পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়
ভাৰত চৰকাৰৰ পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে ৬-৮ নৱেম্বৰ ২০২৩লৈ লণ্ডনৰ বিশ্ব ভ্ৰমণ বজাৰ (ডব্লিউটিএম) ২০২৩-ত অংশগ্ৰহণ কৰে
07 NOV 2023 4:28PM by PIB Guwahati
পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে, ট্যুৰ অপাৰেটৰ আৰু ৰাজ্যিক পৰ্যটন বিভাগকে ধৰি বিভিন্ন অংশীদাৰৰ সৈতে ৬-৮ নৱেম্বৰ ২০২৩লৈ ডব্লিউটিএম লণ্ডনত অংশগ্ৰহণ কৰিছে। পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে লণ্ডনৰ ডব্লিউটিএম ২০২৩-ত ইনক্ৰিডিবল ইণ্ডিয়া পেভিলিয়নৰ বাবে ৬৫০ বৰ্গ মিটাৰ স্থান লৈছে যাতে ‘ইনক্ৰিডিবল ইণ্ডিয়া! ভাৰত ভ্ৰমণ বৰ্ষ ২০২৩’ শিৰোনামৰ অধীনত ভাৰতলৈ অহা ভ্ৰমণকাৰীসকলৰ বাবে বিভিন্ন পৰ্যটন সামগ্ৰী আৰু পৰিৱৰ্তনশীল অভিজ্ঞতাৰ শৃংখলা প্ৰদৰ্শন কৰা হয়।
গোৱা চৰকাৰৰ পৰ্যটন মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰোহন খাউণ্টেৰ উপস্থিতিত ভাৰতীয় পেভিলিয়নৰ আনুষ্ঠানিক উদ্বোধন কৰে ভাৰত চৰকাৰৰ পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব শ্ৰীমতী ভি বিদ্যাৱতী আৰু ইউকেলৈ ভাৰতৰ উচ্চায়ুক্ত এইচই বিক্ৰম ডোৰাইস্বামীয়ে। ইণ্ডিয়া পেভিলিয়নৰ উদ্বোধন ৰিবন কটা, বন্তি প্ৰজ্জ্বলন, গণেশ বন্দনা আৰু পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব আৰু ইউকেলৈ ভাৰতৰ উচ্চায়ুক্তৰ দ্বাৰা আদৰণি মন্তব্যৰে সম্পন্ন হয়।
উদ্বোধনৰ পিছত, ভাৰতীয় প্ৰতিনিধি দল আৰু অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে ভাৰতীয় পেভিলিয়ন আৰু বিভিন্ন অংশগ্ৰহণকাৰী ৰাজ্য আৰু অন্যান্য অংশীদাৰসকলৰ বুথৰ পৰিদৰ্শন কৰে। সমগ্ৰ দিনটোত, ইনক্ৰিডিবল ইণ্ডিয়াই বিভিন্ন সাংস্কৃতিক প্ৰদৰ্শন, মেহেন্দী আৰু যোগ অধিৱেশনৰ আয়োজন কৰে। পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ৰ সচিবগৰাকীয়ে এলিভেট পৰ্যায়ত অনুষ্ঠিত 'যুৱ আৰু শিক্ষাৰ জৰিয়তে পৰ্যটনৰ পৰিৱৰ্তন' শীৰ্ষক ইউএনডব্লিউটিঅ'-ডব্লিউটিটিচি পৰ্যটন মন্ত্ৰীসন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰে। গোটেই দিনটো, পৰ্যটন সচিবে ইউকে বজাৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ ট্যুৰ অপাৰেটৰ, মিডিয়া আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশীদাৰসকলক সাক্ষাৎ কৰে।
ডব্লিউটিএম ২০২৩-ত, ভ্ৰমণ সঞ্চালন কোম্পানী/ডিএমচি, দিল্লী, উত্তৰাখণ্ড, জম্মু-কাশ্মীৰ, বিহাৰ, মেঘালয়, অৰুণাচল প্ৰদেশ, উৰিষ্যা, অসম আৰু ভাৰতীয় ৰে'লৱে কেটাৰিং এণ্ড টুৰিজম কৰ্পোৰেচন (আইআৰচিটিচি)ৰ ৰাজ্যিক পৰ্যটন বিভাগকে ধৰি ৪৭ জন অংশগ্ৰহণকাৰীয়ে ইনক্ৰিডিবল ইণ্ডিয়া পেভিলিয়নত অংশগ্ৰহণ কৰিছে, আনহাতে কেৰালা, কৰ্ণাটক, লাডাখ, ৰাজস্থান, মধ্য প্ৰদেশ, গোৱা, উত্তৰ প্ৰদেশ, মহাৰাষ্ট্ৰ, গুজৰাটৰ ৰাজ্যিক পৰ্যটন বিভাগে তেওঁলোকৰ সামগ্ৰী আৰু সেৱা প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ আৰু সাম্ভাব্য গ্ৰাহক আৰু অংশীদাৰৰ সৈতে সংযোগ কৰিবলৈ নিজা পেভিলিয়ন লৈছে।
ইয়াৰ অংশগ্ৰহণৰ সময়ত পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে ডব্লিউটিএম ২০২৩, লণ্ডনক ভ্ৰমণ আৰু পৰ্যটন উদ্যোগৰ বিভিন্ন খণ্ডৰ পেছাদাৰীসকলক একত্ৰিত কৰাৰ বাবে এক মঞ্চ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব বিচাৰে। প্লেটফৰ্মটো নেটৱৰ্কিং, ব্যৱসায়ৰ সুযোগ, আৰু ধাৰণা আৰু তথ্যৰ আদান-প্ৰদানৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰা হ'ব কিয়নো অনুষ্ঠানটোৱে বিভিন্ন ধৰণৰ অংশগ্ৰহণকাৰীক আকৰ্ষিত কৰে, যাৰ ভিতৰত আছে ভ্ৰমণ সংস্থা, ট্যুৰ অপাৰেটৰ, এয়াৰলাইন, হোটেল মালিক, ক্ৰুজ লাইন, ভ্ৰমণ প্ৰযুক্তি প্ৰদানকাৰী, পৰ্যটন বোৰ্ড, আৰু ভ্ৰমণ আৰু আতিথ্য খণ্ডৰ অন্যান্য পেছাদাৰীসকল।
বিভিন্ন পৰ্যটন সামগ্ৰী আৰু ভাৰতলৈ ভ্ৰমণকাৰীসকলৰ বাবে পৰিৱৰ্তনশীল অভিজ্ঞতাৰ শৃংখলা প্ৰদৰ্শন কৰাৰ উপৰিও 'ইনক্ৰিডিবল ইণ্ডিয়া! ভাৰত ভ্ৰমণ ২০২৩ বৰ্ষ' পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ৰ গুৰুত্ব বহনক্ষম পৰ্যটনৰ প্ৰচাৰৰ ওপৰত হ'ব। পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে বিশ্ব পৰ্যটন দিৱস উপলক্ষে ২০২৩ চনৰ ২৭ ছেপ্টেম্বৰত ‘ট্ৰেভেল ফৰ লাইফ’ কাৰ্যসূচী আৰম্ভ কৰিছে। ই প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীয়ে কল্পনা কৰা মিছন লাইফ (পৰিৱেশৰ বাবে জীৱনশৈলী)ৰ ওপৰত আধাৰিত, ভাৰতৰ নেতৃত্বত এক বিশ্বব্যাপী গণ আন্দোলন হিচাপে জলবায়ু পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰভাৱৰ বিৰুদ্ধে পৰিৱেশ সুৰক্ষাৰ বাবে ব্যক্তি আৰু সম্প্ৰদায়ক পদক্ষেপ ল'বলৈ আহ্বান জনোৱা হৈছে।

