নীতি আয়োগ
২০২৩গী ওক্তোবর 2দগী 2023গী ওক্তোবর 31 ফাওবা নীতি আয়োগতা অখন্নবা কেম্পেন 3.0 ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবা
06 NOV 2023 12:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মীৎয়েং অমসুং স্বচ্ছতা ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌনবা মিসন অমসুং সরকারদা মিনিমাইজ পেন্দেন্সীদগী ইন্সপিরেসন লৌরদুনা নীতি আয়োগনা 2023গী ওক্তোবর 2দগী ওক্তোবর 31 ফাওবা স্পিসিয়েল কেম্পেন 3.0 (ইমপ্লিমেন্তেসন ফেজ) হৌদোকখি। মসিগী মখাদা পন্দুনা লৈরিবশিং দিস্পোজ তৌবা লোয়ননা হেন্না ফবা স্পেস মেনেজমেন্ত অমদু ইনভাইরনমেন্ত অমসুং গবর্নমেন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেংদোকপা অমসুং অশং অমান ওইহনবদা অখন্নবা ইম্পেতস পীখি।
কমপ্রেহেন্সিব কেম্পেন অসিবু তোঙান তোঙানবা ফেজ অনিদা স্পান তৌদুনা ইফিসিয়েন্ত গবর্নান্স অমসুং পব্লিক সর্বিসতা ঐখোয়গী কমিতমেন্ত এক্সেমপ্লিফাই তৌখি:
1. প্রিপেরেতরী ফেজ (2023গী সেপ্তেম্বর 15দগী 30 ফাওবা): প্রিপেরেতরী ফেজ অসিগী মনুংদা নীতি আয়োগনা রিভ্যু তৌনবা ফাইল 10103, পেন্দিং পব্লিক গ্রিভান্স পিতিসন 15, পার্লিয়ামেন্ত এসুরেন্স 9 অমসুং স্বচ্ছতা অমদি ইমপ্রুব স্পেস মেনেজমেন্তগীদমক ওফিস স্পেসশিং মশক খংদোকখি অমসুং 2023গী ওক্তোবর 2দগী 2023গা ওক্তোবর 31 ফাওবদা স্পিসিয়েল কেম্পেন 3.0গী মনুংদা দিস্পোজ তৌনবগীদমক থৌরাংখি।
2. ইমপ্লিমেন্তেসন ফেজ (2023গী ওক্তোবর 2দগী ওক্তোবর 31 ফাওবা): মথংগী ফেজদা, নীতি আয়োগনা পেন্দিং পব্লিক গ্রিভান্স পিতিসন 15 অমসুং পার্লিয়ামেন্ত এসুরেন্স 2 চাদা 100 মায় পাক্না দিস্পোজ তৌখি। অপুনবা ফাইল 5075 রিভ্যু তৌখি, মদুগী মনুংদা ফাইল 3617 লৌথোকখি। মখাতারকপদা, ওফিস স্পেসশিং, আউতদোর প্রেমিসেস, রেকোর্দ রুম অমসুং দিপার্তমেন্তেল কেন্তীনশিংদা স্বচ্ছতা অভিয়ানশিং চত্থখি। ফাইলশিং দিস্পোজ তৌবা অমসুং ওফিস স্পেস মেনেজমেন্তদা ইমপ্রুবমেন্ত পুরকপনা চাউরাক্না স্ক্ব্যার ফীৎ 5124গী মফম হাংহনদুনা অহেনবা এভাইরনমেন্তেল্লী রেস্পোন্সিবল ৱার্কস্পেস অমসুং অকোইবদা কন্ত্রিব্যুত তৌরে।
নীতি আয়োগতা মসিগী মমাংদা 2023গী সেপ্তেম্বর 17দগী ওক্তোবর 2 ফাওবা স্বচ্ছতা হী সেবা অভিয়ান 2023 হৌদোকখি মদুদা দিপার্তমেন্তনা মখাগী এক্তিবিতীশিং অসি পাংথোকখি:
i. মকোকথোংবা ওফিসরশিংনা নীতি আয়োগতা রেকোর্দ রুমগী ইন্সপেক্সন, ফাইল রিভ্যু তৌবা, অরিবা ফাইলশিং খন্দোকপা অমসুং দিজিতাইজেসন অমদি স্ক্রেপ দিস্পোজ তৌবদা অখন্নবা মীৎয়েং থমখি;
ii. নীতি আয়োগকী ওফিসরশিং/স্তাফশিংগী মরক্তা এৱার্নেস জেনরেত তৌনবগীদমক স্বচ্ছতা অভিয়ান কেম্পেন;
iii. নীতি আয়োগ ওফিস প্রিমিসেসতা স্বচ্ছতা অভিয়ান;
iv. নীতি আয়োগ দিপার্তমেন্তেল কেন্তীনগী দীপ ক্লিনিং;
v. নীতি আয়োগকী ওনরেবল ভাইস চিয়ারমেন্না নীতি আয়োগ স্তাফশিংদা স্বচ্ছতাগী ৱাশক লৌখি, মদুগী মতুং নীতি আয়োগকী ওনরেবল ভাইস চিয়ারমেন (শ্রী সুমন কে. বেরী); নীতি আয়োগকী ওনরেবল মেম্বর (শ্রী ভি. কে. সারস্বত); অমসুং নীতি আয়োগকী সি.ই.ও. (শ্রী বি. ভি. আর. সুব্রমনিয়ম)না লুচিংদুনা নীতি আয়োগকী আউতদোর কেম্পসতা স্বচ্ছতা অভিয়ান চত্থখি।

