Ministry of Petroleum & Natural Gas
“Government and public enterprises like ONGC are committed to improve lives in North East”: Petroleum Minister Hardeep S Puri
Union Minister Hardeep S Puri inaugurates multi-speciality hospital in Sivasagar, Assam
04 NOV 2023 1:43PM by PIB Delhi
Shri Hardeep Singh Puri, Union Minister of Petroleum & Natural Gas and Housing & Urban Affairs said, “Driven by PM Modi’s commitment to the North East, government and public enterprises like ONGC are committed to improve lives in the North East.” He was speaking at a public function in Sivasagar, Assam, after inaugurating the ONGC-supported multi-speciality hospital there. The event was also attended by the Union Minister of State for Petroleum and Natural Gas, Labour and Employment, Shri Rameshwar Teli, Chairman and CEO, ONGC, Shri Arun Kumar Singh, as well as other senior officials from the Government of Assam and ONGC.
Addressing the gathering, the Minister said that the modern infrastructure and medical equipment of Siu-Ka-Pha hospital being one of the best in the entire country will benefit not only local people of Upper Assam, but also people from neighboring states of Nagaland, Mizoram and Arunachal Pradesh. In the coming years Siu-Ka-Pha hospital is expected to benefit approximately one lakhs patients in a year, he added.
Union Minister of State for Petroleum and Natural Gas, Shri Rameswar Teli, said “Siu-Ka-Pha Hospital, built as one of ONGC’s biggest CSRs, is highly advanced with latest healthcare services that will benefit the people of this region in many more reasons”.
The MultI Speciality Hospital is built with a total investment of Rs 483.19 crore, showcasing ONGC’s commitment to improve the lives of the communities it operates in. The facility is expected to provide healthcare services to over one lakh patients annually.
The hospital will be managed and operated by Dr. Babasaheb Ambedkar Vaidyakiya Pratisthan (BAVP).
The state-of-the-art hospital spanning over 35 acres, has 300 beds, and a team of 70 specialized doctors, offering a comprehensive range of medical services, including Orthopaedics, Trauma, Paediatric & NICU, Obstetrics, Gynaecology, ENT, Skull base Surgery, Physiotherapy, Rehabilitation, and advanced diagnostics. It has modular operating theaters, a critical care unit, and telemedicine, connecting patients with specialist healthcare providers nationwide.
The ONGC Siu-Ka-Pha Multi Specialty Hospital is a ground-breaking addition to the healthcare landscape of Assam and the surrounding regions. For medical treatments, residents would need not to go to Dibrugarh.
In addition to its primary purpose of providing healthcare, the ONGC Siu-Ka-Pha Multi Specialty Hospital will play a pivotal role in stimulating job creation and fostering economic opportunities within the region. It stands as an embodiment of progress, growth, and well-being for the people of Sivasagar.
ONGC Siu-Ka-Pha Multi Specialty Hospital is dedicated for delivering advanced healthcare services to the underserved socio-economic strata of Assam.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
“লৈঙাক অমদি ONGC গুম্বা লৈঙাক্কী এন্তরপ্রাইজশিংনা অৱাং নোংপোক্কী পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা লেপ্লি”: পেত্রোলিয়ম মন্ত্রী হরদীপ এস পুরি
