শেল-থুম মন্ত্রালয়
কেন্দ্র সরকারনা নোভেম্বর , ২০২৩ গী ওইনা রাজ্য সরকার খুদিংমক্তা লুপা করোর ৭২,৯৬১.২১ গী তেক্স দিভোল্যুসনগী রিলিজ পীখ্রে; মামাঙদা নোভেম্বর ১০ দা তৌরম্বা অদুদগী নুমিৎ হুম্নি ঙনখৎখ্রে
ঙন্না রিলিজ তৌবা অসিনা রাজ্য সরকারশিংদা কুমহৈ হরাওগী মতমদা মতম চানা রিলিজ তৌবা ঙমহল্লি
07 NOV 2023 5:30PM by PIB Imphal
লাক্লিবা কুমহৈ হরাওগী মতম অসিগী য়েংলগা, কেন্দ্র সরকারনা নোভেম্বর , ২০২৩ গী ওইনা রাজ্য সরকার খুদিংমক্তা লুপা করোর ৭২,৯৬১.২১ গী তেক্স দিভোল্যুসনগী রিলিজ মমাঙদা নোভেম্বর ১০ দা তৌরম্বা অদুগী মহুত্তা নোভেম্বর ৭ তা ওইনা পীখ্রে।
মসিনা রাজ্য সরকারশিংদা মতম চানা রিলিজ তৌবা ঙমহল্লি অমসুং মীয়াম্বু কুমহৈ হরাওদা হেন্না নুংঙাইহনলগনি। রাজ্য রাজ্যগী ওইবা শেলগী রিলিজ অদু মখাগী তেবল অসিদা পীজরিঃ
রাজ্য রাজ্যগী ওইবা নোভেম্বর , ২০২৩ গী কেন্দ্রগী তেক্স অমসুং দ্যুতীগী অপুনবা প্রোসীদশিং
সিরিল
নম্বর
রাজ্য মমিং
অপুনবা (লুপা করোর)
১
আন্ধ্রা প্রদেশ
২95২.74
২
অরুনাচল প্রদেশ
১২8১.93
৩
অশম
২২8২.২4
৪
বিহার
7৩৩8.৪৪
৫
শত্তীসগর
২৪8৫.79
৬
গোৱা
২8১.৬৩
৭
গুজরাত
২৫৩৭.৫9
৮
হরিয়ানা
৭9৭.৪৭
৯
হিমাচল প্রদেশ
৬০৫.৫৭
১০
ঝার্খন্দ
২৪১২.৮৩
১১
কর্নাতকা
২৬৬০.৮৮
১২
কেরলা
১৪০৪.৫০
১৩
মধ্য প্রদেশ
৫৭২৭.৪৪
১৪
মহারাস্ত্র
৪৬০৮.৯৬
১৫
মনিপুর
৫২২.৪১
১৬
মেঘালয়
৫৫৯.৬১
১৭
মিজোরাম
৩৬৪.৮০
১৮
নগালেন্দ
৪১৫.১৫
১৯
ওরিশা
৩৩০৩.৬৯
২০
পঞ্জাব
১৩১৮.৪০
২১
রাজস্থান
৪৩৯৬.৬৪
২২
সিক্কিম
২৮৩.১০
২৩
তমিল নাদু
২৯৭৬.১০
২৪
তেলংগানা
১৫৩৩.৬৪
২৫
ত্রিপুরা
৫১৬.৫৬
২৬
উত্তর প্রদেশ
১৩০৮৮.৫১
২৭
উত্তরাখন্দ
৮১৫.৭১
২৮
নোংচুপ বেঙ্গোল
৫৪৮৮.৮৮
অপুনবা
৭২৯৬১.২১

Ministry of Finance
Union Government authorises release of tax devolution of ₹72,961.21 crore to all State Governments for November, 2023; three days ahead of the usual date of 10th November
Early release enables State Governments to make in-time releases during festival season
07 NOV 2023 5:30PM by PIB Delhi
In view of the upcoming festive season, the Union Government has authorised the release of tax devolution of ₹ 72,961.21 crore to State Governments for the month of November 2023, on 7th November instead of the usual date 10th November.
This will enable the State Governments to make in-time releases and add to the festivities and celebrations among the people. State-wise breakup of amounts released is given in the following table:
State-wise distribution of Net Proceeds of Union Taxes and Duties for November, 2023
Sl. No
Name of State
Total (₹ Crore)
1
ANDHRA PRADESH
2952.74
2
ARUNACHAL PRADESH
1281.93
3
ASSAM
2282.24
4
BIHAR
7338.44
5
CHHATTISGARH
2485.79
6
GOA
281.63
7
GUJARAT
2537.59
8
HARYANA
797.47
9
HIMACHAL PRADESH
605.57
10
JHARKHAND
2412.83
11
KARNATAKA
2660.88
12
KERALA
1404.50
13
MADHYA PRADESH
5727.44
14
MAHARASHTRA
4608.96
15
MANIPUR
522.41
16
MEGHALAYA
559.61
17
MIZORAM
364.80
18
NAGALAND
415.15
19
ODISHA
3303.69
20
PUNJAB
1318.40
21
RAJASTHAN
4396.64
22
SIKKIM
283.10
23
TAMIL NADU
2976.10
24
TELANGANA
1533.64
25
TRIPURA
516.56
26
UTTAR PRADESH
13088.51
27
UTTARAKHAND
815.71
28
WEST BENGAL
5488.88
Grand Total
72961.21