NITI Aayog
Implementation of Special Campaign 3.0 in NITI Aayog from 2nd October, 2023 to 31st October, 2023
06 NOV 2023 12:36PM by PIB Delhi
Drawing inspiration from Prime Minister, Shri Narendra Modi’s vision and mission to institutionalize Swachhta and minimize pendency in Government, NITI Aayog launched the Special Campaign 3.0 (implementation phase) from 2nd October to 31st October 2023 with special impetus on disposal of pendency, better space management and making the environment and government infrastructures clean and green.
This comprehensive campaign spanned two distinct phases and exemplified our commitment to efficient governance and public service:
1. Preparatory Phase (15th to 30th September, 2023): During this preparatory phase, NITI Aayog identified 10103 files for review, 15 Pending Public Grievance Petitions, 9 Parliament Assurances and office spaces for cleanliness & improved space management, all set for disposition during Special Campaign 3.0 from 2nd October, 2023 to 31st October, 2023.
2. Implementation Phase (2nd October to 31st October, 2023): In the subsequent phase, NITI Aayog successfully disposed of 100% of the 15 Pending Public Grievance Petitions and 2 Parliament Assurances. A total of 5075 files were reviewed, out of which, 3617 files were weeded out. Furthermore, cleanliness activities were undertaken in office spaces, outdoor premises, record room and Departmental Canteen. It is particularly noteworthy that approximately 5124 sqft. of the space was freed by way of disposal of files and improvements in office space management, contributing to more environmentally responsible workspace and surroundings.
The Campaign was fittingly augmented by the Swachhta Hi Seva Campaign 2023 in NITI Aayog from 17th September to 2nd October, 2023 wherein the Department undertook the following activities:
i. Inspection of Record Room in NITI Aayog by the senior Officers with special emphasis on File reviewing, Weeding out & Digitisation of old records and disposal of scrap;
ii. Cleanliness Awareness Campaign for generating awareness amongst Officers/Staff of NITI Aayog;
iii. Cleanliness Drive in NITI Aayog Office Premises;
iv. Deep Cleaning of NITI Aayog Departmental Canteen;
v. Hon’ble Vice Chairman, NITI Aayog administered the Swachhta Pledge to NITI Aayog staff, followed by the Cleanliness Drive of NITI Aayog outdoor campus led by the Hon’ble Vice Chairman, NITI Aayog (Shri Suman K. Bery); the Hon’ble Member, NITI Aayog (Shri V. K. Saraswat); and the CEO, NITI Aayog (Shri B. V. R. Subramaniam).