a farmer, from Raigarha Odisha was greeted with ‘Jai Jagganath’ by the Prime Minister. Shri Benia ji beneficiary of multiple government schemes. The beneficiary recounted how his life changed with schemes like Ujjwala. He informed the Prime Minister that now he feels confident to dream of a bright future for his children. The Prime Minister asked him to make inquiries from the officers accompanying the Yatra about what further schemes are available for his benefit.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হিতাধিকাৰী কৃষকক জয় জগন্নাথৰে শুভেচ্ছা জনায়
সন্তানৰ ভৱিষ্যতক লৈ আত্মবিশ্বাস প্ৰকট কৰিলে উৰিষ্যাৰ কৃষকে
30 NOV 2023 1:25PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ‘ভিডিঅ' কনফাৰেন্সিং’ ব্যৱস্থাৰে ‘বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা’ৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। তেওঁ ‘প্ৰধানমন্ত্ৰী মহিলা কিষাণ ড্ৰোণ কেন্দ্ৰ’ও মুকলি কৰে। এই কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেওঘৰৰ ‘এইমছ’ত ‘১০,০০০ সংখ্যক জন ঔষধী কেন্দ্ৰ’টো আনুষ্ঠানিক ভাবে মুকলি কৰে। তদুপৰি, শ্ৰী মোদীয়ে দেশত ‘জন ঔষধী কেন্দ্ৰ’ৰ সংখ্যা ১০,০০০ৰ পৰা ২৫,০০লৈ বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা কাৰ্যসূচীৰো শুভাৰম্ভ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই দুয়োটা পদক্ষেপৰ কথা ঘোষণা কৰে, মহিলা ‘এছএইচজি’সমূহক ‘ড্ৰোন’ প্ৰদান কৰে। প্ৰণিধানযোগ্য যে এই বছৰৰ আৰম্ভণিতে ‘স্বাধীনতা দিৱস’ৰ ভাষণত ‘জন ঔষধী কেন্দ্ৰ’ৰ সংখ্যা ১০,০০০ৰ পৰা ২৫,০০০ লৈ বৃদ্ধি কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰিছিল। আজিৰ কাৰ্যসূচীটোৱে এই প্ৰতিশ্ৰুতিসমূহ পূৰণ কৰাটোকে চিহ্নিত কৰে।
উৰিষ্যা ৰায়গড়াৰ পূৰ্ণ চন্দ বেনিয়া নামৰ এগৰাকী কৃষকক প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে 'জয় জগন্নথ' বুলি অভিবাদন জনায়। শ্ৰী বেনিয়াজী হৈছে একাধিক চৰকাৰী আঁচনিৰ হিতাধিকাৰী। হিতাধিকাৰীজনে ‘উজ্জ্বলা’ৰ দৰে আঁচনিৰ দ্বাৰা তেওঁৰ জীৱন কেনেদৰে সলনি হৈছিল তাৰ বৰ্ণনা কৰিছিল। তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীক জনায় যে এতিয়া তেওঁ নিজৰ সন্তানৰ বাবে এক উজ্জ্বল ভৱিষ্যতৰ সপোন দেখি আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক ‘সংকল্প যাত্ৰা’ত জড়িত থকা বিষয়াসকলৰ পৰা তেওঁৰ লাভৰ বাবে আৰু কি আঁচনি উপলব্ধ আছে সেই বিষয়ে অনুসন্ধান কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।