Prime Minister's Office
PM to inaugurate World Food India 2023 on 3rd November
PM to disburse Seed Capital Assistance for over one lakh SHG members
Innovation and strength of Indian food processing industry to be showcased during World Food India 2023
Participants from over 80 countries, including CEOs of prominent food processing companies to attend the event
Key attraction: A unique culinary experience through Food Street featuring traditional Indian cuisine
02 NOV 2023 6:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the second edition of the Mega food event ‘World Food India 2023’ on 3rd November at 10 AM at Bharat Mandapam, Pragati Maidan, New Delhi.
With the aim to strengthen Self Help Groups, Prime Minister will disburse Seed Capital Assistance for over one lakh SHG members. This support will help SHGs gain better price realisation in the market through improved packaging and quality manufacturing. Prime Minister will also inaugurate Food Street as part of World Food India 2023. It will feature regional cuisines and royal culinary heritage, wherein over 200 chefs will participate and present traditional Indian cuisine, making it a unique culinary experience.
The event aims to showcase India as ‘food basket of the world’ and celebrate 2023 as the International Year of Millets. It will provide a networking and business platform for government bodies, industry professionals, farmers, entrepreneurs and other stakeholders to engage in discussions, establish partnerships, and explore investment opportunities in the agri-food sector. CEOs roundtables will take place with focus on investment and Ease of Doing Business.
Various pavilions will be set up to showcase the innovation and strength of the Indian food processing industry. The event will host 48 sessions focusing on various aspects of the food processing industry, with an emphasis on financial empowerment, quality assurance and innovations in machinery and technology.
The event is poised to host participants from over 80 countries, including CEOs of prominent food processing companies. It will also feature a Reverse Buyer Seller Meet, with over 1200 overseas buyers from more than 80 countries. Netherlands will serve as the partner country, while Japan will be the event's focus country.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নবেম্বর ৩দা ৱার্ল্দ ফুদ ইন্দিয়া ২০২৩ হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা সেল্ফ হেল্প গ্রুপ মেম্বর লাখ ১ হেনবদা সিদ কেপিতেল এসিস্তেন্স য়েন্থোক্কনি
ৱার্ল্দ ফুদ ইন্দিয়া ২০২৩ মনুংদা ভারতকী ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিগী অনৌবা অমসুং মপাঙ্গল উৎকনি
শক্নাইরবা ফুদ প্রোসেসিং কম্পেনিশিংগী সি.ই.ওশিং য়াওনা লৈবাক ৮০ হেনবগী মীওইশিং থৌরম অসিদা য়াগনি
পুক্নিং চিংশিনগদবা: ফুদ স্ত্রিৎকী খুৎথাংদা ভারতকী মমাংঙৈগী মথেল-লুকোয়শিং অখন্নবা অমা ওইনা উৎকনি
02 NOV 2023 6:41PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নিউ দিল্লিগী প্রগাতি মৈদান্দা লৈবা ভারত মন্দাপামদা নবেম্বর ৩গী অয়ুক পুং ১০ তাবদা অচৌবা চীঞ্জাক্কী থৌরমগী ৱার্ল্দ ফুদ ইন্দিয়া ২০২৩’ গী অনিশুবা ইদিসন হৌদোক্কনি।
সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পান্দমদা, প্রধান মন্ত্রীনা সেল্ফ হেল্প গ্রুপ মেম্বর লাখ ১ হেনবদা সিদ কেপিতেল এসিস্তেন্স য়েন্থোক্কনি। মসিনা সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংনা পোৎথোকশিং য়োম্বগী থবক ফগৎহন্দুনা অমসুং মগুন লৈবা পোৎথোক পুথোক্তুনা কৈথেলদা মমল কানা য়োনবদা মতেং পাংগনি। ৱার্ল্দ ফুদ ইন্দিয়া ২০২৩’ গী শরুক অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা ফুদ স্ত্রিৎসু হৌদোক্কনি। মসিনা লমদম-লমদমগী মথেল-লুকোয়শিং অমসুং নিংথৌকোনগী মথেল-লুকোয়শিং উৎকনি অমসুং চাক-ইন্সাং থোংবা মীওই ২০০ হেন্না শরুক য়াগনি অমসুং ভারতকী মমাংঙৈগী মথেল-লুকোয়শিং অখন্নবা অমা ওইনা উৎকনি।
ভারত অসি মালেমগী চীঞ্জাক্কী কৈ অমনি হায়বা উৎনবা থৌরম অসিনা পান্দম থম্লি অমসুং ২০২৩ অসি মালেমগী মিল্লেতশিংগী চহি ওইনা থৌরমশিং পাংথোক্লি। সরকারগী বোদিশিং, উদোগকী মীওইশিং, লৌমীশিং, ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবশিং খন্ন-নৈনবা, পুন্না থবক তৌমিন্নবা অমসুং এগ্রি-ফুদ সেক্তরদা শেন থাদনবগী খুদোংচাবশিং থিদোক্নবা নেতৱার্কিং অমসুং ললোন-ইতিক্কী মফম অমা থৌরম অসিনা পীগনি। শেন থাদবা অমসুং ললোন-ইতিক্কী থবক লাইহনবদা মীৎয়েং থমদুনা সি.ই.ওশিংগী রাউন্দতেবল পাংথোক্কনি।
ভারতকী ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিগী অনৌবা অমসুং মপাঙ্গল উৎনবা তোঙান-তোঙানবা পেভিল্লিয়নশিং হাংদোক্কনি। শেন-থুমগী খুদোংচাবা পীবা, মগুন লৈহনবা অমসুং মেছিন অমসুং তেক্নোলোজিদা অনৌবা থবকশিং পায়খৎনবা মীৎয়েং থমদুনা ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিগী তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা সেসন ৪৮ থৌরম অসিদা পাংথোক্কনি।
শক্নাইরবা ফুদ প্রোসেসিং কম্পেনিশিংগী সি.ই.ওশিং য়াওনা লৈবাক ৮০ হেনবগী মীওইশিং থৌরম অসিদা য়াগনি। থৌরম অসিদা রিভর্স বয়র সেল্লর মিত অমা, লৈবাক ৮০ হেনবগী বয়র ১২০০০ হেনবা শরুক য়াদুনা পাংথোক্কনি। নেদরলেন্দনা পার্তনর কন্ত্রি ওইনা শরুক য়াগনি অমসুং জপান্না থৌরমগী ফোকস কন্ত্রি ওইগনি।