হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
NSDC ইন্তরনেস্নেল অমসুং ৱি ৱান, DP ৱর্ল্দগী মরক্তা য়ান্ন-ৱারোল অমা খুৎয়েক পীনবদা শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান অমসুং DP ৱর্ল্দগী CEO H.E. সুলতান অহমদ বিন সুলায়েম য়াওখ্রে
য়ান্ন-ৱারোল অসিনা গ্লোবেল তেলেন্ত মোবিলিতী, স্কিলিংগীদমক এভেন্যুশিং হেন্না লৈহল্লগনি অমসুং মরী লৈনবা মপাল লৈবাক্কী থবক্কী খুদোংচাবশিংগা ভারতকী নহারোলগা কন্নেক্ত তৌরগনি – শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান
য়ান্ন-ৱারোল অসিনা ভারতকী নহারোলগীদমক মপাল লৈবাক্কী থবক্কীদমক অপস্কিল অমসুং তেংবাং পীনবা পান্দম থম্মি
শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না ইন্দিয়ন দাইস্পোরাগী এদমিনিস্ত্রেসন ফগৎহন্নবা অমসুং কান্নবা পীনবা দুবাইদা CBSE ইন্দিয়ানা রিজনেল ওফিস অমা হাংদোক্লগনি হায়না লাউথোকখ্রে
03 NOV 2023 4:56PM by PIB Imphal
এজুকেসন অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত এন্দ ওন্তপ্রিনোর্শিপকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না দুবাইগী DP ৱর্ল্দগী গ্রুপ চিয়রমেন অমসুং CEO, H.E. সুলতান অহমদ বিন সুলায়েমগা উনখ্রে, স্কিল লৈবা মেনপাৱরগী লোং-তর্ম রিক্রুতমেন্তগীদমক মখোয়না NSDC ইন্তরনেস্নেল অমসুং DP ৱর্ল্দগী সবসিদিয়রী অমা ওইরিবা ৱি ৱানগী মরক্তা য়ান্ন-ৱারোল অমা খুৎয়েক পীনবদা য়াওখি। মখোয়না চুংশিন্নবগী খুদোংচাবশিংগী মতাংদসু খন্নখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী প্রধান্না হায়খি য়ান্ন-ৱারোল অসিনা গ্লোবেল তেলেন্ত মোবিলিতী, স্কিলিংগীদমক এভেন্যুশিং হেন্না লৈহল্লগনি অমসুং মরী লৈনবা মপাল লৈবাক্কী থবক্কী খুদোংচাবশিংগা ভারতকী নহারোলগা কন্নেক্ত তৌরগনি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় ভারত অসি মখল কয়াগী তেলেন্তকী রিজর্বর অমনি। শ্রী প্রধান্না ভারতকী নহারোলগী অনীংবশিং থুংহন্নবা অমসুং ভারত খক্তগী নত্তনা গ্লোবেল ইকনোমীশিংগীদমক্তা শেন্মীৎলোন খুমাং চাউশিন্নবা মখোয়বু শেম শানবা নৌনা ফিরেপ লৌখি। UAEগী ভারতকী এম্বেসেদর, শ্রী সঞ্জয় সুধির অমসধং দুবাইগী কাউন্সল জেনরেল ওফ ইন্দিয়া, শ্রী সতিশ কুমার সিবন, NSDCগী CEO, শ্রী বেদ মানি তিৱারী অমসুং অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসিএলসু শরুক য়াগনি।
NSDC ইন্তরনেস্নেল অসি গ্লোবেল স্কিলিং সোল্যুসনগী ইনেব্লরনি অমসুং DP ৱর্ল্দগী শরুক অমা ওইরিবা ৱি ৱান অসি স্মার্ত এন্দ-তু-এন্দ লোজিস্তিক্স সোল্যুসন্সদা গ্লোবেল লীদর অমনি। মখোয়না ফ্রন্ত-লাইন ৱার্কফোর্সকীদমক স্কিল দিবেলপমেন্ত সপ্পোর্ত তৌনবা অমসুং থবক্কী খুদোংচাবশিং পীনবা পান্দম থমদুনা ঙসি য়ান্ন-ৱারোল অমা খুৎয়েক পীখি।
খুৎয়েক পীনবগী থৌরম অসি মে 2022দা NSDC ইন্তরনেস্নেল অমসুং হিন্দুস্তান পোর্তস (DP ৱর্ল্দ কম্পনী)গী মরক্তা বারানসীদা গ্লোবেল সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স ফোর স্কিল ওইনা স্কিল ইন্দিয়া ইন্তরনেস্নেল সেন্তর লিংখৎখি। মসিগী পরিং মখাদা DP ৱর্ল্দনা NSDCগা চুংশিন্নদুনা বারানসূদা স্কিল ইন্দিয়া ইন্তরনেস্নেল সেন্তর লিংখৎকনি মসিনা স্কিল ত্রেনিং, কাউন্সেলিং, মোবিলাইজেসন, প্রি-দিপার্চর ওরিয়েন্তেসন, ফোরেন লেংগ্বেজ ত্রেনিং, প্লেসমেন্ত অমসুং ইম্মিগ্রেসন অমসুং পোস্ত-প্লেসমেন্ত সপ্পোর্ত অসিগুম্বা সর্ভিস ফংহল্লি।
শ্রী প্রধান্না VFS গ্লোবেল অমসুং ত্রান্সৱার্ল্দগী তীমশিংনা ঙসি মহৈ য়াল্লবা মীফম অমসু পাঙথোকখি। মহাক্না ভারতকী নহারোলশিংবু মপালগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা, ভারত্তা ত্রেনিং ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লোয়ননা স্কিল দিবেলপমেন্তদা বিল্দিং কেপাসিতীশিংগীদমক চুংশিন্ননবা পুন্না থবক তৌগদবা ৱারীশিং শাখিববু থাগৎখি। পি.এম. শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী সরকারনা স্কিলিং, এপ্রেন্তিসিপ অমসুং থবক পীবা অমদি নহারোলবু ফ্যুচর-রেদী ওইহনবা অসিদা মরু ওইবা মীৎয়েং চংখি। VFS গ্লোবেল অমসুং ত্রান্সৱর্ল্দ গ্রপনা নহাশিংগী ফ্যুচর সেক্যুর তৌবা অমসুং শক্তি পীবদা এক্তিব পার্তনর ওইবগীদমক থাগৎখি।