কেন্দ্র মন্ত্রী হরদীপ এস পুরিনা অসামগী সিবসাগরদা মল্তি-স্পিসিএল্তী হোস্পিতাল শঙ্কাখ্রে
04 NOV 2023 1:43PM by PIB Imphal
পেত্রোলিয়ম এন্দ নেচরেল গ্যাস অমদি হাউজিং এন্দ অর্বান এফ্যার্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী হরদীপ সিংহ পুরিনা হায়, “প্রধান মন্ত্রী মোদীনা অৱাং-নোংপোক্তা য়েংলিবা মীৎয়েঙনা মথৌ হাপ্তুনা, লৈঙাক অমদি ONFC গুম্বা লৈঙাক্কী এন্তরপ্রাইজশিংনা অৱাং নোংপোক্কী পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা লেপ্লি‍।” ৱাফম অসি মহাক্না অসামগী সিবসাগরদা MNGC-সপ্পোর্তেদ মল্তি-স্পিসিএল্তী হোস্পিতাল শঙ্গারবা মতুংদা ফোঙদোকখিবনি‍। থৌরমদুদা পেত্রোলিয়ম অমদি নেচরেল গ্যাস, লেবর অমদি এমপ্লোইমেন্তকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রামেস্বর তেলী, ONGC গী চেয়রমেন অমদি CEO শ্রী অরুন কুমার সিংহ লোয়ননা অসাম লৈঙাক অমসুং ONGC গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু শরুক য়াখি‍।
তিল্লিবা মীয়ামগী মফমদা ৱা ঙাংলদুনা, সিউ-কা-ফা হোস্পিতালদা থম্লিবা মতমগা চুনবা মচাক মথুম অমদি মেদিকেলগী খুৎশু খুৎলায়শিং অসি লৈবাকসিগী খ্বায়দগী ফবশিংগী মনুং চনবনা অপ্পর অসামগী মীয়ামদা কান্নবা পীবখক নত্তনা, য়ুমলোন্নবা স্তেত নগালেন্দ, মিজোরম অমদি অরুনাচল প্রদেশগী মীয়ামদসু কান্নবা পীরগনি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি‍। লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা সিউ-কা-ফা হোস্পিতাল অসি চহিদা অনাবা মীওই লাখ অমরোমদা লায়েং পীগনি হায়না পানরি, হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
পেত্রোলিয়ম অমদি নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রামেস্বর তেলীনা হায়, “ONGC গী খ্বায়দগী চাউবা CSR শিংগী মরক্তা অমা ওইনা শাগৎখিবা সিউ-কা-ফা হোস্পিতাল অসিদা খ্বায়দগী নৌবা হেল্থকেয়র সর্ভিসশিং ফংহন্দুনা য়াম্না খুমাঙ চাওশিনবা লায়েংশঙ অমা ওইনা লমদম অসোমগী মীয়ামদা মরম কয়াদা কান্নবা পীগনি”‍।
মল্তি স্পিসিএল্তী হোস্পিতাল অসি পুন্না লুপা করোর ৪৮৩.১৯ চঙনা ONGC না মখোয়না থবক তৌরুরুবা মফমদুগী মীয়ামগী পুন্সি ফগৎহন্নবগী লেপ্লিবা খোঙফম উত্তুনা শাগৎপনি‍। ফেসিলিতী অসিনা চহিদা অনাবা মীওই লাখ অমা হেনবদা হেল্থকেয়র সর্ভিস পীরবা য়াই হায়না পানরি‍।
লায়েংশঙ অসি দোক্তর বাবাসাহেব অম্বেদকর বৈদ্যকিয়া প্রতিস্থান্না (BAVP) য়েংশিনগনি অমদি চলাইগনি‍।
একর ৩৫ পাক চাউনা শন্দোক্তুনা লৈরিবা স্তেত-ওফ-দি-আর্ত লায়েংশঙ অসিদা ফমুং ৩০০, অমদি স্পিসিএলাইজ দোক্তর ৭০গী কাঙবু অমা লৈদুনা ওর্থোপেদিক্স, ত্রোমা, পেদিয়াত্রিক্স অমদি NICU, ওব্সতেত্রিক্স, গাইনেগোলোজী, ENT স্কল বেজ সর্জরী, ফীজিওথেরাপী, রিহেবিলিতেসন, অমদি খুমাঙ চাওশিল্লবা দাইগ্নোস্তিক্স য়াওনা মপুং ফাবা মেদিকেল সর্ভিসশিং ফংহল্লি‍। মসিদা মোদুলর ওপরেতিং থিএতরশিং, ক্রিতিকেল কেয়র য়ুনিৎ অমা, অমদি লৈবাক পুম্বা অনাবশিংবু স্পিসিএলিস্ত হেল্থকেয়র প্রোভাইদরশিংগা শম্নহনগদবা তেলিমেদিসিনসু য়াওরি‍।
ONGC সিউ-কা-ফা মল্তি-স্পিসিএল্তী হোস্পিতাল অসি অসাম অমদি অকোয়বগী মফমশিংদা হকশেলগী লেন্দস্কেপ্তা চাউনা অহোংবা পুরক্কদবা নৌনা হাপচিল্লকপা অমনি‍। অনা লায়েংগীদমক, মফমসিগী মীয়াম্না দিব্রুগর চৎলুবগী মথৌ তাদ্রে‍।
হেল্থকেয়র সর্ভিস ফংহনবগী মরুওইবা পান্দমগী মথক্তা, ONGC সিউ-কা-ফা মল্তি-স্পিসিএল্তী হোস্পিতাল অসিনা লমদমসিদা থবক পীবা অমদি শেন্মিৎলোন মথৌ হাপ্পদা মরুওইবা থৌদাংসু লৌগনি‍। মসিনা সিবসাগরগী মীয়ামগী চাওখৎপা, খুমাঙ চাওশিনবা অমদি নুংঙাই য়াইফবগী মতৌ উৎলি‍।
ONGC সিউ-কা-ফা মল্তি-স্পিসিএল্তী হোস্পিতাল অসি অসামগী শেন্মিৎলোনগী ফীভম শোত্থহৌরবা মীওই কাঙলুপশিংদা অফবা হকশেলগী সর্ভিস পীননবা লেপ্লি‍।