Ministry of Petroleum & Natural Gas
“Government and public enterprises like ONGC are committed to improve lives in North East”: Petroleum Minister Hardeep S Puri
Union Minister Hardeep S Puri inaugurates multi-speciality hospital in Sivasagar, Assam
04 NOV 2023 1:43PM by PIB Delhi
Shri Hardeep Singh Puri, Union Minister of Petroleum & Natural Gas and Housing & Urban Affairs said, “Driven by PM Modi’s commitment to the North East, government and public enterprises like ONGC are committed to improve lives in the North East.” He was speaking at a public function in Sivasagar, Assam, after inaugurating the ONGC-supported multi-speciality hospital there. The event was also attended by the Union Minister of State for Petroleum and Natural Gas, Labour and Employment, Shri Rameshwar Teli, Chairman and CEO, ONGC, Shri Arun Kumar Singh, as well as other senior officials from the Government of Assam and ONGC.
Addressing the gathering, the Minister said that the modern infrastructure and medical equipment of Siu-Ka-Pha hospital being one of the best in the entire country will benefit not only local people of Upper Assam, but also people from neighboring states of Nagaland, Mizoram and Arunachal Pradesh. In the coming years Siu-Ka-Pha hospital is expected to benefit approximately one lakhs patients in a year, he added.
Union Minister of State for Petroleum and Natural Gas, Shri Rameswar Teli, said “Siu-Ka-Pha Hospital, built as one of ONGC’s biggest CSRs, is highly advanced with latest healthcare services that will benefit the people of this region in many more reasons”.
The MultI Speciality Hospital is built with a total investment of Rs 483.19 crore, showcasing ONGC’s commitment to improve the lives of the communities it operates in. The facility is expected to provide healthcare services to over one lakh patients annually.
The hospital will be managed and operated by Dr. Babasaheb Ambedkar Vaidyakiya Pratisthan (BAVP).
The state-of-the-art hospital spanning over 35 acres, has 300 beds, and a team of 70 specialized doctors, offering a comprehensive range of medical services, including Orthopaedics, Trauma, Paediatric & NICU, Obstetrics, Gynaecology, ENT, Skull base Surgery, Physiotherapy, Rehabilitation, and advanced diagnostics. It has modular operating theaters, a critical care unit, and telemedicine, connecting patients with specialist healthcare providers nationwide.
The ONGC Siu-Ka-Pha Multi Specialty Hospital is a ground-breaking addition to the healthcare landscape of Assam and the surrounding regions. For medical treatments, residents would need not to go to Dibrugarh.
In addition to its primary purpose of providing healthcare, the ONGC Siu-Ka-Pha Multi Specialty Hospital will play a pivotal role in stimulating job creation and fostering economic opportunities within the region. It stands as an embodiment of progress, growth, and well-being for the people of Sivasagar.
ONGC Siu-Ka-Pha Multi Specialty Hospital is dedicated for delivering advanced healthcare services to the underserved socio-economic strata of Assam.

পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰালয়
"অ'এনজিচিৰ দৰে চৰকাৰী আৰু ৰাজহুৱা উদ্যোগে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলত জীৱন উন্নত কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ": পেট্ৰ'লিয়াম মন্ত্ৰী হৰদীপ এছ পুৰী
শিৱসাগৰত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী হৰদীপ এছ পুৰীয়ে উদ্বোধন কৰিলে মাল্টি স্পেচিয়েলিটি হস্পিটেল