GCCদা CBSE-এফিলিএতেদ ইন্দিয়ন স্কুলশিংদা তম্মিবা ভারতকী মহৈরোয় লাখ 5, UAEদা লৈরিবা মহৈরোয় লাখ 2.50 লৈ হায়না মহাক্না মখা তাখি। মহাক্না স্কুলশিং অসিগী মতম শাংনা পন্দুনা লৈরকখিবা দিমান্দ অসি য়েংলগা CBSE ইন্দিয়ানা দুবাইদা এদমিনিস্ত্রেসন নীংথিনা তৌনবা অমসুং ইন্দিয়ন দাইস্পোরাদা কান্নবা পীনবগীদমক রিজনেল ওফিস অমা হাংদোক্নবা ৱারেপ লৌখি।
শ্রী প্রধাননা হায়খি একাদেমিক কম্ম্যুনিতী অমসুং ঐখোয়গী দাইস্পোরানা ঐখোয়গী কলচর, ভেল্যুশিং নোলেজ সিস্তেমশিংগী এম্বেসেদর ওইরি। মহাক্না হায়খি মাংদা চংশিন্দুনা এজুকেসন্না মরুপ ওইবগী মরীগীদমক মরু ওইবা য়ুম্বী ওইগনি অমসুং UAEদা ঐখোয়গী CBSE-এফিলিএতেদ স্কুলশিংনা ঐখোয়গী থাজবগী মরী অসি চেৎশিনহনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌগনি।
মন্ত্রীনা EFS ফেসিলিতীজ সর্ভিসেস গ্রুপকী গ্রুপ CEO অমসুং কো-ফাউন্দর শ্রী তরিগ চৌহানগা মীফম অমসু পাঙথোকখি। মন্ত্রীনা শ্রী তরিগ চৌহান্না ভারতকী ৱার্কফোর্সকীদমক স্কিল ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লোয়ননা ইন্তরনেস্নেল মোবিলিতী য়াহন্নবা ভারতকা পার্তনর ওইনবগী থৌরাংগী মরমদা তাবদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মন্ত্রীনা EFS গ্রুপনা ভারতকী স্কিলিং ইকোসিস্তেম অসিবু হেন্না এস্পিরেস্নেল লোয়ননা স্কিল, অপ-স্কিল ওইহন্নবা অমসুং ভারতকী তেলেন্ত লৈরবা নহারোলবু এম্পাৱর তৌনবা ইন্সতিত্যুস্নেল এঙ্গেজমেন্তশিং হেনগৎহন্নবা ফিরেপ অদুগী মরমদা খঙবদসু নুংঙাইবা ফোঙদোকখি।
শ্রী প্রধান্না EFS ফেসিলিতীজ সর্ভিসেস গ্রুপ অমসুং NSDCগী মরক্তা GCC লৈবাকশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা ভারতকী ৱার্কফোর্সকী ইন্তরনেস্নেল মোবিলিতী য়াহন্নবগীদমক MoU অমা খুৎয়েক পীবদসু য়াওখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী প্রধান্না হায়খি মদুদি MoU অসিনা করিকুলম দিবেলপমেন্ত লোয়ননা জোইন্ত স্কিলিং প্রোগ্রাম অমসুং ইন্দস্ত্রী-রেদী স্কিলশিংগা লোয়ননা ৱার্কফোর্সপু অপ-স্কিল তৌনবা কো-ব্রান্দেদ স্কিলিং ইন্সতিত্যুসনশিং শেমগৎপা অমসুং মখোয়বু মালেমগী খুদোংচাবশিং মরু ওইনা GCC লৈবাকশিংগীদমক ফ্যুচর-রেদী ওইহন্নবা লমশিংদা থবক তৌমিন্নবা চেৎশিনহন্নবা লম্বী য়াৎলগনি।

Ministry of Education
Shri Dharmendra Pradhan and H.E. Sultan Ahmed bin Sulayem, Chairman & CEO of DP World witness signing of agreement between NSDC International and We One, DP World
Agreement to create more avenues for global talent mobility, skilling and connecting Indian youth to relevant overseas employment opportunities – Shri Dharmendra Pradhan
Agreement aims to upskill and assist in overseas employment for Indian youth
Shri Dharmendra Pradhan announces CBSE India to open a regional office in Dubai for better administration and for the benefit of the Indian diaspora
03 NOV 2023 4:56PM by PIB Delhi
Union Minister for Education and Skill Development & Entrepreneurship, Shri Dharmendra Pradhan met H.E. Sultan Ahmed bin Sulayem, Group Chairman & CEO of DP World in Dubai, where they witnessed signing of an agreement between NSDC International and We One, a subsidiary of DP World for long term recruitment of skilled manpower. They also discussed opportunities for collaboration.
