রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা নবেম্বর ১৬তা দিল্লীদগী অৱাং নোংপোক স্তেতশিংদা ভারত গৌরব ত্রেন তুর থাগদৌরি
অসাম, অরুনাচল প্রদেশ, নগালেন্দ, ত্রিপুরা অমদি মেঘালয় কোনশিন্দুনা ভারতকী অৱাং নোংপোক্তা খুদোল তমগদৌরিবা IRCTCগী অখন্নবা তুর
মীয়াম্না খৌরাংনা ঙাইনরকপা “নোর্ত ইস্ত দিস্কভরী” ত্রেন তুর অসি অহিং ১৪/নুংথিল ১৫গী খোঙচত্তা নবেম্বর ১৬, ২০২৩ দিল্লীগী সফদারজং রেলৱে স্তেসন থাদোক্নবা থৌরাং লোইরে
AC I, AC II অমদি AC III য়াওবা স্তেত ওফ দি আর্ত দিলক্স AC তুরিস্ত ত্রেন অসি লম কোয়বা মীওই ২০৪ পুবা চল্লি
য়ৌগদবা মফমশিংদি অসামদা গুৱাহাতী, সিবসাগর, জোর্হত অমসুং কাজিরঙ্গা, ত্রিপুরাদা উনাকোতী, অগর্তলা অমদি উদয়পুর, নগালেন্দা দিমাপুর অমদি কোহিমা অমসুং মেঘালয়দা সিলোং অমদি চেরাপুঞ্জীনি
তুরিস্ত ত্রেন অসিদা লম কোয়বশিংনা গাজিয়াবাদ, অলিগর, তুন্দলা, কানপুর অমদি লখনৌ রেলৱে স্তেসন্দা কাখৎপা/কুমথবসু য়াগনি
01 NOV 2023 3:16PM by PIB Imphal
রেলৱেজ মন্ত্রালয়না IRCTC Ltd কা খুৎশম্নরগা, কোয়বা চৎপদা কা হেন্না য়ৌশিন্দবা ভারতকী অৱাং নোংপোক স্তেতশিংবু য়োকখৎনবগীদমক “নোর্থ ইস্ত দিস্কভরী” তুর থাগদৌরি‍। ভারত গৌরব দিলক্স AC তুরিস্ত ত্রেন্দা চৎকদবা অখন্ননা শেম শারবা খোঙচৎ অসি নবেম্বর ১৬, ২০২৩দা দিল্লী সফদারজং রেলৱে স্তেসন্দগী লমথাগনি‍। খোঙচৎ অসিনা নুমিৎ ১৫ চুপ্না অসামদা গুৱাহাতী, সিবসাগর, জোর্হত অমসুং কাজিরঙ্গা, ত্রিপুরাদা উনাকোতী, অগর্তলা অমদি উদয়পুর, নগালেন্দা দিমাপুর অমদি কোহিমা অমসুং মেঘালয়দা সিলোং অমদি চেরাপুঞ্জী কোনশিনগনি‍।
ভারত গৌরব দিলক্স AC তুরিস্ত ত্রেন অসিদা দাইনিং কার/রেস্তোরেন্ত অনি, কন্তেম্পররী চাকখুম ( মৈরী থোক্তবা) অমা, AC I অমদি AC II কোচশিংদা ঈরুজফম ক্যুবিকলশিং, সেন্সর-বেজ ৱাস্রুম ফংসন, ফুৎ মসাজর অমদি মিনি লাইব্রেরী অমা য়াওনা মতমগা চুনবা ফীচর কয়া য়াওরি‍। মপুং থানা এয়র কন্দিসন ওইবা ত্রেন অসিনা AC I, AC II অমদি AC III হায়না একোমোদেসন মখল অহুম পীরি‍। ত্রেন অসিদা CCTV কেমেরা, ইলেক্ত্রোনিক সেফ অমদি কোচ খুদিংগী অখন্ননা পীবা সিক্যুরিতী গার্দনচিংবা অহেনবা সিক্যুরিতী ফীচরশিংসু য়াওরি‍।
অহিং ১৪ অমদি নুংথিল ১৫ চুপ্না চৎকদবা খোঙচৎ অসিদা অহানবদা গুৱাহাতীদা খামদুনা মফমদুদা লম কোয়বশিংনা কমখ্য লাইশঙ, মথঙদা উমানন্দ লাইশঙদা চৎকনি অমদি ব্রহ্মপুত্রা তুরেলদা নুমিদাংৱাইরমগী হিগী তোংগনি‍। ত্রেন অসিনা মখা তানা অহিংগী খোঙচত্তা, মথঙগী পন্থুংফম ওইগদৌরিবা অরুনাচল প্রদেশকী কোনুং ইতানগরদগী কিলোমিতর ৩০ লাপ্না লৈবা নহরলাগুন রেলৱে স্তেসন তান্না চৎকনি‍। মথঙ থুংগদবা ময়োল্লম্না অসামগী নোংপোক থংবা শরুক্তা লৈরিবা অহোম নিংথৌগী অরিবা কোনুং সিবসাগরদনি‍। তলতল ঘর অমদি রঙ্গ ঘর (কোলোজিয়ম