ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এন.সি.সি লিংখৎখিবগী ৭৫শুবা মপোক কুমওন থৌরম পাংথোক্কনি; নেসনেল ৱার মেমোরিএলদা দিফেন্স সেক্রেতরিনা থৱায় কৎখ্রবা অথৌবশিং ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
থৌরম অদুদা নুপীমচাশিগী কেদেত বেন্দনা লৈবাক নিংবগী থিমদা খোঙখি
25 NOV 2023 11:21AM by PIB Imphal
১৯৪৮ তা লিংখৎখিবা মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা য়ুনিফোর্মগী নহারোলগী লুপ, নেসনেল কেদেত কোরস( এন সি সি) লিংখৎখিবগী ৭৫শুবা মপোক কুমওন থৌরম নবেম্বর ২৬,২০২৩ দা পাংথোক্কনি, মসিনা নহারোলশিংদা থকসি-খাসি, লুচিংবা অমসুং মরৈবাক নুংশিবগী ৱাখল্লোলশিং চেলহন্নবা লুপা অসিগী মরুওইবা থবক অদু তাক্লি। শিংথানিঙাই ওইরবা মাইপাকপা অসিগী হরাও-তয়াম্বা ফোঙদোকপা থৌরম অসিদা, নবেম্বর ২৫,২০২৩দা নিউ দিল্লিদা লৈবা নেসনেল ৱার মেমোরিএলদা এন.সি.সি পুম্নমক্কী মহুৎশীন্দুনা দিফেন্স সেক্রেতরি শ্রী গিরিধার অরামানেনা থৱায় কৎখ্রবা অথৌবশিংগী মফমদা লৈ পরেং অমা কৎত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
লৈবাক শেমগৎপদা এন.সি.সিনা শিংথানিঙাই ওইনা লৌরিবা থৌদাংগী মতাংদা দিফেন্স সেক্রেতরিনা হায়খি ঙসি এন.সি.সি শিংথানিঙাই ওইরবা তাঙ্কক অমা য়ৌরে। হৌখিবা চহি ৭৫ অসিদা, লুপ অসিগী চৎন-কাংলোনশিং চেৎনবা ঙাক্তুনা লৈরকখি অমসুং নহারোলশিংগী মরক্তা অপুনবা অমসুং থকসি-খাসি লৈহন্নবা অচৌবা লুপ অমা ওইরকখি। মখোয়গী মপান নাইদ্রবা মাইপাকপশিংগীদমক মহাক্না এন.সি.সি থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মখোয়গী তুংগী থবক-থৌরমশিংদা পীবা য়াবা মতেং পীগনি হায়না মখোয়দা থাজবা পীখি।
থৌরম অসিগী শরুক অমা ওইনা, কমলা নেহরু কলেজ, নিউ দিল্লিগী এন.সি.সি ৱিংগী নুপীমচা ২৬গী বেন্দনা লৈবাক নিংবগী থিমশিং খোঙখি অমসুং থৌরম অদুদা মরৈবাক নুংশিবা ইনোৎ হাপখি।
হৌখিবা চহি ৭০ হেনবদা লৈবাক শেমগৎপদা এন.সি.সিনা মরুওইবা থৌদাং লৌদুনা লাক্লি। ঐখোয়গী লৈবাক্কী তুংগী লুচিংবশিং পুথোক্নবা থৌরাং তৌদুনা অমসুং মথৌ মশক খঙবগী ৱাখল্লোল অমা ফাওহন্দুনা, এন.সি.সি কেদেত লাখ কয়াগী লমচৎ-শাজৎ শেমগৎপদা লুপ অসিনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
তোঙান-তোঙানবা থবকশিং হায়বদি খুন্নাই চাউখৎহনবা, অমাং-অতা থোরকপদা মতেং পাংবা, মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম ঙাক-শেনবা অমসুং মীয়ামগী থবকশিংদা থৱায় য়াওনা শরুক য়াদুনা খুন্নাইদা এন.সি.সিনা অচৌবা মফম অমা কল্লি। থৌরম অসিগী শরুক অমা ওইনা, এন.সি.সি কেদেতশিংনা চয়োল অনিগী ‘শ্বাছতা হি সেবা’ ভারত শীনবা থুংনা পাংথোকখিঅমসুং অমোৎপা লৈতবা ভারত অমগী পান্দমদা লম-তু শেংবগী থবকশিং পাংথোকখি। হিরম অসিদা মখোয়না মতেং পাংবা ওইনা, ওক্তোবর ১,২০২৩দা কেদেত লাখ ১৫ হেনবনা পুং অমগী ‘সরমদান’ থবকশিং পাংথোকখি।
৭৫শুবা মপোক কুমওনগী পুৱারি ওইরবা নুমিৎ অসিদা, খুন্নাইগী অমসুং লৈবাক-শেমগৎনবা তুংদা থবকশিং পাংথোক্নবা অমসুং কৎথোক্নবা এন.সি.সিনা অমুক হন্না ৱাশক লৌখি। ঈ কৎপা, পেরেদশিং, লৈ কৎপা, নাৎকী থৌরমশিং অমসুং এন.সি.সিগী মাইপাকপশিং উৎপা থৌরমশিং য়াওনা লৈবাক শীনবা থুংনা থৌরম কয়া পরিং নাইনা পাংথোক্কনি।

Ministry of Defence
NCC to celebrate 75th anniversary of its raising; Defence Secretary pays homage to the fallen heroes at National War Memorial
An All Girl Cadets Band plays patriotic theme on the occasion
25 NOV 2023 11:21AM by PIB Delhi
The National Cadet Corps (NCC), the largest uniformed youth organisation in the world raised in 1948, will celebrate its 75th Anniversary on November 26, 2023, signifying a momentous chapter in its legacy of honing youth with core principles such as discipline, leadership, and unwavering patriotism. In solemn commemoration of this significant milestone, Defence Secretary Shri Giridhar Aramane laid a wreath and paid homage to the fallen heroes on behalf of the entire NCC fraternity at National War Memorial, New Delhi on November 25, 2023.
Highlighting the remarkable contribution of NCC in the nation building, Defence Secretary Shri Giridhar Aramane said, ‘‘NCC has reached a phenomenal landmark today. Over these 75 years, the distinguished organisation stood firm to its ethos and emerged as an epitome of unity and discipline amongst the youth.” He extended his complements to NCC fraternity for their boundless accomplishments and assured them all the assistance in their future endeavours.
As an integral part of the event, Band of 26 talented girls from the NCC Wing of Kamla Nehru College, New Delhi, played patriotic themes thereby adding vibrancy and patriotism to the solemn occasion.
NCC takes immense pride in its integral role in nation-building over the past seven decades. It has played an instrumental part in moulding the character of lakhs of NCC Cadets, instilling a sense of duty and preparing future leaders for our country.
Engaging actively in diverse initiatives such as social development, disaster relief, environmental conservation and community service, the NCC has etched a profound mark on the societal fabric. As a build up to the occasion, the NCC cadets spearheaded two weeks long ‘Swachhata Hi Sewa’ a pan India cleanliness and awareness drive encompassing various impactful events aimed at fostering a garbage-free India. Similarly, over 15 Lakhs cadets were engaged in one-hour ‘Sharmdan’ activities on 01st Oct 23, contributing their efforts to the cause.
On this historic day of 75th anniversary, NCC remains resolute in its dedication to shaping future contributors to society and nation-building. To mark the occasion, series of events are being undertaken across the nation to include blood donation drive, parades, wreath laying ceremonies, cultural programmes and awarness campaigns showcasing the achievements and ethoes upheld by the NCC.