Ministry of Tourism
Ministry of Tourism, Government of India participates in World Travel Market (WTM) 2023, London from 6 - 8 November 2023.
07 NOV 2023 4:28PM by PIB Delhi
Ministry of Tourism, along with various stakeholders including tour operators and state tourism departments is participating in WTM London from 6 - 8 November 2023. The Ministry of Tourism has taken a space of 650 square meters for the Incredible India Pavilion at WTM 2023, London to showcase varied tourism products and series of transformative experiences for travellers to India under the theme ‘Incredible India! Visit India Year 2023’.
The formal inauguration of the Indian Pavilion was done by Ms. V. Vidyavathi, Secretary, Ministry of Tourism, Government of India and H.E. Vikram Doraiswami, High Commissioner of India to the UK in the presence of Shri Rohan Khaunte, Minister of Tourism, Government of Goa. The inauguration of the India Pavilion was done with ribbon cutting, lamp lighting, Ganesh Vandana and welcome remarks by Secretary, Ministry of Tourism and by High Commissioner of India to the UK.
After the inauguration, the Indian delegation and participants went around the Indian Pavilion and booths of various participating states and other stakeholders. Throughout the day, Incredible India organized various Cultural Performances, henna and Yoga Sessions. The Secretary, Ministry of Tourism attended the UNWTO –WTTC Tourism Ministers Summit on ‘Transforming Tourism through Youth and Education’ held at Elevate Stage. Throughout the day, the Secretary Tourism met important tour operators, media and important stakeholders in the UK market.
In WTM 2023, 47 participants including tour operating companies / DMCs, State Tourism Departments from Delhi, Uttarakhand, Jammu & Kashmir, Bihar, Meghalaya, Arunachal Pradesh, Odisha, Assam and Indian Railways Catering and Tourism Corporation (IRCTC) are participating in the Incredible India Pavilion whereas States Tourism Departments of Kerala, Karnataka, Ladakh, Rajasthan, Madhya Pradesh, Goa, Uttar Pradesh, Maharashtra, Gujarat, have taken their own pavilions to showcase their products and services and connect with potential clients and partners.
During its participation the Ministry of Tourism would like to use WTM 2023, London as a platform to bring together professionals from various sectors of the travel and tourism industry. The platform would be used for networking, business opportunities, and the exchange of ideas and information as the event attracts a diverse range of attendees, including travel agencies, tour operators, airlines, hoteliers, cruise lines, travel technology providers, tourism boards, and other professionals in the travel and hospitality sector.
Besides showcasing varied tourism products and series of transformative experiences for travellers to India under the theme ‘Incredible India! Visit India Year 2023’ the focus of Ministry of Tourism would be on promoting sustainable tourism. The Ministry of Tourism has launched the ‘Travel for LiFE’ program on 27th September 2023 on the occasion of World Tourism Day. The initiative is based on Mission LiFE (Lifestyle for Environment) envisioned by Prime Minister Shri Narendra Modi, as a global mass movement led by India urging individuals and communities to act for the protection of the environment against the effects of the climate change.