Speaking on the occasion Shri Pradhan said that the agreement will create more avenues for global talent mobility, skilling and connecting Indian youth to relevant overseas employment opportunities. India is a reservoir of wide-range of talent, he added. Shri Pradhan reaffirmed commitment to fulfil aspirations of India’s youth and prepare them to drive economic prosperity, not only for India but also for global economies. in the presence of Shri Sunjay Sudhir, the Ambassador of India to the UAE and Consul General of India to Dubai, Shri Satish Kumar Sivan, CEO, NSDC, Shri Ved Mani Tiwari along with other senior officials.
NSDC International, is an enabler for global skilling solutions and We One, part of DP World, is a global leader in providing smart end-to-end logistics solutions.They signed an agreement today which aimed at supporting the skill development and employment opportunities for the front-line workforce.
The signing event comes in continuation of a Memorandum of Understanding inked in May 2022 between NSDC International and Hindustan Ports (a DP World Company) to establish the Skill India International Centre in Varanasi, as a global centre of excellence for skills. In line with this, DP World collaborated with NSDC to set up the Skill India International Centre at Varanasi, which provides front-line workforce with services such as skill training, counselling, mobilisation, pre-departure orientation, foreign language training, placement and immigration and post-placement support.
Shri Pradhan also had a fruitful meeting with teams of VFS Global and Transworld today. He commended the insightful conversations on working together to connect India’s youth with overseas opportunities, strengthening the training infrastructure in India as well as collaborations for building capacities in skill development. Creating more opportunities for skilling, apprenticeship and employment and making our youth future-ready is a priority of PM Shri Narendra Modi’s government, he added. He appreciated both VFS Global and Transworld Group for their keenness to be an active partner of India in securing futures, empowering youth and in making the skill landscape more vibrant.
The Minister, yesterday, held an interaction with Principals of all 105 CBSE-affiliated schools functioning in the UAE. He was happy to learn that all these schools are aligned to the vision of NEP 2020 and are implementing it on ground. Shri Pradhan highlighted great insights on ways in which Indian schools abroad can integrate global best practices to cater to the needs of our students and teachers.
Of the 5-lakh Indian students studying in CBSE-affiliated Indian schools in the GCC, more than 2.50 lakh students are there in the UAE, he added. He shared that in the wake of the long-pending demand of these schools, CBSE India has decided to open a regional office in Dubai for better administration and for the benefit of the Indian diaspora.
Shri Pradhan said that academic community and our diaspora are permanent ambassadors of our culture, values and knowledge systems. He expressed his confidence that ,going forward, education will be a key pillar of friendship and our CBSE-affiliated schools in the UAE will play a stellar role in further cementing our trusted friendship.
The Minister also held a meeting with EFS Facilities Services Group, Group CEO & Co-founder Mr. Tariq Chauhan. The Minister expressed his happiness to know about Shri Tariq Chauhan’s plans to partner India in strengthening the skill ecosystem as well as facilitating international mobility of Indian workforce. The Minister was happy to note that EFS Group remains committed to intensify institutional engagements to make India’s skilling ecosystem more aspirational as well as skill, up-skill and empower India’s talented youth.
Shri Pradhan also witnessed the signing of an MoU between EFS Facilities Services Group and NSDC for facilitating international mobility of India’s workforce with a specific focus on GCC countries.
Speaking on the occasion Shri Pradhan said that the MoU will pave the way for deepening engagements in the areas of curriculum development as well as developing joint skilling programmes and co-branded skilling institutions to up-skill workforce with industry-ready skills and make them future-ready for global opportunities, particularly in GCC countries.