কোইলা মন্ত্রালয়
কোল সেক্তরনা কোর ইন্দস্ত্রী নিপালদা সেপ্তেম্বর থাদা 16.1 %গী চাউনা গ্রোথ লৈবা ঙমখ্রে
মমাং চহিদা 58.04 MT ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা সেপ্তেম্বর থাদা কোল 67.27 মিলিয়ন তন পুথোকখ্রে
কোল মন্ত্রালয়গী অনৌবা ত্রেতেজিক ইনিসিএতিবশিংনা গ্রোথ লৈহনখি
02 NOV 2023 12:52PM by PIB Imphal
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়না ফোঙবা সেপ্তেম্বর 2023গী থাগী কোর ইন্দস্ত্রী নিপালগী ইন্দেক্স মতুং ইন্না কোল সেক্তরগী ইন্দেক্সনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগী মনুংদা য়ৌখিবা পোইন্ত 127.5গা চাংদম্নবদা পোইন্ত 148.1 য়ৌদুনা 16.1%গী চাউনা গ্রোথ লৈখি উৎখ্রে। মসি ওগস্ত 2023 য়াওদনা হৌখিবা থা 14দা খ্বাইদগী ৱাংনা গ্রোথ লৈবা ওইখি।
খ্বাইদগী নৌবা দেতানা কোর ইন্দস্ত্রী নিপাকগী কম্বাইন ইন্দেক্সনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর 2023দা 8.1%(প্রোবিজনেল) হেনগৎলকখি উৎখ্রে।
ইন্দেক্স অদুনা কোর ইন্দস্ত্রী নিপাল হায়বদি সিমেন্ত, কোল, ক্রুদ ওইল, ইলেক্ত্রিসিতী, ফর্তিলাইজর্স, নেচরেল গ্যাস, রিফাইনরী প্রদক্তস অমসুং স্তীলগী কম্বাইন অমসুং ইন্দিবিজুএল প্রদক্সন পরফোর্মেন্স ওল্লি।
কোল সেক্তরদা শীংথানীংঙাই ওইনা গ্রোথ লৈরিবা অসিনা শীংথানীংঙাই ওইনা 15.91% হেনগৎলক্লি তাক্লিবা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগী মনুংদা লৈখিবা মশিং 58.04 MTদগী হেন্দুনা 67.27 MT য়ৌদুনা সেপ্তেম্বর 2023গী মনুংদা কোল পুথোকপদা চাউনা হেনগৎপদা মতেং ওইখি। কোল ইন্দস্ত্রীনা এপ্রিল 2023দা 9.1%গী গ্রোথ রেজিস্তর তৌখি মসি সেপ্তেম্বর 2023দা 16.1%দা হেনগৎলক্তুনা লেংদনা অমসুং লেপ্পা লৈতনা গ্রোথ লৈ উৎলি।
কোল মন্ত্রালয়না তোঙান-তোঙানবা স্ত্রেতেজিক ইনিসিএতিবশিংগী খুত্থাংদা গ্রোথ অসি লৈহনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌখি। ইনিসিএতিবশিং অসিদা মাইন্স এন্দ মিনরেল্স (দিবেলপমেন্ত এন্দ রিগ্যুলেসন) এক্ত, 2021 অমেন্দমেন্ত তৌদুনা কেপ্তিব মাইনশিংনা কোল নত্ত্রগা লিগনাইৎ য়োনবা য়াহনবা, কম্মর্সিএল কোল মাইনিংগীদমক ওক্সন-বেজ রেজিমগী খুত্থাংদা দোমেস্তিক প্রদক্সন হেনগৎহনবা, দোমেস্তিক কোল আউৎপুৎ হেনৎহন্নবা মাইন দিবেলপর কম ওপরেতরশিং (MDOশিং)গা থবক তৌবা অমসুং লেপলুরবা মাইনশিং অসি রিভেন্যু-শিয়রিং মোদেলদা কোল প্রদক্সনদা শাহৌ পীনবা নৌনা হাংদোকপা য়াওরি।
কোল সেক্তরগী শীংথানীংঙাই ওইবা গ্রোথ অমসুং কোর ইন্দস্ত্রী নিপালগী ওভরওল গ্রোথতা মানা শরুক তমখিবা অসিনা কোল মন্ত্রালয়না লেপ্পা লৈতনা খোঙথাংশিং অমসুং ইনিসিএতিবশিং লৌখৎখিবগী খুদম অমা ওইরি। খোঙথাংশিং অসি “আত্মনির্ভর ভারত”কী পরিং মখাদা ওইখি অমসুং লৈবাক অসিবু মীপাল তাংদবা অমসুং ইনর্জী সেক্যুরিতী ফংনবা মাইকৈদা চংশিনবদা শরুক তম্মি।

Ministry of Coal
Coal Sector Achieves Impressive 16.1 % Growth in September among Eight Core Industries
67.27 Million Tonne Coal Produced in September against 58.04 MT Last Year
Coal Ministry’s Recent Strategic Initiatives drive the Growth
02 NOV 2023 12:52PM by PIB Delhi
As per the index of eight Core Industries for the month of September 2023 released by the Ministry of Commerce & Industries, the index of coal sector has showcased impressive growth of 16.1% reaching 148.1 points compared to 127.5 points during the same period last year. This is the highest growth in last 14 months except for August 2023.
The latest data indicates that the Combined Index of eight Core Industries has shown noteworthy increase of 8.1% (Provisional) in September 2023, compared to the same period in the previous year.
The Index measures the combined and individual production performance of eight core industries, viz. cement, coal, crude oil, electricity, fertilizers, natural gas, refinery products, and steel.
The significant growth in the coal sector is attributed to a substantial upswing in coal production during September 2023, which reached an impressive 67.27 MT, surpassing the figure of 58.04 MT during the corresponding period of the previous year, representing a remarkable increase of 15.91%. The Coal Industry registered a growth of 9.1% in Apr’2023 which rose to 16.1% in Sept’2023, showcasing consistent and sustained growth.
The Ministry of Coal has played a pivotal role in driving this growth through various strategic initiatives. These initiatives include the amendment of the Mines and Minerals (Development and Regulation) Act, 2021, allowing captive mines to sell coal or lignite, augmenting domestic production through the auction-based regime for commercial coal mining, engaging Mine Developer cum Operators (MDOs) to ramp up domestic coal output and the reopening of discontinued mines on a revenue-sharing model to boost coal production.
The remarkable growth of the coal sector and its contribution to the overall growth of the eight core industries are a testament to the continuous efforts and initiatives undertaken by the Ministry of Coal. These efforts align with the vision of "Atmanirbhar Bharat" and contribute to the nation's progress towards self-sufficiency and energy security.