প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না 43শুবা প্রগতীগী ৱারী-ৱাতাই শাবগী থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
পি.এম.না পুন্না লুপা করোর 31,000 রোম ওইগদবা রাজ্য 7কী মরু ওইবা প্রোজেক্ত নিপাল হন্না য়েংশিনখ্রে
‘USOF প্রোজেক্তশিংগী মখাদা মোবাইল তাৱরশিং অমসুং 4G কবরেজ’ য়েংশিল্লদুনা পি.এম.না শেনবা চহি অসিগী মনুংদা কবর তৌদ্রিবা খুঙ্গং পুম্নমক্তা মোবাইল তাৱরশিং য়ুংনবা ফোঙদোকখ্রে
25 OCT 2023 9:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অঙনবদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিং য়াওদুনা প্রো-এক্তিব গভর্নান্স ওইহন্নবা অমসুং মতম চানা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা ICT-বেজ মলতি-মোদেল প্লেৎফোর্ম ওইরিবা প্রগতীগী 43শুবা ইদিসনগী মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে।
মীফম অদুদা পুন্না প্রোজেক্ত নিপাল হন্না য়েংশিনখি। মখোয়গী মরক্তা প্রোজেক্ত মরিনা ৱাতর সপ্লাই অমসুং ইরিগেসনগী মরী লৈনৈ, প্রোজেক্ত অনিনা নেস্নেল হায়ৱেজ অমসুং কন্নেক্তিবিতী পাকথোক চাউথোকপগীনি অমসুং প্রোজেক্ত অনিনা রেল অমসুং মেত্রো রেল কন্নেক্তিবিতীগীনি। প্রোজেক্তশিং অসিগী অপুনবা শেনবা লুপা করোর 31,000রোম ওই অমসুং রাজ্য 7গা মরী লৈনৈ মখোয় অদুদি বিহার, ঝারখন্দ, হরিয়ানা, ওরিশা, ৱেস্ত বেঙ্গল, গুজরাত অমসুং মহারাস্ত্রনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম. গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান পোর্তেলনা সেতলাইৎ ইমেজরীগুম্বা তেক্নোলোজীশিংগা লোয়ননা প্রোজেক্তশিং অসিগী লোকেসন অমসুং লমগী মথৌ তাবশিংগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা হীরমশিং ইমপ্লিমেন্ত অমসুং প্লান তৌবদা মতেং পাংগনি হায়না ফোঙদোকখি।
মহাক্না মীশিং কুংনা তাবা সহরগী মফমশিংদা প্রোজেক্তশিং পাইখৎলিবা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্তা নোদেল ওফিসরশিং খন্নবা অমসুং নীংথিনা কোওর্দিনেসন তৌনবগীদমক তীমশিং শেম্নবা পাউতাকসু পীখি।
ইরিগেসন প্রোজেক্তশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা স্তেকহোল্দরশিংনা রিহেবিলিতেসন অমসুং রিকনস্ত্রক্সনগী থবক মাইপাক্না লোইশিনখ্রবা মফমশিংদা চৎনবা পাউতাক পীখি। অসিগুম্বা প্রোজেক্তশিং অসিগী ত্রান্সফোর্মেস্নেল ইম্পেক্ত অদুসু উৎথোক্কদবনি। মসিনা প্রোজেক্তশিং ঙন্না পাইখৎনবগীদমক স্তেকহোল্দরশিংদা ইথিল পীবা য়াই।
ৱারী ৱাতাই শাবদা প্রধান মন্ত্রীনা ‘USOF প্রোজেক্তশিংগী মখাদা মোবাইল তাৱরশিং অমসুং 5G কবরেজ’সু য়েংশিনখ্রে। য়ুনিভর্সেল সর্ভিস ওবলিগেসন ফন্দ (USOF)গী মখাদা খুঙ্গং 33,573দা মোবাইল তাৱর 24,149না মোবাইল কন্নেক্তিবিতীগী সেচুরেসনগীদমক কবর তৌগনি। প্রধান মন্ত্রীনা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা লোয়ননা চাং নাইনা মীফমশিং ফম্বগা লোয়ননা শেনবা চহি অসিগী মনুংদা কবর তৌদবা খুঙ্গং পুম্নমক্তা মোবাইল তাৱরশিং য়ুংনবা হায়খ্রে।
প্রগতীগী মীফমগী 43 শুবা ইদিসন ফাওবদা লুপা করোর 17.36গী অপুনবা শেনফম ওইবা প্রোজেক্ত 348 য়েংশিনখ্রে।

Prime Minister's Office
PM chairs 43rd PRAGATI Interaction
PM reviews eight key projects spread across 7 states having cumulative worth around Rs. 31,000 crores
Reviewing ‘Mobile Towers and 4G Coverage under USOF Projects’,
PM asked to ensure setting up of mobile towers in all uncovered villages within this financial year
25 OCT 2023 9:12PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi earlier today chaired the meeting of the 43rd edition of PRAGATI, the ICT-based multi-modal platform for Pro-Active Governance and Timely Implementation, involving Centre and State governments.
In the meeting, a total of eight projects were reviewed. Among these, four projects were concerned with water supply and irrigation, two projects for expanding National highways and connectivity, and two projects for rail and metro rail connectivity. These projects have a cumulative cost of around Rs. 31,000 crore and relate to 7 states viz., Bihar, Jharkhand, Haryana, Odisha, West Bengal, Gujarat and Maharashtra.
Prime Minister emphasised that PM Gati Shakti National Master Plan Portal in conjunction with technologies such as satellite imagery can help address various issues of implementation and planning relating to location and land requirements for projects.
He also instructed that all the stakeholders executing projects in high population-density urban areas may appoint nodal officers and form teams for better coordination.
For irrigation projects, Prime Minister advised that visits of stakeholders be organised where successful Rehabilitation and Reconstruction work has been done. The transformational impact of such projects may also be shown. This may motivate the stakeholders for the early execution of projects.
During the interaction, Prime Minister also reviewed ‘Mobile Towers and 4G Coverage under USOF Projects’. Under the Universal service obligation fund (USOF), 33,573 villages with 24,149 mobile towers are to be covered for saturation of mobile connectivity. Prime Minister asked to ensure setting up of mobile towers in all uncovered villages within this financial year with regular meetings with all stakeholders. This will ensure saturation of mobile coverage in the remotest of the areas.
Up to the 43rd edition of PRAGATI meetings, 348 projects having a total cost of Rs. 17.36 lakh crore have been reviewed.