04 NOV 2023 1:43PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় পেট্ৰ'লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ তথা গৃহ আৰু গৃহ নিৰ্মাণ, নগৰ পৰিক্ৰমা দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰদীপ সিং পুৰীয়ে কয়, "উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ প্ৰতি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে দিয়া প্ৰতিশ্ৰুতিৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত হৈ অ'এনজিচিৰ দৰে চৰকাৰী আৰু ৰাজহুৱা উদ্যোগে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলত জীৱন উন্নত কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হৈছে।" শিৱসাগৰত অ'এনজিচি সমৰ্থিত মাল্টি স্পেছিয়েলিটি হস্পিটেল উদ্বোধন কৰি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এনেদৰে কয়।
অনুষ্ঠানটোত কেন্দ্ৰীয় পেট্ৰ'লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ, শ্ৰম তথা নিয়োগ দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰামেশ্বৰ তেলী, অ'এনজিচিৰ অধ্যক্ষ আৰু মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া শ্ৰী অৰুণ কুমাৰ সিঙৰ লগতে অসম চৰকাৰ আৰু অ'এনজিচিৰ অন্যান্য জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলো উপস্থিত আছিল।
অনুষ্ঠানত সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে চ্যুকাফা চিকিৎসালয়ৰ আধুনিক আন্তঃগাঁথনি আৰু চিকিৎসা সঁজুলি সমগ্ৰ দেশৰ ভিতৰতে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ হোৱাৰ ফলত কেৱল উজনি অসমৰ স্থানীয় লোকেই নহয়, চুবুৰীয়া ৰাজ্য নাগালেণ্ড, মিজোৰাম আৰু অৰুণাচল প্ৰদেশৰ লোকসকলো এই চিকিৎসালয়ৰ জড়িয়তে উপকৃত হ'ব। আগন্তুক বছৰবোৰত চ্যুকাফা চিকিৎসালয়ে বছৰি প্ৰায় এক লাখ ৰোগীক উপকৃত কৰিব বুলি তেওঁ আশা প্ৰকাশ কৰে।
কেন্দ্ৰীয় পেট্ৰ'লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰীশ্ৰী ৰামেশ্বৰ তেলীয়ে কয়, "অ'এনজিচিৰ অন্যতম সমৰ্থনত নিৰ্মিত চ্যুকাফা চিকিৎসালয়ত শেহতীয়া স্বাস্থ্যসেৱাৰ সকলো সুবিধা আছে। যি চিকিৎসালয়ে এই অঞ্চলৰ লোকসকলক বিভিন্ন ধৰণে কাৰণত লাভাৱান্বিত কৰিব"।
মাল্টি স্পেচিয়েলিটি হস্পিটেলখন মুঠ ৪৮৩.১৯ কোটি টকাৰ বিনিয়োগেৰে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। যিয়ে অ'এনজিচিৰ সমৰ্থনত সাধাৰণ লোকৰ জীৱন উন্নীত কৰাৰ ৰেঙণি হিচাবে চিহ্নিত হৈছে। এই চিকিৎসালয় খনে বছৰি এক লাখৰো অধিক ৰোগীক স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদান কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে।
চিকিৎসালয়খন ড০ বাবাচাহেব আম্বেদকাৰ বৈদ্যকিয়া প্ৰতিস্থান (বিএভিপি)ৰ দ্বাৰা পৰিচালনা কৰা হ'ব।
৩৫ একৰৰো অধিক ভূমিত বিস্তৃত অত্যাধুনিক চিকিৎসালয়খনত ৩০০ খন বিচনা আছে আৰু ৭০ জন বিশেষজ্ঞ চিকিৎসকৰ এটা দলে এক বিস্তৃত পৰিসৰৰ চিকিৎসা সেৱা আগবঢ়াব। যাৰ ভিতৰত আছে অৰ্থোপেডিক্স, ট্ৰমা, পেডিয়াট্ৰিক আৰু এনআইচিইউ, প্ৰসূতি, স্ত্ৰীৰোগ বিভাগ, ইএনটি, স্কাল অস্ত্ৰোপচাৰ, ফিজিঅ'থেৰাপী, পুনৰ্সংস্থাপন তথা উন্নত ৰোগ নিৰ্ণয় ব্যৱস্থা। ইয়াত মডুলাৰ অপাৰেটিং থিয়েটাৰ, এক গুৰুত্বপূৰ্ণ যত্ন লোৱা গোট, আৰু টেলিমেডিচিনৰো সুবিধা আছে। যিবোৰ সুবিধাই ৰোগীসকলক দেশজুৰি বিশেষজ্ঞ স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদানকাৰীৰ সৈতে সংযোগ কৰাত সহায় কৰিব।
অ'এনজিচি চ্যুকাফা মাল্টি স্পেচিয়েলিটি হস্পিটেল হৈছে অসম আৰু ইয়াৰ চৌদিশৰ অঞ্চলৰ স্বাস্থ্যসেৱাৰ ক্ষেত্ৰত এক অভূতপূৰ্ব সংযোজন। এতিয়া আৰু চিকিৎসাৰ বাবে এই এলেকাৰ লোকসকলে ডিব্ৰুগড়লৈ যোৱাৰ প্ৰয়োজন নহ'ব।
স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদানৰ প্ৰাথমিক উদ্দেশ্যৰ উপৰি অ'এনজিচি চ্যুকাফা মাল্টি স্পেচিয়েলিটি হস্পিটেলে অঞ্চলটোত চাকৰিৰ সৃষ্টি আৰু অৰ্থনৈতিক সুযোগ বৃদ্ধিত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব। সেয়ে ই সাধাৰণ জনসাধাৰণৰ বাবে প্ৰগতি, বিকাশ আৰু কল্যাণৰ প্ৰতীক হিচাপে চিহ্নিত হৈছে।
অ'এনজিচি চ্যুকাফা মাল্টি স্পেচিয়েলিটি হস্পিটেল অসমৰ স্বাস্থ্য সেৱা লাভৰ ক্ষেত্ৰত পিছ পৰি থকাসকলৰ আৰ্থ-সামাজিক স্তৰ উন্নীতকৰণৰ জড়িয়তে উন্নত স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদান কৰাৰ বাবে সমৰ্পিত।