ওফ ইস্ত)নচিংবা পারী পুরীগী লন ওইরিবা মফমশিংগী মথক্তা মমিং চৎলবা সিব লাইশঙ সিবদোলসু খোঙচৎ অসিগী শরুক অমা ওইরি‍। মখা তারকপদা, লম কোয়বশিংনা জোরহৎকী চাগী লৈকোল অমদি কাজিরঙ্গদা অহিং লেক্লগা অয়ুক অঙনবদা কাজিরঙ্গ নেস্নেল পার্ক্কী উমং খোঙচৎ চৎপা ফংগনি‍। তুংদা, ত্রেন অসিনা ত্রিপুরাগীদমক খোঙশান্দুনা মফমদুদা মখোয়না জম্পুই চীংগী অশোংবা উমঙলক্তা লৈবা মমিং লৈরবা পারী পুরীগী মফম ওইরিবা উনাকোতী য়েংগনি‍। তুংদা মখোয়না, মমিং লৈরবা উজ্জয়ন্ত কোনুং, নীরমহল অমদি উদয়পুরগী ত্রিপুরা সুন্দরী মন্দির য়াওবা খোঙচৎ অমদা কোংনুং অগর্তলাদা চৎকনি‍।
ত্রিপুরাগী মতুংদা, নগালেন্দ স্তেত কোয়নবগীদমক ত্রেন অসিনা দিমাপুরগীদমক খোঙশানগনি‍। বদরপুর স্তেসন্দগী লুমদিং জংসন ফাওবগী পুক্নিং হুনা ফজরবা শক্তমশিং মীথুংশিংদুনা মখোয়গী ফম্ফমদগী অয়ুক অঙনবগী মতমদা উবা ফংগন‍ি‍। দিমাপুর স্তেসন্দগী, লম কোয়বশিংবু নগাগী পুন্সি মহিং খঙননবগীদমক খোনোমা খুঙ্গংগী খোঙচৎ য়াওনা মফম কয়া চৎনবগীদমক বসতা কোহিমা তান্না পুগনি‍। তুরিস্ত ত্রেন অসিগী মথঙ খাম্ফমদি গুৱাহাতীদা ওইদুনা লম য়েংবা লাক্লিবশিংবু লম্বীদা মেঘালয়গী কোনুং সিলোং তম্না পুগনি অমদি লম্বীদা লৈবা নীংথিরবা উমিয়ম পাত্তা ঙাইহাক খামগনি‍। মথঙগী নুমিত্তা ইস্ত খাসী চীংশাং পরেংদা য়াতাদুনা লৈরিবা চেরাপুঞ্জীগী খোঙচৎ অমনা হৌগনি‍। নুমিৎ অসিদা য়েংগদবা মফমশিংদি সিলোং চীংদোল, ইলিফেন্ত ফোল, নোখালিকাই ফোল অমদি মোস্মাই লৈনুংহুৎনি‍। চেরাপুঞ্জীদগী লম কোয়বশিং গুৱাহাতী স্তেসন্দা হল্লক্তুনা দিল্লীদা হল্লক্নবগী ত্রেন তোংগনি‍। ত্রেনগী খোঙচৎ অসি কিলোমিতর ৫৮০০ রোমগী খোঙচৎ ওইগনি‍।
মতাঙসিদা পনবা য়াবদি ভারত গৌরব তুরিস্ত ত্রেন হৌদোকখিবসি লৈবাক মনুংগী লম কোয়বশিং পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক ভারত লৈঙাক্না পায়খৎপা “এক ভারত শ্রেস্থ ভারত” অমদি “দেখো অপ্না দেশ” হায়রিবা থৌরাংশিংগী পরিংদনি‍। IRCTC তুরিস্ত ত্রেন অসি মশা মশাগী ক্লাসশিংদা চৎকদবা ত্রেনগী খোঙচৎ, AC হোতেলশিংদা নুমিদাং লৈবা, চাক্লেন পুম্বা (ভেজিতরিয়ন খক্তমক), বস্তা ত্রান্সফর অমদি লম য়েংবা চৎপা, ত্রাভেল ইন্স্যুরেন্স, তুর এস্কোর্তকী সর্ভিসনচিংবা পুম্নমক শুপ্না য়াওরবা নুমিৎ ১৫নিগী খোঙচৎ অমনি‍। মথৌ তাবা হকশেলগী চেকশিন থৌরাংশিং পায়খৎকনি অমদি IRCTC না মীথুংশিংদা শাফবা অমদি নীংশিংদুনা লৈহৌগদবা মহাও অমা পীননবা থৌরাং পুম্বা পায়খৎকনি‍।
অহেনবা ৱাফমশিংগীদমক অদোম্না ফর্স্ত কম ফর্স্ত সর্ব মওংদা ওনলাইন বুকিংগী খুদোংচাবসু ফংলিবা https://www.irctctourism.com/bharatgaurav দা চঙবিবা য়াগন‍ি‍।

Ministry of Railways
Indian Railways to operate Bharat Gaurav train tour to North Eastern States on November 16 from Delhi.
