প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওক্তোবর ২৭দা ইন্দিয়ন মোবাইল কংগ্রেস (IMC) ২০২৩ গী ৭শুবা ইদিসন হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংবদা লৈরিবা এজুকেসনেল ইন্সতিত্যুসনশিংদা ১০০ (5G য়ুজ কেস লেবস' মনা পীগনি
'১০০ 5G লেব ইনিসিএতিব'না সোসিও একনোমিক সেক্তরশিংদা অনৌবা ইন্নোভেসন শাগৎনবা 5G এপ্লিকেসনশিং পুথোক্নবা পান্দম থম্লি অমসুং মসিনা লৈবা অসিদা 6G রেদী ওইরবা একোসিস্তেম অমা শাগৎনবগী মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইরি
IMC ২০২৩না ভারতকী পোজিসনবু খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজীশিংগী দিপেলপর, মেন্যুফেকচরর অমসুং এক্সপোর্তর ওইনা মপাঙ্গল কলহন্নবা পান্দম থম্লি
26 OCT 2023 2:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নৈ দিল্লীগী প্রগতি মৈদানগী ভারত মন্দাপমদা ওক্তোবর ২৭, ২০২৩গী অয়ুক পুং ৯ মিনিত ৪৫ চৎপা মতমদা ইন্দিয়ন মোবাইল কংগ্রেস (IMC) ২০২৩ গী ৭শুবা ইদিসন হৌদোক্কনি। থৌরম অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংবদা লৈরিবা এজুকেসনেল ইন্সতিত্যুসনশিংদা ১০০ (5G য়ুজ কেস লেবস' মনা পীগনি। হায়রিবা লেবশিং অসি '১০০ 5G লেব ইনিসিএতিব'কী মখাদা শেমগৎপনি।
'১০০ 5G লেব ইনিসিএতিব' অসি 5G তেক্নোলোজীগা মরী লৈনবা খুদোংচাবশিং ভারতকী অখন্নবা তঙাইফদবা অমসুং মালেমগী দিমান্দ ফংহন্নবগী পান্দমদা 5G এপ্লিকেসন শাগৎনবা পুক্নিং থৌগৎনবা পান্দম থম্লি। অখন্নবা থৌশিল অসিনা এজুকেসন, লৌউশিংউ, হকশেল, পাৱর, চত্থোক চৎশিন অসিনচিংবশিংগুম্বা সোসিওএকনোমিক সেক্তরশিংদা ইনোভেসন শেমগৎকনি অমসুং মসিনা লৈবাক অসিবু 5G গী মাংজিল থানা শীজিন্নবা লৈবাক অমা ওইহনগনি। থৌশিল অসি লৈবাক অসিদা মসিনা লৈবা অসিদা 6G রেদী ওইরবা একোসিস্তেম অমা শাগৎনবগী মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইরি। হেন্না মরুওইনা, থৌশিল অসিনা নেসনেল সেক্যুরিতীদা য়াম্না মরুওইবা অমা ওইরিবা লমদম অসিগী তেলিকোম তেক্নোলোজী শেমগৎনবগী মায়কৈদা খোঙথাং অমা ওইরি।
ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস (IMC) অসি খ্বাইদগী চাউবা তেলিকোম, মীদিয়া অমসুং তেক্নোলোজী ফোরম অমা এসিয়াদা ওইরি অমসুং মসি ওক্তোবর ২৭ দগীনা ২৯, ২০২৩ ফাওবা পাঙথোক্কনি। থৌরম অসিনা তেলিকম্ম্যুনিকেসন অমসুং তেক্নোলোজীদা ভারতকী খুমাং চাউশিনবশিং পুথোক্কনি, স্তার্ত অপশিংবু মখোয়গী অনৌবা পোত্থোকশিং অমসুং পাম্বৈশিং পুথোক্কনি।
'গ্লোবেল দিজিতেল ইন্নোভেসন' হায়বা থিম অসিগা লোইননা, IMC ২০২৩না ভারতকী পোজিসনবু খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজীশিংগী দিপেলপর, মেন্যুফেকচরর অমসুং এক্সপোর্তর ওইনা মপাঙ্গল কলহন্নবা পান্দম থম্লি। নুমিৎ হুম্নি চত্থগদবা কংগ্রেস অসিনা 5G, 6G, আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স (AI)গুম্বা অনৌবা তেক্নোলোজীশিং পুখৎকনি অমসুং সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রী, গ্রীন তেক্নোলোজী, সাইবরসেক্যুরিতী অসিনচিংবশিংগী সমশ্যাশিং নৈনগনি।
হন্দক্কী চহি অসিদা IMC না 'এস্পাইয়র' হায়বা স্তার্ত অপ প্রোগ্রাম অমা হৌদোক্লি। মসিনা স্তার্তঅপ, ইনভেস্তর, অমসুং ইস্তাব্লিস তৌরবা বিজিনেসশিং শম্নহন্দুনা অনৌবা ওন্ত্রপ্রিন্যুরেল ইনিসিএতিব অমসুং কোলাবোরেসন শাগৎহনগনি। IMC ২০২৩ অসিদা লৈবাক ২২দগী মীওই লাখ অমা হেনবগা লোইননা CEO গী থাক্তা লৈবা দেলিগেত ৫০০০, একজিবিসন ২৩০, স্তার্তঅপ ৪০০, অমসুং অতৈ স্তেকহোল্দরশিংনা শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate the 7th Edition of the India Mobile Congress (IMC) 2023 on 27th October
PM to award 100 ‘5G Use Case Labs’ to educational institutions across the country
‘100 5G labs initiative’ aims to develop 5G applications to foster innovation across socio economic sectors and is a key step towards building a 6G-ready ecosystem in the country
IMC 2023 aims to strengthen India’s position as developer, manufacturer and exporter of key cutting-edge technologies
26 OCT 2023 2:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 7th Edition of the India Mobile Congress 2023 at 9:45 AM on 27th October, 2023 at Bharat Mandapam, Pragati Maidan, New Delhi. During the programme, the Prime Minister will award 100 ‘5G Use Case Labs’ to educational institutions across the country. These labs are being developed under the ‘100 5G labs initiative’.
The ‘100 5G labs initiative’, is an endeavour to realise the opportunities associated with 5G technology by encouraging development of 5G applications which cater, both to India’s unique needs as well as the global demands. The unique initiative will foster innovation across various socioeconomic sectors like education, agriculture, health, power, transportation etc, and propel the country into the forefront of usage of 5G technology. The initiative is also a pivotal step for building a 6G-ready academic and start-up ecosystem in the country. More importantly, the initiative is a step towards development of indigenous telecom technology which is critical for national security.
India Mobile Congress (IMC) is the largest telecom, media, and technology forum in Asia and will be held from 27th to 29th October, 2023. The event will act as a platform to highlight India's incredible advancements in telecommunications and technology, bring forth significant announcements and provide an opportunity to start-ups to display their innovative products and solutions.
With the theme 'Global Digital Innovation,' the IMC 2023 aims to strengthen India’s position as a developer, manufacturer, and exporter of key cutting-edge technologies. The three day congress will highlight technologies such as 5G, 6G, Artificial intelligence (AI) and discuss issues pertaining to semiconductor industry, green technology, cybersecurity etc.
This year, IMC is introducing a startup program - 'Aspire'. It will foster connections between startups, investors, and established businesses with an aim to catalyse fresh entrepreneurial initiatives and collaborations.
IMC 2023 will be attended by over one lakh participants from about 22 countries including about 5000 CEO level delegates, 230 exhibitors, 400 startups, and other stakeholders.