IRCTC’s special tour offering to India’s North East covering Assam, Arunanchal Pradesh, Nagaland, Tripura and Meghalaya.
The much sought-after train tour “North East Discovery” is ready to depart on November 16, 2023 from Delhi Safdarjung Railway Station on a 14 nights/15 days itinerary.
State of the art Deluxe AC Tourist Train with AC I, AC II & AC III classes will accommodate 204 tourists.
The places covered are Guwahati, Sivasagar, Jorhat & Kaziranga in Assam, Unakoti, Agartala & Udaipur in Tripura, Dimapur & Kohima in Nagaland and Shillong & Cherrapunji in Meghalaya.
Tourists can also board/deboard at Ghaziabad, Aligarh, Tundla, Kanpur and Lucknow Railway Station on this tourist train.
01 NOV 2023 3:16PM by PIB Delhi
Ministry of Railways, in a collaborative initiative with IRCTC Ltd, is about to operate “North East Discovery” tour to promote the relatively untraversed North Eastern states of India. The specially curated tour on Bharat Gaurav Deluxe AC Tourist train will be commencing its journey from Delhi Safdarjung Railway Station on November 16, 2023. The tour will cover Guwahati, Sivasagar, Jorhat & Kaziranga in Assam, Unakoti, Agartala & Udaipur in Tripura, Dimapur & Kohima in Nagaland and Shillong & Cherrapunji in Meghalaya over the 15 days tour.
The Bharat Gaurav Deluxe AC Tourist Train has a host of modern features including two dining cars/restaurants, a contemporary kitchen (flameless), shower cubicles in AC I and AC II coaches, sensor-based washroom functions, foot massager and a mini library. The fully air-conditioned train provides three types of accommodation viz. AC I, AC II and AC III. The train also has enhanced security features like CCTV cameras, electronic safes and dedicated security guards appointed for each coach.
Spanning over 14 nights and 15 days, the first stop of this train is Guwahati where tourists will visit Kamakhya Temple, followed by Umananda Temple and a sunset cruise on the Brahmaputra River. This train will further depart on overnight journey for Naharlagun Railway Station which is 30 kms from the next destination Itanagar, the capital of Arunachal Pradesh. The next city to follow is Sivasagar - the old capital of the Ahom Kingdom in Eastern part of Assam. The famous Shiva temple Sivadol is a part of the itinerary besides other heritage sites like Talatal Ghar and Rang Ghar (Colosseum of the East). Further the tea gardens at Jorhat and an overnight stay at Kaziranga along with an early morning jungle safari at Kaziranga National Park will be experienced by the tourists. Later, the train departs for the state of Tripura where the guests cover the sightseeing of famous heritage site of Unakoti in the densely covered Jampui Hills. Later they proceed for the capital city of Agartala, the tour of which includes the famous Ujjayanta Palace, the Neermahal and the Tripura Sundari Mandir at Udaipur.
Post Tripura, the train departs for Dimapur to cover the state of Nagaland. The scenic train journey between Badarpur station to Lumding Jn can be witnessed by the guests in the early hours of the morning from their seats. From Dimapur station, tourists shall be taken to Kohima by buses for visiting the local sites including a tour of the Khonoma village to experience the Naga way of life. The next halt for the tourist train will be Guwahati from where the sightseers will be taken to Shillong, the capital city of Meghalaya, by road with a pit stop at the majestic Umium Lake enroute. The next day starts with an excursion to Cherrapunji nestled in the East Khasi Hills. Shillong Peak, Elephant Falls, Nawkhalikai falls and Mawsmai caves are a part of the day’s sightseeing. From Cherrapunji the tourists travel back to Guwahati Station to board the train for the return train journey back to Delhi. Around 5800 kms will be covered in the course of the entire train tour.
It is pertinent to mention that the Bharat Gaurav Tourist Train launch is in line with the Government of India initiatives “Ek Bharat Shreshtha Bharat” and “Dekho Apna Desh” to encourage domestic tourism. The IRCTC tourist train will be a 15 days all-inclusive tour package with train journey in respective class, night stay at AC hotels, all meals (vegetarian only), all transfer & sight-seeing in buses, travel insurance, services of tour escort etc. All necessary health precautionary measures will be taken care of and IRCTC will make efforts to provide a safe and memorable experience to the guests.
For more details you can visit https://www.irctctourism.com/bharatgaurav where booking is available online, on first come first serve basis.